Šaltibarščiai įdomiau - 28 vasariški šaltų sriubų receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-06-04
Šaltibarščiai šaltos sriubos
@Shutterstock

Vasara sunkiai įsivaizduojama be šaltibarščių, tačiau ir juos kartais norisi paįvirinti! O ir visai nesinori ilgai suktis virtuvėje, o ypač prie karštos viryklės, o galbūt laiką leidžiate sodyboje, kurioje viryklės ir visai nėra.

Siūlome net 28 vasariškų LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių skrynelių, gaivių ir labai skanių šaltų sriubų.

 

Ypatingai gaivi, tiršta ir labai skani šalta jogurto sriuba. Labai tinka pagardinti žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Recepte daug erdvės improvizacijoms, visgi ruošiant pirmą kartą rekomenduojame vadovautis klasikiniu receptu, jame visi skoniai dera tiesiog nuostabiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinio skonio, tačiau kitokios tekstūros šaltibarščiai. Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.

Receptą rasite čia.

Jeigu nenorite ar nemėgstate klasikinių šaltibarščių su burokėliais, rekomenduojame išbandyti šį gaivios sriubos receptą. Patiekdami gausiai barstome žalumynais, o jei norime sočiau - valgome su virtomis ar keptomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Labai gaivi, skani ir greitai pagaminama sriuba. Puikus variantas, kai norite kažko truputį įdomiau už tradicinius šaltibarščius. Beje, jeigu ją pagardinsite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių, sauja smulkintų mėtų ir trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus, skonis bus dar ypatingesnis! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gaivi ir greitai paruošiama sriuba, jei norite paįvairinti vasaros šaltų sriubų pasirinkimą. Varškė iai sriubai suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Labai gardus šaltibarščių variantas be burokėlių! Tradiciškai Okroška ruošiama su gira, tačiau su kefyru ji taip pat ypatingai skani. Jeigu norėsite išbandyti originalų receptą su gira vietoje kefyro, ją pilkite pačioje pabaigoje, prieš pat patiekiant sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar viena gaivi ir labai skani šalta sriuba pietums ar vakarienei! Turėtų patikti tiems, kas galbūt nemėgsta burokėlių ar klasikinių šaltibarščių. Špinatai sriubai suteikia dar daugiau gaivos ir puikaus skonio. Papildomai gardinkite mėgstamais žalumynais - krapais, svogūnų laiškais ar kt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Dar vienas puikus šaltibarščių receptas! Šis galbūt bus kiek neįprastas ir negirdėtas, bet pagal jį paruošta sriuba tikrai labai skani - rekomenduojame išbandyti ir Jums. Spalvinga, gaivi ir ypatingo skonio sriuba!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Labai gardi ir atgaivinanti, su daugybe žalumynų. Gaminant ir ragaujant šią sriubą, visa virtuvė prisipildys gaiviu agurkų aromatu. Žalumynus galite rinktis pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį, o jei sriubą tieksite ne iš karto, prieš patiekiant į ją galite įdėti kelis ledo kubelius. Ragaujame vieną ar su virtomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šalibarščių sezonas atidarytas! Šaltibarščiai - tai dar vienas lietuviškas patiekalas, kurį dažniausiai gaminame vasaros sezono metu. Vieni juos mėgsta tirštesnius, kiti skystesnius, virtų burokėlių ar daro su marinuotais. Na, o šie šaltibarščiai su netikėtu ingredientu - marinuotais agurkėliais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Ypatingai kvapni pomidorų sriuba lengviems pietums ar vakarienei. Skani ir šilta, ir atvėsinta. Jeigu valgysite šaltą – pasiruoškite iš vakaro, ar bent jau prieš 4 valandas, kad spėtų ataušti. Laikykite šaldytuve. Visus priedus pateikite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.

Receptą rasite čia.

Jeigu šaltų sriubų vengiate, nes jos Jums nepakankamai sočios, ši sriuba kaip tik Jums! Tai labai skani, tiršta ir kremiška sriuba, kurią balinti tinka tiek pienu, tiek grietinėle, ji tikrai pasotins ilgam!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivi ir labai skani šalta pomidorų sriuba su arbūzais! Skonis kiek pikantiškas, aitrokas, labai vasariškas ir sodrus. Galbūt derinys gali pasirodyti kiek neįprastas, bet sriubos skonis tikrai puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama, gaivi ir labai skani šalta sriuba vasaros pietums ar vakarienei! Jei pabodo tradiciniai šaltibarščiai, ši sriuba kaip tik Jums! Ji soti ir maistinga, maloniai vėsinanti ir gaivinanti.

Receptą rasite čia.

Gaivi, tiršta ir kremiška pomidorų sriuba. Tai kiek lengvesnis Gazpacho sriubos variantas - ši ruošiama be duonos ir su visa gausybe daržovių! Patiekiant labai tinka pabarstyti bazilikais ar kitais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Šaltos sriubos būna ne tik lengvos ir gaivios, bet ir sočios! Puiki sriuba tiems, kas galbūt nemėgsta klasikinių šaltibarščių su burokėliais ar tiesiog nori paįvairinti vasariškus pietus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki vasariška šalta sriuba, ją ruošti galima ne tik iš šviežių, bet ir iš šaldytų žirnelių. Sriubai nuostabaus kremiškumo suteikia kokoso pienas.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai šaltibarščiai, pagardinti gaiviais špinatais. Kaip ir tradicinius, labai skanu patiekti su virtomis ar keptomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ryški ir labai vasariška šalta žirnelių sriuba, ypač tuomet, kai ruošiama su šviežiais žirneliais, tačiau tinka ruošti ir su atitirpintais. Mėtos sriubai priduoda ypatingo kvapo ir gaivos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivi, greitai paruošiama ir labai gardi žemaitiška kefyro sriuba. Galbūt užmetus akį į receptą, ingredientų derinys gali pasirodyti neįprastas, bet sriubos skonis tiesiog puikus, tad rekomenduojame paragauti.

Receptą rasite čia.

Jeigu nevalgote pieno produktų, nereiškia, kad negalite pasimėgauti gaivių šaltibarščių lėkšte. Kefyrą galima pakeisti lengvai namuose paruošiamu augaliniu kefyru. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šaltos sriubos būna ne tik lengvos ir gaivios, bet ir sočios! Puiki sriuba tiems, kas galbūt nemėgsta klasikinių šaltibarščių su burokėliais ar tiesiog nori paįvairinti vasariškus pietus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani ir gaivi sriuba su klasikiniu deriniu - špinatais ir feta. Papildomai į sriuba labai tinka įtarkuoti šviežio agurko, o fetą galima pakeisti ir kitokių ryškesnio skonio sūriu, pvz., brinza.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Širšių lizdas

Saldi sriuba - kremas, šiek tiek primenanti pieno ir braškių sriubos iš vaikystės skonį. Nors sriuba ypatingai skani su braškėmis, ruošti ją galima ir su kitokiomis mėgstamomis uogomis. Cukraus kiekį tinka koreguoti pagal savo skonį, o galima pakeisti ir medumi ar kitaip pasaldinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Lietuvos virėja

Skanutėliai, gaivūs, balti šaltibarščiai be burokėlių. Puikiame recepte rasite dar ir gausybę naudingų patarimų, kaip rinktis ir paruošti rūgštynes. Na, o jeigu neturite šviežių rūgštynių, jas galima pakeisti ir konservuotomis.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital