Naminis pomidorų padažas žiemai - 9 mūsų mėgstamiausi receptai

2023-08-09
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Naminis pomidorų padažas žiemai
@Shutterstock

Žiemai artėjant norisi išsaugoti kuo daugiau vasaros gėrybių. Pomidorų padažas yra vienas iš populiariausių ir universaliausių paruoštukų žiemai, nes puikiai tinka tiek mėsos, tiek daržovių, makaronų ar kitiems mėgstamiems patiekalams gardinti. O geriausia, kad jo gamyba yra ganėtinai paprasta, tad tai puikus būdas išnaudoti sezono pomidorų gausą ir pasirūpinti žiemos atsargomis.

Šiame straipsnyje dalinamės keliais skaniais ir skirtingais pomidorų padažų receptais, kurie tikrai patiks jums ir jūsų šeimai. Skaitykite toliau, išsirinkite sau patinkantį receptą ir išsaugokite vasariškus skonius stiklainyje visai žiemai!
 

Labai skanus ir be galo kvapnus pomidorų padažas! Itališkas žolelių derinys puikiai tinka prie pomidorų skonio! Padažą žiemą galėsite naudoti prie makaronų, maltos mėsos patiekalų ar picoms!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kai prasideda pomidorų sezonas, puikus būdas jiems sunaudoti yra būtent pomidorų padažas. O šis be galo skanus ir pagardina kiekvieną patiekalą. Verta pasigaminti, ypač, kai tai padaryti labai paprasta, o vėliau mėgautis naminiu ir gardžiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Šis itališkas pomidorų padažas labai tinka gardinti makaronus, naminę picą, kabinti su užkandžiais ar tiesiog naudoti ten, kur įprastai naudotumėte pirktinį pomidorų padažą. Tik šis - daug sveikesnis ir skanesnis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Pomidorų kepimas šiam padažui priduoda ypatingo skonio bei aromato. Išbandykite ir įsitikinkite patys! Toks padažas labai skanu su makaronais, pica ir kitais patiekalais.

Receptą rasite čia.

Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Padažas gardus, tirštas, puikiai tinka prie makaronų, picų ir mėsos patiekalų. Gamindami padažą vis paragaukite, jei reikia dėkite daugiau prieskonių, kad atitiktų Jūsų skonį. Beje, nors pagal šį receptą gaminama su geltonaisiais pomidorais, čia puikiai tiks ir raudoni!

Receptą rasite čia.

Labai skanus pomidorų ir obuolių padažas, kuris ypač tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos. Paruošti jį tikrai visai paprasta, tinka patys įvairiausi pomidorai ir obuoliai, nuo jų skonio derinio priklausys galutinis padažo skonis, tad galima ruošti dalį su vienokiais, dalį - su kitokiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei turite daug pomidorų ir slyvų, tuomet pats laikas paruošti šio pomidoų padažo. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų. Jei naudojamos slyvos labai rūgščios, dėkite kiek daugiau cukraus.

Receptą rasite čia.

Kvapnus ir nuostabiai skanus gardėsis. Ragaujant net sunku atspėti, iš ko jis pagamintas. Galima tiekti iš karto, o jeigu ruošiate žiemai - dar karštą jį supilkite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite sandariais dangteliais, stiklainiukus apverskite dangteliais žemyn ir leiskite jiems pamažu atvėsti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Labai skanus pomidorų padažas, kurio rekomenduojame ruošti iš karto daugiau, nei jis iš sandėliuko dingsta akimirksniu.

Receptą rasite čia.

O ką iš moliūgų? Puikų padažą! Paruošimas labai paprastas, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Bet realaus darbo čia tikrai nėra daug. Padažu skanu gardinti makaronus, troškinius, sriubas, tiekti prie mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital