Kartais, kai norisi kuo greičiau, bet kuo skaniau, sunku atrasti tokių receptų ir idėjų, o juk kaip gera gardumynais pasimėgauti ar palepinti artimuosius! Mes visi pažįstame tuos neplanuotus momentus: netikėti svečiai prie durų, alkani šeimos nariai žvalgosi virtuvėje, filmą pradeda rodyti po 20 minučių, o užsinori užkandžių, bet nieko paruošto nėra. Būtent tokioms akimirkoms ir skirtas šis straipsnis – išmokti sukurti stebuklą virtuvėje vos per 15-20 minučių.
Kiekvienas receptas – tai tarsi mažas gastronominis nuotykis, kurį galite patirti be jokio ilgo pasiruošimo ar sudėtingų ingredientų. Skubame dalintis greitais, bet gardžiais užkandžiais, kurie tiks kasdienai ir bet kokioms progoms!
Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Ši užtepėlė labai greitai ir lengvai paruošiama - užtruksite vos 10 minučių ir jau galėsite gardžiuotis. Ja tinka gardinti sumuštinius ar tiesiog skanauti kaip užkandį su mėgstamais trapučiais. Gaminama su konservuotomis paprikomis, bet vietoje jų puikiai tinka ir saulėje džiovinti pomidorai.
Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu.
Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.
Paskutinės minutės šventinė užkandėlė ar vakarui su draugais! Juoda, traški duona, česnakinė varškė ir lašiša (ar upėtakis, kuris čia taip pat labai tinka) - tobulas skonių derinys. Užkandėlę galima paruošti truputį iš anksto, kadangi traškios duonelės taip greitai nesuminkštėja nuo varškės užtepėlės.
Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.
Įsisukę į darbus, artėjant šventėms ar tiesiog, kai nesinori ilgai trypčioti virtuvėje, ieškome greitų idėjų, kurios būtų skanios, nesudėtingai paruošiamos, bet nustebintų skoniu. Na, ši užkandėlė tikrai tokia. Skoniai puikiai susijungia, realaus darbo vos kelios minutės, atrodo puošniai, o pastangų įdėti beveik nereikia. O jei keptų vynuogių idėja jums ne prie širdies, jas keiskite vyšniniais pomidoriukais (tada dar labai tiktų apšlakstyti pesto padažu).
Legvai pikantiško skonio krapų sviestas, kurį pagaminsite per 5 minutes! Jis tobulai skanus užteptas ant paskrudintos duonelės, su virtomis ar keptomis bulvytėmis, prie lašišos ar vištienos ar kaip tik sugalvosite. Beje, ruošti tinka ir su kitokiais žalumynais - petražolėmis, kalendra ar kitokiais mėgstamais.
Gaivi, skani ir tokia paprastai paruošiama užtepėlė. Ji puikiai tiks šventiniam stalui ar tiesiog, kai norisi užkandžio, bet ilgai sukiotis virtuvėje nėra kada.
Netikėti svečiai? Draugų susibūrimas? Šeimos vakaras? Bet kuriai progai puikiai tiks šis plaktas brie sūris, kuris jau spėjo išgarsėti socialiniuose tinkluose. Jis tobulai kremiškas, subalansuoto skonio, o patiektas su figų ar citrusinių vaisių džemu dera tiesiog tobulai. Gardu kabinti su trapučiais ar tepti ant skrudintos duonelės ar bagetės.
Gaivi, gardi, vos iš kelių ingredientų ir tokia skani - viskas ko gali reikėti užkandžiui ar tiesiog, kai norisi greitai, bet skaniai. Puikiai tinka kabinti su traškučiais, tepti ant trapučių ar duonos riekelių ar įdaryti užkandžių krepšelius.
Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.
Ši greitai paruošiama užtepėlė tobula! Kremiška nuo sūrelio, gaivi nuo agurkų, tinkama kabinti daržovių lazdelėmis, tepti ant duonos, krekerių ar kaip tik sugalvosite. Sandariame indelyje šaldytuve ji pukiai laikosi 3-4 dienas ir nepavandenija, o kaip tik stovėdama dar labiau skanėja.
Skrudinta duonos riekelė, kremiška skumbrės užtepėlė su švelnia obuolio nata - skonių derinys, kuriam sunku atsispirti. Paprasta paruošti, vos keli neįmantrūs ingredientai, o kiekvienas sumuštinukas nuo stalo išgaruos akimirksniu.
Šis picos ingredientų įkvėptas baklažanų užkandis yra be galo skanus ir visada akimirksniu nušluojamas nuo stalo. Ingredientais drąsiai improvizuokite pagal savo skonį.
Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.
Kai norisi gaivumo ir lengvumo, šie kąsneliai puikiai tiks. Papuoš bet kokį stalą ir pradžiugins skoniu. Labai paprastai paruošiami, bet būtent melsvasis pelėsinis sūris suteikia jiems nerealiai gerą skonio natą.
Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Su recepte naudoju sūrių deriniu man jos pačios skaniausios, bet galite rinktis ir vien tik rikotos sūrį ar jį keisti tepamu varškės sūreliu ar kreminiu sūriu.
Tai puiki ir lengvai paruošiama užtepėlė. Jei mėgstate, papildomai galima įberti tarkuoto kietojo sūrio. Užtepėlė gardinta krapais, bet galima naudoti ir petražoles ar kalendrą, ar kitus mėgstamus žalumynus. Skanu tepti ant krekerių, duoniukų, paskrudinto batono ar duonos riekelių.
Ši užtepėlė pavyksta labai skani, gaivesnė, nei įprastos su krabų lazdelėmis. Papildomai ją gardinome trupučiu majonezo, kad būtų tokios tepamos konsistencijos. Bet puikiai tiktų įdėti šiek tiek garstyčių ir jogurto ar grietinės, jei majonezo nenorite.
Labai gardu skanauti, tad ne tik paruošite, bet ir nuo stalo dings akimirksniu. Paruošti visiškai nesudėtinga, o prireiks vos dviejų ingredientų. Sūriai tinka įvairiausi - camembert, fetą ar lietuviškas varškės sūris. Vėsdami suktinukai sutvirtėja, todėl juos patogu valgyti laikant rankoje.
Traškios paskrudintos bagetės riekelės ir ši kremiška skumbrės užtepėlė dera be galo gardžiai, atrodo žavingai, o paruošimui pakaks vos 20-30 minučių. Užtepėlę mes gardinome saulėje džiovintais pomidorais, bet vietoje jų tinka ir konservuotos paprikos ar tiesiog marinuoti agurkėliai.
Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais.
Kai aplanko netikėti svečiai, norisi gardaus užkandžio vakarojant ar ieškote idėjų švenčių stalui - visoms progoms puikiai tiks ši užtepėlė. Paprasta paruošti, vos iš kelių neįmantrių ingredientų ir super skani. Tinka tepti ant duonos riekelių, prancūziško batono, krekerių.
Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!
Tie puikieji sūreliai - ant sumuštinių, užkandžiams gardinti, traškučius kabinti ar net į kokius patiekalus įtraukti. O geriausia, kad sūrelį namuose paruošti labai paprasta, taip paprasta, kad turbūt net sunku patikėti, kad taip lengvai namų sąlygomis galima pagaminti tokį gėrį. Šis gardumynas labai skanus, tiesiog neatsivalgomai.
Trys užtepėlės, kurias labai skanu tiekti ant skrudintos mėgstamos duonos riekelės, kabinti duoniukais, daržovių lazdelėmis ar įdaryti užkandinius krepšelius. Labai skanu ir nesudėtinga paruošti.