Sluoksniuotos vištienos salotos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Sluoksniuotos vištienos salotos
Sluoksniuotos vištienos salotos
Sluoksniuotos vištienos salotos
Sluoksniuotos vištienos salotos
Sluoksniuotos vištienos salotos
Autorius apie receptą: Gardžios, lengvai pagaminamos ir šventiškai atrodančios salotos. Jeigu norite švelnesnio skonio, vietoje raugintų agurkėlių galite naudoti marinuotus agurkus arba Gardžios, lengvai pagaminamos ir šventiškai atrodančios salotos. Jeigu norite švelnesnio skonio, vietoje raugintų agurkėlių galite naudoti marinuotus agurkus arba mariuotus pievagrybius. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų bulvių (virtų)
300 gramų vištienos (keptos, virtos arba rūkytos)
200 gramų kukurūzų
200 gramų raugintų agurkų (arba marinuotų, žr. patarimus)
4 vienetai kiaušinių (virtų)
pagal skonį majonezo (naudojome Daumantų Karališką švelnaus skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į lėkštės vidurį statome formavimo žiedą arba apvalios kepimo formos viršų (naudojome 20 cm skersmens).
2.
Dedame stambiai sutarkuotų bulvių sluoksnį ir paspaudžiame, kad neliktų tarpų. Dosniai aptepame majonezu.
3.
Ant viršaus dedame kukurūzus, tolygiai paskirstydami.
4.
Kiaušinius perpjauname pusiau. Trynius atsidedame, o baltymus sutarkuojame per stambią tarką.
5.
Baltymus paspausdami dedame ant kukurūzų sluoksnio. Dosniai aptepame majonezu.
6.
Vištieną suplėšome šakute arba smulkiai supjaustome. Dedame ant mišrainės, tolygiai paskirstydami.
7.
Ant viršaus dedame plonomis riekelėmis pjaustytus agurkėlius.
8.
Dosniai aptepame majonezu ir apibarstome trupintais kiaušinių tryniais.
9.
Dedame mišrainę į šaldytuvą nakčiai, kad susistovėtų ir skoniai susigertų.
Patarimai:
Raugintų agurkų rūgštelė labai gerai subalansuoja mišrainės skonį, bet jeigu mėgstate švelniau, galite naudoti marinuotus agurkus.
Papildomai mišrainę galite paįdominti sluoksniu marinuotų pievagrybių ir/ar rūkyto kumpio ir/ar sausoje keptuvėje pakepintais smulkintais graikiniais riešutais.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti čia
RECEPTO DRAUGAS: Daumantai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital