Pieniška sriuba su vištiena ir topinambais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pieniška sriuba su vištiena ir topinambais
Pieniška sriuba su vištiena ir topinambais
Pieniška sriuba su vištiena ir topinambais
Pieniška sriuba su vištiena ir topinambais
Pieniška sriuba su vištiena ir topinambais
Autorius apie receptą: Sriubų mėgėjams puikus pietų pasirinkimas - pieniška sriuba su vištiena. Puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama sriuba kiekvieną vakarienės ar pietų stalą pavers Sriubų mėgėjams puikus pietų pasirinkimas - pieniška sriuba su vištiena. Puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama sriuba kiekvieną vakarienės ar pietų stalą pavers išskirtiniu. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai pieno
300 gramų vištienos sparnelių
100 gramų topinambų
100 gramų morkų
50 gramų svogūnų
10 gramų peletrūno
10 gramų čiobrelių
10 gramų rozmarino
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
Patiekiant:
2 riekės šviesios duonos
50 gramų žaliųjų žirnelių
pagal skonį morkų
pagal skonį ridikėlių
pagal skonį aliejaus (naudojau krapų aliejų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos sparneliai įtrinami aliejumi, mėgstamais prieskoniais (ar smulkintais žalumynais) ir kepami iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai apskrunda).
2.
Puode kaitinamas pienas su žalumynais.
3.
Pienui užvirus sudedami apkepinti sparneliai, smulkinti topinambai, morkos, svogūnai, ir viskas verdama 30 minučių.
4.
Kai išverda, perkošiama per sietelį. Į pieną atgal sudedami topinambai ir morkos (keli morkų gabalėliai atsidedami sriubos patiekimui), viskas užverdama, o tada sutrinama trintuvu. Sutrynus sriuba perkošiama per sietelį (kad būtų visiškai glotni) ir pagal skonį pagardinama druska.
5.
Vištiena nukaulinama ir suplėšoma, pagal skonį pagardinama druska.
6.
Duonos riekelės apkepinamos keptuvėje ant sviesto arba aliejaus ir apipjaustomos norimomis formomis.
7.
Sriuba tiekiama su duonos skrebučiu, vištiena, žaliaisiais žirneliais, morkomis ir ridikėliais. Pašlakstoma aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital