Citrininis varškės pyragas

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Citrininis varškės pyragas
Citrininis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Šis aromatingas pyragas labai gardus, minkštas ir kremiškas, tad kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Šis aromatingas pyragas labai gardus, minkštas ir kremiškas, tad kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
70 gramų sviesto
60 gramų graikinių riešutų (arba kitokių riešutų)
1 šaukštelis cinamono
Viršui:
500 gramų varškės (naudojome 9 proc.)
400 gramų grietinės
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
2 vienetai žaliųjų citrinų (arba 1 paprastos citrinos)
1 šaukštelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius ir riešutus elektriniu trintuvu sutriname iki trupinių. Sumaišome su cinamonu bei ištirpintu sviestu.
2.
Kepimo formą (naudojome apvalią 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Beriame sausainių masę ir spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pyrago pagrindą.
3.
Pagrindą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 8-10 minučių, kol šiek tiek sutvirtės ir lengvai paruduos. Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
4.
Dubenyje gerai sumaišome varškę, cukrų, vanilę ir kiaušinius. Įtarkuojame citrinų žieveles (tik žalią ar geltoną dalį, be baltos) ir įspaudžiame sultis. Dedame grietinę, išmaišome.
5.
Varškės kremą pilame ant pyrago pagrindo.
6.
Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol pyrago viršus kraštuose sutvirtės, o viduryje bus lengvai siūbuojantis (lyg žele).
7.
Pyragą išimame iš orkaitės ir leidžiame visiškai atvėsti bei sutvirtėti.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Pyragas pats skaniausias per naktį palaikytas šaldytuve.
Šis pyragas yra minkštas, kremiškas, tirpstantis burnoje ir dėl to labai skanus, bet jeigu mėgstate tvirtesnius varškės pyragus, į varškės kremą įmaišykite 1-2 šaukštus krakmolo.
Jeigu norite dar kremiškesnės pyrago tekstūros, varškę pirmiausia petrinkite per sietelį arba sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu (kad neliktų grūdelių)
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jovita
2020-04-11 13:24
Kaip tik šiandien kepiau. Viskas puiku. Tik vienas klausimas. Mano skardą ne 26 cm o 24.ar nieko tokio ATSAKYTI
Asta
2020-04-11 14:57
Tikrai nieko tokio, tiesiog truputį gali pailgėti kepimo laikas ir tiek :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital