Vasariškos užtepėlės - 19 spalvingų receptų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-14
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Vasariškos užtepėlės
@ Shutterstock

Vasara tai puikus metas žaisti skoniais! Kai galime mėgautis gausybe šviežių ingredientų, tai tiesiog idealus metas eksperimentuoti su užtepėlėmis. Įsivaizduokite humuso subtilų skonį, kremišką namų gamybos sūrelį ar gaivią varškės užtepėlę ant duonos riekelių. Bet kuri užtepėlė gali tapti tikru hitu Jūsų namų virtuvėje, kuri nuostabiai tiks tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ir artimųjų susibūrimui.

Šiame straipsnyje dalinamės receptais, kurie pradžiugins kiekvieną puikiais skoniais. Išsirinkti sau labiausiai patinkančią idėją pavyks kiekvienam!
 

Ši greitai paruošiama užtepėlė tobula! Kremiška nuo sūrelio, gaivi nuo agurkų, tinkama kabinti daržovių lazdelėmis, tepti ant duonos, krekerių ar kaip tik sugalvosite. Sandariame indelyje šaldytuve ji pukiai laikosi 3-4 dienas ir nepavandenija, o kaip tik stovėdama dar labiau skanėja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Legvai pikantiško skonio krapų sviestas, kurį pagaminsite per 5 minutes! Jis tobulai skanus užteptas ant paskrudintos duonelės, su virtomis ar keptomis bulvytėmis, prie lašišos ar vištienos ar kaip tik sugalvosite. Beje, ruošti tinka ir su kitokiais žalumynais - petražolėmis, kalendra ar kitokiais mėgstamais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Ar mėgstate tą puikiąją pikantišką mišrainę? Jei taip, tai ir ši skirta jūsų skoniams. Labai paprastai paruošiama, pamėgtas sūrio ir kiaušinio derinys salotose ar užtepėlėse, neįmantri ir, žinoma, vasariškai gaivesnė, nes su cukinijomis. Skanu tepti ant batono ar duonos riekelės, bet galima ir pakabinti šaukštu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Tie puikieji sūreliai - ant sumuštinių, užkandžiams gardinti, traškučius kabinti ar net į kokius patiekalus įtraukti. O geriausia, kad sūrelį namuose paruošti labai paprasta, taip paprasta, kad turbūt net sunku patikėti, kad taip lengvai namų sąlygomis galima pagaminti tokį gėrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puiki, greitai pagaminama užtepėlė, kurią labai tinka tepti ant duonos riekelės ar kabinti su daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitai paruošiama užkandėlė, kuri pavyksta labai daili ir skani. Žinoma, šią tuno užtepėlę tinka tepti ir ant duonos ar bagetės riekelių, bet su agurkais derinukas yra ypač gaivus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Humusas išgyvena tikrą populiarumo viršūnę. Jį paprasta paruošti, be jokių įmantrybių, o pavyksta nuostabiai skanus - ant sumuštinių, tortilijų, užkandžiams gardinti ar daržovių lazdelėmis kabinti.

Receptą rasite čia.

Su traškiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai gardus. Jeigu norite šį pesto paruošti be pieno produktų, vietoje sūrio dėkite 1 - 2 šaukštus šviežiai išspaustų citrinų sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri naudojama suktinukų įdarui, labai universali. Ją tinka tepti ant duonelės, galima ja įdaryti užkandinius krepšelius ar šaukštelius arba perpus sumaišius su graikišku jogurtu kabinti daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai gardi, lengva užtepėlė su avokadu, kiaušiniais, sūriu ir žalumynais. Žalumynus galite rinktis kokius tik mėgstate - tiks ir krapai, ir petražolės, ir kalendra ar svogūnų laiškai.

Receptą rasite čia.

Serbiška užtepėlė, tiekiama prie grilio ar kitokių mėsos patiekalų - šašlykų, kepsnelių, sparnelių. Derinys gali pasirodyti neįprastas, bet tikrai gardus! Beje, labai skanu ir užtepti ant skrebučio, kabinti daržovių ar duonos lazdelėmis.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikus skonių derinys, toks gaivus, maloniai subalansuotas. Labai tinka ant sumuštinių, užkandžiams ruošti ar daržovių lazdelėmis kabinti. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šią užtepėlę pagaminti visiškai nesudėtinga, viskas ką reikia padaryti tai tik sutrinti visus ingredientus elektriniu trintuvu. Paprasta, gardu ir maistinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kai susijungia puikioji feta ir su česnakais kepti vyšniniai pomidorai įvyksta tikras skonių sprogimas. Tobulas skonių derinys. Tai puikus užkandis, kurį patogu kabinti su tortilijų traškučiais, skrudinta duona, duonos arba daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Viskas labai paprasta, lengva ir svarbiausia skanu! Užkandis puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Užtepėlę galima dėti ant agurkų, tepti ant batono ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad tai dar ir sveikesnė alternatyva daugeliui pažįstamiems pagardams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Bet kaip skanu jas kabliuoti su minkšta, rankomis plėšoma duona! Arba tiesiog lazdelėmis, o gal trapučiais. Vasariškai gaivi, labai gardi ir be majonezo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukrinis avinėlis

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital