Sluoksniuotos liežuvio salotos su slyvomis ir agurkėliais

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Sluoksniuotos liežuvio salotos su slyvomis ir agurkėliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai gaivios, sočios ir šventiškos salotos Kalėdų ar Naujųjų metų vaišėms! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas Labai gaivios, sočios ir šventiškos salotos Kalėdų ar Naujųjų metų vaišėms! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas galima ruošti ir į skaidraus stiklo ar kitokį gilesnį indą, man patinka jas patiekti būtent taip. (...daugiau) Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų jaučio liežuvio (virto ar kitokios mėsos)
3 vienetai kiaušinių (virtų)
2 vienetai agurkų (vidutinio dydžio, šviežių)
150 gramų fermentinio sūrio
100 gramų džiovintų slyvų
80 gramų graikinių riešutų
pagal poreikį majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti brinkti. Vėliau nupilti ir nusausinti popieriniu rankšluostėliu vandens perteklių.
2.
Kepimo formos, nuimamu kraštu, žiedą (naudoju 20 cm skersmens) apsukti maistine plėvele ir statyti į lėkštę.
3.
Liežuvi supjaustyti kubeliais ar juostelėmis ir išdėlioti lėkštės dugne.
4.
Kiaušinius sutarkuoti ir paskleisti ant liežuvio. Aptepti truputėliu majonezo.
5.
Agurkus supjausti kubeliais ar juostelėmis, nupilti vandens perteklių. Būtinai nupilkite vandens perteklių, kitaip salotos gali pavandenyti. Išdėlioti formoje.
6.
Riešutus sukapoti ir tolygiai pabarstyti agurkus.
7.
Slyvas supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant riešutų.
8.
Sūrį sutarkuoti ir paskirstyti formoje. Aptepti majonezu ir palikti porą valandų pastovėti šaltai.
Patarimai:
Jeigu norite kiek pikantiškesnio skonio, ant mėsos galima dėti šiek tiek smulkinto svogūnų ar poro.
Papuošti tinka smulkintais krapais, granatų sėklomis, smulkinta paprika, bet labai skanu ir be papuošimų.
AUTORIUS: Laima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital