Naminis pomidorų padažas žiemai - 9 mūsų mėgstamiausi receptai
2023-08-09
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 29)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 29)
@Shutterstock
Žiemai artėjant norisi išsaugoti kuo daugiau vasaros gėrybių. Pomidorų padažas yra vienas iš populiariausių ir universaliausių paruoštukų žiemai, nes puikiai tinka tiek mėsos, tiek daržovių, makaronų ar kitiems mėgstamiems patiekalams gardinti. O geriausia, kad jo gamyba yra ganėtinai paprasta, tad tai puikus būdas išnaudoti sezono pomidorų gausą ir pasirūpinti žiemos atsargomis.
Šiame straipsnyje dalinamės keliais skaniais ir skirtingais pomidorų padažų receptais, kurie tikrai patiks jums ir jūsų šeimai. Skaitykite toliau, išsirinkite sau patinkantį receptą ir išsaugokite vasariškus skonius stiklainyje visai žiemai!
Labai skanus ir be galo kvapnus pomidorų padažas! Itališkas žolelių derinys puikiai tinka prie pomidorų skonio! Padažą žiemą galėsite naudoti prie makaronų, maltos mėsos patiekalų ar picoms!
Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus.
Kai prasideda pomidorų sezonas, puikus būdas jiems sunaudoti yra būtent pomidorų padažas. O šis be galo skanus ir pagardina kiekvieną patiekalą. Verta pasigaminti, ypač, kai tai padaryti labai paprasta, o vėliau mėgautis naminiu ir gardžiu padažu.
Šis itališkas pomidorų padažas labai tinka gardinti makaronus, naminę picą, kabinti su užkandžiais ar tiesiog naudoti ten, kur įprastai naudotumėte pirktinį pomidorų padažą. Tik šis - daug sveikesnis ir skanesnis!
Pomidorų kepimas šiam padažui priduoda ypatingo skonio bei aromato. Išbandykite ir įsitikinkite patys! Toks padažas labai skanu su makaronais, pica ir kitais patiekalais.
Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.
Padažas gardus, tirštas, puikiai tinka prie makaronų, picų ir mėsos patiekalų. Gamindami padažą vis paragaukite, jei reikia dėkite daugiau prieskonių, kad atitiktų Jūsų skonį. Beje, nors pagal šį receptą gaminama su geltonaisiais pomidorais, čia puikiai tiks ir raudoni!
Labai skanus pomidorų ir obuolių padažas, kuris ypač tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos. Paruošti jį tikrai visai paprasta, tinka patys įvairiausi pomidorai ir obuoliai, nuo jų skonio derinio priklausys galutinis padažo skonis, tad galima ruošti dalį su vienokiais, dalį - su kitokiais.
Jei turite daug pomidorų ir slyvų, tuomet pats laikas paruošti šio pomidoų padažo. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų. Jei naudojamos slyvos labai rūgščios, dėkite kiek daugiau cukraus.
Kvapnus ir nuostabiai skanus gardėsis. Ragaujant net sunku atspėti, iš ko jis pagamintas. Galima tiekti iš karto, o jeigu ruošiate žiemai - dar karštą jį supilkite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite sandariais dangteliais, stiklainiukus apverskite dangteliais žemyn ir leiskite jiems pamažu atvėsti.
O ką iš moliūgų? Puikų padažą! Paruošimas labai paprastas, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Bet realaus darbo čia tikrai nėra daug. Padažu skanu gardinti makaronus, troškinius, sriubas, tiekti prie mėgiamų patiekalų.