Pomidorų padažas žiemai pagal Ingridą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Ingridos pomidorų padažas žiemai
Ingridos pomidorų padažas žiemai
Ingridos pomidorų padažas žiemai
Autorius apie receptą: Pernai kažkaip taip jau atsitiko, kad ėmiau ir nepagaminau pomidorų padažo. Šiais metais tos pačios klaidos nekartoju. Padažas išvirtas, supilstytas jau į stiklainius, o ir Pernai kažkaip taip jau atsitiko, kad ėmiau ir nepagaminau pomidorų padažo. Šiais metais tos pačios klaidos nekartoju. Padažas išvirtas, supilstytas jau į stiklainius, o ir darbo jau, kaip ir nebūta. Receptu pasidalino mano bendradarbė Milda. Ačiū jai labai. Iš normos man išėjo apie 2,5 l padažo. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3 kilogramai pomidorų
4 vienetai paprikos
5 vienetai svogūnų
200 mililitrų cukraus
150 mililitrų acto 9%
1 galva česnako
5 šaukštai druskos (nubrauktų)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis maltos kalendros (galima nedėti)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorų viršų įpjauname kryželiu, nuplikome verdančiu vandeniu. Perliejame lediniu vandeniu ir nulupame odeles. Pomidorus perpjauname į kelias dalis.
2.
Svogūnus ir česnakus nulupame, supjaustome kubeliais. Paprikas perpjauname per pusę, išvalome sėklas ir supjaustome kubeliais.
3.
Pomidorus, paprikas ir svogūną sudedame į puodą. Beriame druską, cukrų ir prieskonius. Troškiname ant silpnos ugnies apie 1 val., kol padažas pradės tirštėti.
4.
Sutriname maisto smulkintuvu.
5.
Suberiame česnaką, supilame actą. Pakaitiname dar apie 2 min.
6.
Padažą supilstome į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užsukame steriliais dangteliais, priklojame storu rankšluosčiu, paliekame visiškai atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Alionce
2023-08-10 21:15
Labai skystas gaunasi ATSAKYTI
Jovita
2020-09-04 15:14
Jau "n" metų tik taip ir gaminu, nei karto nenuvylė ATSAKYTI
Rūta
2020-09-03 17:59
Ar būtina lupti, jei po to blenderiuojate? Aš nelupu ATSAKYTI
Ona
2019-08-30 06:46
Nesamonė į tokį kiekiį 5 šaukştai druskos ?Aš dedu 1šaukštą ,nedėkit tiek daug! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital