Šio sekmadienio, kovo 22 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia, augalinio maisto restorano "RoseHip" įkūrėja Gintautė Kuraitė dalinosi puikiais patarimais ir gardžiais receptais naudojant pieną ir jo alternatyvas.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Vylius laidoje gamino nuostabaus skonio citrininį varškės pyragą. Vylius pataria pagaminus pyragą, jį dar palaikyti per naktį šaldytuve, taip jis taps dar skanesnis. Bet kokiu atveju pyragas labai minkštas, aromatingas, kremiškas ir jo kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.
Citrininis varškės pyragas
Vylius parodė, kaip iškepti puikų kefyro tešlos pyragą su šonine ir sūriu. Šis pyragas ypatingai skanus, pikantiškas ir sotus, tad gali būti puikiai tinkamas pusryčių ar pietų stalui. Išskirtinis, gardžiai kvepiantis ir puikaus skonio kepinys nepaliks šeimos narių abejingų.
Kefyro tešlos pyragas su šonine ir sūriu
Ieškantiems greitų ir lengvų idėjų užkandžių stalui, Vylius siūlo sumuštinukus su silke ir avokado užtepėle. Avokado užtepėlę taip pat nesudėtingai paruošite patys vos per kelias minutes. Vylius pataria paskrudintas duonos riekeles patepti pomidoru, kad įsigertų sulčių ir suteiktų puikų skonį bei aromatą.
Sumuštinukai su silke ir avokado užtepėle
Šefas Tomas laidoje parodė, kaip gaminti pienišką sriubą su vištiena ir topinambais. Šią pienišką sriubą paruošti visiškai nesudėtinga, o vakarienę pavers išskirtine. O jei dar pasitelkus fantaziją ir patiekus ją originaliai, pasisiedėjimas prie stalo taps tikrai įsimintinas. Šią puikaus skonio sriubą labai tinka tiekti su duonos skrebučiu, vištiena, ridikėliais bei žirneliais.
Pieniška sriuba su vištiena ir topinambais
Saldumynų mėgėjams, Tomas siūlo naminius ledus su grietine, citrina ir medumi. Labai paprasta paruošti, neužtrunka daug laiko, o taip skanu ragauti ir artimiesiems tiekti ledus pagamintus pačių rankomis. Tiekiant labai tinka pabarstyti džiovintomis braškėmis, skystu medumi ir išskirtiniais pačių pasigamintais burokėlių ikrais, kurie taps puikiu akcentu.
Naminiai ledai su grietine, citrina ir medumi
Ieškantiems skanių padažų salotoms, Tomas siūlo grietinės ir žalumynų padažą. Tomas pamini, kad žoleles galima naudoti bet kokias, kokias turite namuose po ranka. Tinka ir čiobrelis, ar rozmarinas, tik jų reikėtų labai nedaug. Šis gaivus, sodraus skonio padažas suteiks ypatingai gardų skonį įvairioms salotoms.
Talentingoji laidos viešnia Gintautė parodė, kaip paruošti veganišką Mac n Cheese. Šis patiekalas puiki idėja išbandyti savo virtuvėje kažką naujo ir veganiško. Labai gardūs, švelnaus skonio makaronai sužavės kiekvieną, o paruošti tikrai nesudėtinga. Labai skanu papildomai pabarstyti sūriu ir turimais žalumynais.
Veganiškas Mac n Cheese
Laidoje Gintautė gamino ir tai, kas be jokios abejonės patiks visiems smaližiams - veganišką šokoladinį tortą. Gaminimui daug laiko ir ingredientų neprireiks, tik šiek tiek kantrybės iki kol tortas sustings šaldytuve. Puošti galima smulkintais riešutais ir šviežiomis braškėmis arba keisti kitomis uogomis bei riešutais. Tuomet beliks tik gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio.
Veganiškas šokoladinis tortas
Laidos viešnia Gintautė parodė, kaip lengvai ir greitai pasigaminti naminį migdolų pieną. Pirmas žingsnis, kurį reikia padaryti, tai pasirūpinti, jog migdolai suminkštėtų. Tai galima padaryti užpylus vandens ant migdolų ir palaikius per naktį arba greituoju būdu - užpilti karšto vandens ir palaikyti porą valandų. Toliau pats gaminimo procesas nereikalauja nei daug laiko, nei sunkiai randamų ingredientų, o naminis migdolų pienas tikrai nuostabaus skonio. Pieną reikėtų laikyti šaldytuve ir suvartoti per tris ar keturias dienas.
Naminis migdolų pienas
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!