Avinžirnių humusas su laimu ir kalendromis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Humusas su laimu ir kalendromis
Humusas su laimu ir kalendromis
Humusas su laimu ir kalendromis
Autorius apie receptą: Man rodos kažkada jau buvau minėjus apie vakarienes, kurias karts nuo karto suruošiu draugams. Geriausios būna tos, kai stalas tampa per mažas nuo mažų lėkštelių kiekio ir kai Man rodos kažkada jau buvau minėjus apie vakarienes, kurias karts nuo karto suruošiu draugams. Geriausios būna tos, kai stalas tampa per mažas nuo mažų lėkštelių kiekio ir kai savo lėkštę gali susikomponuoti pats sau. Tada vakarienė tampa gyva, visi dalinasi maistu, šnekasi, o ir man netenka kaip pelenei praleisti pačio veiksmo virtuvėje.
Šiaip stengiuosi sugalvoti kažkokią "temą" maistui. Labai patinka vidurio rytai: mažų lėkštelių konceptas tiesiog sutvertas tam. Galbūt prisiruošiu kada ir kaip reikiant aprašyti vieną tokią vakarienę. O kolkas vienas receptas, be kurio neapsieina nė vienas panašus vakaras - humusas (dažnai vis kitoks, kad į temą būtų...). Iš kelių pažįstamų esu girdėjus, kad pagaminti tikrai skanų ir subalansuotą humusa atrodo kaip misija neimanoma, o aš niekaip tuo negaliu patikėti... Man tai kaip du kart du. Niekad nieko nematuoju, bet tos proporcijos visad gaunasi teisingos. Vienas dalykas su kuriuo stengiuosi būti atsargi yra tahini. Šiuo metu turiu indelį labai švelnaus, kurio į skardinę avinžirnių humusui dedu šaukštelį su puse, kai ankstesnis mano tahini stiklainiukas buvo tikrai stipresnio skonio ir įdėjus daugiau nei šaukštelį nebejausdavai nieko kito kaip tik tahini... Beje, kalendra ir laimas tiko nuostabiai - buvo į temą, nes gaminau vietnamietiškas salotas su grilintu marinuotu tofu. Salotų receptas truputi primena šį, bet užpilas yra visiškai kitoks. Nebespėjau nufotografuoti, prižadu kada kitam kartui!
(...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų konservuotų avinžirnių
1/3 vieneto žaliųjų citrinų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 saujelė kalendros (maždaug 4 šakelių)
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis sezamų pastos tahini
0.5 šaukštelio garam masala prieskonių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nuo konservuotų avinžirnių nupilti pusę skysčio, likusį skystį kartu su avinžirniais supilti į maisto smulkintuvą. Ten pat sudėti visus likusius produktus ir viską gerai sutrinti iki vientisos masės.
2.
Jei norisi ryškesnės humuso tekstūros, trinti pulsuojančiai, trumpai, kol viskas daug maž susimaišys. Jei norisi švelnesnio humuso, trinti ilgiau ir pastoviai. Taip pat, jei humusas sunkiai trinasi ir atrodo labai sausas, įpilti kelis šaukštus vandens ir trinti toliau.
3.
Skaniausia valgyti su daržovių (morkų, salierų...) šiaudeliais arba duonos lazdelėmis ar pita, naan duonelėmis. Galima tepti ir ant sumuštinių!
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital