Šalta keptų daržovių sriuba

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šalta keptų daržovių sriuba
Šalta keptų daržovių sriuba
Šalta keptų daržovių sriuba
Autorius apie receptą: Sriuba ruošiama iš pakepintų daržovių, nes būtent kepinimas išryškina daržovių skonį, tad sriuba žavi išraiškingu skoniu. Sriubą labai tinka tiekti su česnakiniais Sriuba ruošiama iš pakepintų daržovių, nes būtent kepinimas išryškina daržovių skonį, tad sriuba žavi išraiškingu skoniu. Sriubą labai tinka tiekti su česnakiniais duonos skrebučiais. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas pomidorų
2 vienetai raudonosios paprikos
0.5 kilogramo agurkų
250 mililitrų daržovių sultinio
2 saujos baziliko (šviežio)
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
6 riekės batono (arba šviesios duonos)
200 gramų čederio sūrio (arba kitokio sūrio)
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus, paprikas, agurkus ir česnaką mesti į įkaitintas anglis ir gerai apdeginti (galima tą padaryti ir orkaitėje, ją įkaitinus iki didžiausios temperatūros su grill funkcija). Tada daržoves išimti ir nuodegulius apvalyti.
2.
Į virtuvinį kombainą sudėti degintas daržoves, baziliką, supilti sultinį. Kombainu smulkinti, kol bus visiškai vientisa konsistencija. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
3.
Sriubą dėti į šaldytuvą ir gerai atvėsinti.
4.
Šią sriubą tinka patiekti su česnakiniais duonos skrebučiais, kuriuos ruošiu taip: griliuje (arba iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje) apskrudinu batono riekeles. Tada ant jų uždedu sūrio ir dar pakaitinu, kol sūris ištirps. Skrebučių kraštus ištrinu česnaku.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital