Per vasaros šiltas dienas taip norisi gaivių, nesudėtingų, bet maloniai sočių pietų idėjų. Tokiais momentais tikros gelbėtojos yra būtent šaltos sriubos. Daugelio pamėgti šaltibarščiai tikrai yra sezono pažiba, tačiau skubame dalintis ir kitomis sriubomis, kurios vertos pasipuikuoti ant kiekvieno stalo. Tai nuostabi idėja, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, ypač prie karštos viryklės, o galbūt laiką leidžiate sodyboje, kurioje viryklės ir visai nėra.
Iš šių puikių receptų, sau labiausiai patinkantį išsirinks kiekvienas. Skanių eksperimentų!
Saulei šildant lėkštėse norisi gaivos ir lengvumo. Ši šalta sriuba būtent tokia - tereikia ingredientus sudėti į trintuvą ir viskas. Sriuba pavyksta žavinga, puikiai atrodanti ir labai skani. O jei norite jos dar labiau atgaivinančiais, drauge su ingredientais į plaktuvą įdėkite keletą ledukų.
Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!
Labai gaivi, skani ir greitai pagaminama sriuba. Puikus variantas, kai norite kažko truputį įdomiau už tradicinius šaltibarščius. Beje, jeigu ją pagardinsite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių, sauja smulkintų mėtų ir trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus, skonis bus dar ypatingesnis!
Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios - lengvą pikantiškumą ir aštrumą.
Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių.
Ypatingai gaivi, tiršta ir labai skani šalta jogurto sriuba. Labai tinka pagardinti žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Recepte daug erdvės improvizacijoms, visgi ruošiant pirmą kartą rekomenduojame vadovautis klasikiniu receptu, jame visi skoniai dera tiesiog nuostabiai!
Dar vienas puikus šaltibarščių receptas! Šis galbūt bus kiek neįprastas ir negirdėtas, bet pagal jį paruošta sriuba tikrai labai skani - rekomenduojame išbandyti ir Jums. Spalvinga, gaivi ir ypatingo skonio sriuba!
Klasikinio skonio, tačiau kitokios tekstūros šaltibarščiai. Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.
Gaivi ir greitai paruošiama sriuba, jei norite paįvairinti vasaros šaltų sriubų pasirinkimą. Varškė iai sriubai suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą. Rekomenduojame išbandyti!
Kai oras taip lepina šiluma, pietums norisi atsigaivinti ir pasilepinti šalta sriuba. Ši šalta sriuba tikrai tiks atsigaivinti ir sočiai, skaniai pavalgyti. Labai greitai paruošiama.
Dar viena gaivi ir labai skani šalta sriuba pietums ar vakarienei! Turėtų patikti tiems, kas galbūt nemėgsta burokėlių ar klasikinių šaltibarščių. Špinatai sriubai suteikia dar daugiau gaivos ir puikaus skonio. Papildomai gardinkite mėgstamais žalumynais - krapais, svogūnų laiškais ar kt.
Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.
Greitai paruošiama, gaivi ir labai skani šalta sriuba vasaros pietums ar vakarienei! Jei pabodo tradiciniai šaltibarščiai, ši sriuba kaip tik Jums! Ji soti ir maistinga, maloniai vėsinanti ir gaivinanti.
Sriuba ruošiama iš pakepintų daržovių, nes būtent kepinimas išryškina daržovių skonį, tad sriuba žavi išraiškingu skoniu. Sriubą labai tinka tiekti su česnakiniais duonos skrebučiais. Ji labai skani ir kaip karšta, ir kaip šalta sriuba.
Lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.
Šį ispaniška šalta pomidorų sriuba ne tik labai skani, bet ir puikiai atgaivina karštą vasaros dieną. Labai greitai paruošiama ir nereikia įmantrių ingredientų.
Jeigu šaltų sriubų vengiate, nes jos Jums nepakankamai sočios, ši sriuba kaip tik Jums! Tai labai skani, tiršta ir kremiška sriuba, kurią balinti tinka tiek pienu, tiek grietinėle, ji tikrai pasotins ilgam!
Taip, teisingai! Šis šaltibarščių receptas yra kitoks ir labai skiriasi nuo tradicinių. Kuo? Jie yra be pieno produktų ir iš šviežių burokėlių. Paeksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius visuomet gera idėja.
Gaivi ir labai skani šalta pomidorų sriuba su arbūzais! Skonis kiek pikantiškas, aitrokas, labai vasariškas ir sodrus. Galbūt derinys gali pasirodyti kiek neįprastas, bet sriubos skonis tikrai puikus.
Ši šalta pomidorų sriuba pagaminta laikantis ajurvedos mitybos taisyklių, todėl be svogūnų, česnakų, o actas pakeistas žaliosios citrinos sultimis. Labai skanu ir gaivu! Jei norite pavalgyti sočiau, padarykite prie šios nuostabios sriubos skrebučius su mocarelos sūriu.
Šaltos sriubos būna ne tik lengvos ir gaivios, bet ir sočios! Puiki sriuba tiems, kas galbūt nemėgsta klasikinių šaltibarščių su burokėliais ar tiesiog nori paįvairinti vasariškus pietus!
Ryški ir labai vasariška šalta žirnelių sriuba, ypač tuomet, kai ruošiama su šviežiais žirneliais, tačiau tinka ruošti ir su atitirpintais. Mėtos sriubai priduoda ypatingo kvapo ir gaivos.
Gaivi, greitai paruošiama ir labai gardi žemaitiška kefyro sriuba. Galbūt užmetus akį į receptą, ingredientų derinys gali pasirodyti neįprastas, bet sriubos skonis tiesiog puikus, tad rekomenduojame paragauti.
Labai skani ir gaivi sriuba su klasikiniu deriniu - špinatais ir feta. Papildomai į sriuba labai tinka įtarkuoti šviežio agurko, o fetą galima pakeisti ir kitokių ryškesnio skonio sūriu, pvz., brinza.