Šalta prancūziška bulvių sriuba

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šalta prancūziška bulvių sriuba vichyssoise
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ši labai skani prancūziška sriuba dar vadinama vichyssoise (tariama višisvaz). Pasakojama, kad ją ėmė ruošti šefas Luisas Diatas, dirbęs Niurjorke (JAV), viešbučio Ši labai skani prancūziška sriuba dar vadinama vichyssoise (tariama višisvaz). Pasakojama, kad ją ėmė ruošti šefas Luisas Diatas, dirbęs Niurjorke (JAV), viešbučio „Ritz-Carlton“ restorane. Šefas prisiminė, kad panašią karštą sriubą Prancūzijoje, kaime netoli Viši virė jo mama ir močiutė, o jis su broliu vasarą nenorėjo karšto maisto, tad šaldė sriubą skiesdami pienu (šiuolaikinė vichyssoise dažniau balinama grietinėle). (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 mililitrų vištienos sultinio
3 vienetai bulvių (didelių)
200 mililitrų grietinėlės
2 vienetai poro (stiebų, be kietosios, žaliosios dalies)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis mairūno
1 žiupsnelis džiovintas čiobrelis
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Puode išlydykite sviestą, pilkite aliejų ir palaukite kol įkais. Suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, žiedeliais pjaustytus porus ir keletą minučių pakepinkite, kol suminkštės.
2.
Tada į puodą sudėkite nuskustas, kubeliais pjaustytas bulves, berkite prieskonines žoleles, dėkite lauro lapą, pagardinkite druska pipirais. Uždenkite puodą ir ant mažos ugnies troškinkite apie 5-10 minučių.
3.
Supilkite sultinį (sultinį galima pakeisti vandens, tačiau tuomet naudokite daugiau prieskonių). Užvirinkite ir ant nedidelės ugnies virkite apie 20 min. iki kol visos daržovės bus minkštos, suvirusios. Tada sriubą sutrinkite ir atvėsinkite.
4.
Prieš tiekdami sriubą ją už balinkite grietinėle. Šią sriubą patiekiant tinka pagardinti smulkintais svogūnų laiškais, skrebučiais ar paskrudintos šoninės gabaliukais.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital