Naujiesiems artėjant - 39 gardūs lengvai pagaminami patiekalai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-29
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 0)
Tikime, jog Kūčioms ir Kalėdoms paruošėte nuostabiai gardžių vaišių, kuriomis nustebinote artimuosius bei draugus. Bet juk žiemos šventės dar nesibaigė! Artėja Naujieji metai - proga linksmai pasibūti su šeima ir draugais. O kokie patiekalai šiai progai tinka labiausiai? Be abejo, lengvai pagaminami ir nepakartojamai gardūs.
Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis, kreminis špinatų įdaras tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o prieš patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo!
Gražuolis želė tortas su varške ir nuostabiai derančiu baltuoju šokoladu! Rinkitės mėgstamų skonių želė - patariame rinktis skirgintų spavų želė, tuomet jis dar dailiau atrodys ant vaišių stalo!
Greiti ir skanūs šventiniai pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!
Pyragas tikriems smaližiams, kurie dievina šokoladą! Darbo nemažai, tačiau rezultatas jį atperka su kaupu. Jeigu norite procesą supaprastinti, pyragą galite kepti be garų vonelės, tuomet jis bus kiek mažiau kreminės tekstūros, tačiau vis tiek labai skanus!
Vos kelių ingredientų užtepėlė, kurią labai skanu tepti ant skrudinto batono riekelių, krekerių ar kabinti duonos lazdelėmis. Labai šventiška ir labai skanu!
Nuostabaus skonio vyniotinis, kuris puikiai tinka valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. O dar ir pasakiškai dailus, tad tikrai papuoš šventinį stalą!
Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir braškės - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti!
Jei mėgstate paštetą ar tiesiog gurmaniškus užkandžius, siūlome išbandyti ir šį puikų receptą! Recepto autorė rekomenduoja naudoti visus recepte esančius prieskonius ir, neabejojame, kad paragavus šio skanėsto, pirkti pašteto tikriausiai nebenorėsite ir pagal šį receptą paštetą ruošite dar ne kartą.
Ypatingos brokolių salotos, kurios susijungia su gaiviomis, maloniai rūgščiomis spanguolėmis ir pikantiška rūkyta vištiena. Jei norite švelnesnio skonio, galite rinktis virtą ar keptą vištieną, taip pat tiks ir rūkytas kumpus, bus taip pat labai gardu. Gardiname mėgstamais riešutais ar lukštentomis saulėgrąžomis, moliūgų ar sezamo sėklomis. Beje, šios salotos gardžios ne tik su brokoliais, bet ir su žiediniais kopūstais!
Ar esate ragavę bulvinės tešlos? Jei ne, pats laikas paragauti, nes pyragas tikrai labai skanus ir sotus! Recepte siūloma naudoti jautienos faršą, bet puikiai tiks ir kiauliena, kalakutiena ar vištiena. Beje, nei pyrago tešlai, nei įdarui nenaudojami kiaušiniai, tad jei jų neturi šaldytuve - ne bėda!
Didelis, aromatingas, sultingas ir labai gardus kepsnys - puikus pagrindinis patiekalas. Planuojant kepti mėsą reikėtų išsirinkti jos rūšį, prie jos derančius prieskonius ar marinatą, pamąstyti apie kepimo būdą ir laiką... Padėsime įvertinti pagrindinius gardaus kepsnio kepimo aspektus, pasidalinsime naudingais patarimais ir patikrintais receptais.
Sotus ir sodrus karamelinis sūrio tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar gabalėlio. Puoškite karamelizuotais riešutais, granola ar kitai skanėstais. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.
Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!
Puikus būdas kiek kitaip patiekti kepsnius - tešloje su grybų ir sūrio įdaru. Vietoje kiaulienos galima naudoti paukštieną, o pievagrybius pakeisti šviežiais grybais. Tiekiame su mėgstamomis daržovių salotomis.
Tikrai labai gardūs, tiesiog burnoje sutirpstantys triufeliukai, kuriuos pagaminsite tikrai sparčiai, o jau skonis! Papuošti juos galite kaip tik norite - apvolioti kakavoje, smulkintuose riešutuose ar aplieti šokoladu. O jeigu formuodami triufeliukus į jų vidų įdėsite po riešutą, turėsite patį idealiausią gardėsį saldžiai dovanėlei.
Labai šokoladinis ir labai karamelinis sūrio tortas patiems tikriausiems smaližiams! O derinį tobulai užbaigia vyšnios. Tiesiog neatsivalgomai skanus tortas.
Labai greitai paruošiamos ir gaivios vištienos salotos su avokadais. Vištieną galima naudoti virtą, keptą ar rūkytą - kiekvienam pagal skonį, o galima net pakeisti silke - silkė ir avokadai tikrai puikus derinus. Salotas galima ruošti su natūralaus ar graikiško jogurto padažu, pikantiškam skoniui galima pridėti truputį garstyčių. Papildomai galima pagardinti smulkintais riešutais.
Labai sotus patiekalas, kurį itin paprasta paruošti! Į skardą sluoksniuojame neįmantrius ingredientus, pašauname į orkaitę, o visi namai pakvimpa tiesiog pasakiškai gardžiai! Šiame recepte naudojama kiaulienos nugarinė, tačiau gardžiai pavyks ir su vištiena. Kvapnus padažas apgaubia mėsą ir daržoves, puikiai tinka tiekti su bulių koše ar ryžiais.
Tikriausiai nemažos dalies lietuvių šventinio stalo pažiba būna vienaip ar kitaip kepta višta. Šį kartą siūlome išbandyti šį nuostabų receptą, kuris sutaupys laiko, o višta bus minkštutė ir sultinga viduje bei su gundančiai traškia plutele, o ir marinuoti iš anksto nereikia! Rasite net tik detalų receptą, bet ir daugybę naudingų vištos kepimo patarimų!
Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniai į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Skanumėlis!
Visiems, mėgstantiems Napoleono tortą, bet neturintiems laiko ar kantrybės jį gaminti! Puikiam Tinginių Napoleonui prireiks vos kelių ingredientų. Puošti galite tirpintu šokoladu, uogomis, o prieš ragaudami bent kelias valandas, o geriau pernakt, palaikykite šaldytuve.
Labai gardūs įdaryti kiaušiniai su rūkytu kumpiu. Šventiškai atrodo ant vaišių stalo, sotūs ir puiki alternatyva tiems, kam norisi kažko naujo! Užkandėlę galima patiekti ir vieną, ir labai skanu su juodos duonos riekele.
Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.
Pyrago receptas labai paprastas, todėl gali pasirodyti, kad šis pyragas visiškai niekuo neišsiskiria iš kitų varškės pyragų, tačiau vėsdamas pyragas "pravirksta" ir tuomet pamatysite visą jo grožį! Autorė klasikinį receptą kiek patobulino ir siūlo pyragą papildomai gardinti konservuotais persikais, kurie čia labai dera!
Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.
Visuomet norėjote pabandyti iškepti Kijevo kotletus, tačiau buvo nedrąsu? Siūlome šį puikų ir visuomet pavykstantį receptą, kuris Jūsų nenuvils! Recepte detaliai paaiškinama, kaip kotletus formuoti bei kepti, todėl Jūsų laukia ypatingi pietūs ar vakarienė!
Greita ir nebrangi idėja gaiviam desertui! Receptas visai nesudėtingas, ingredientų nedaug, o skonis papirks visus želė grebėjus ir smaližius! Puošti galite migdolų drožlėmis, skaldytais riešutais, kokoso drožlėmis.
Savą tokio kepsnio versiją turi tikriausiai kiekviena šeimininkė ir šeimininkas! Recepto autorė pataria, kad šis receptas visuomet išgelbės, kai neturite daug laiko skanėstų paruošimui. Tiekite su daržovių salotomis. Skanaus!
Nesudėtingai paruošiamos, gardžios ir sočios salotos. Jas labai skanu ruošti su vištiena, bet tinka ir tunas. Tuną rinkitės savo sultyse, nes tunas aliejuje gali būti kiek per riebus.
Greitai paruošiama ir labai skanu. Galima daryti ne tik su kumpeliu, bet ir, pavyzdžiui, su rūkyta lašiša. Žalumynus rinkitės mėgstamus, o tiekite iš karto, kad suktinukai nesusileistų nuo agurkų drėgmės.
Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.
Galbūt galėtų pasirodyti, kas čia tokio ypatingo - kepta šoninė? O patikėkite, taip kepta šoninė tikrai labai ypatinga! Svarbu pasirinkti kokybišką mėsą, nes nuo to ir priklauso galutinis rezultatas. Pasiruošimo šiam patiekalui reikia visai neilgo, o vėliau tereikės pašauti į orkaitę ir galima drąsiai užsiimti kitais darbais, kol čirška šoninė. Šio kepsnio ruošimas turi net tris paslaptis, kaip jį paruošti tobulą, ir visas jas autorė atskleidžia recepte!
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė nebūtinai bus sausa - ją galia iškepti ypač minkštą ir sultingą, ypač, jei vadovausitės Rasos receptu! Su labai skaniu įdaru, tad garnyrui tereikės ryžių ar šviežių daržovių salotų.
Tortas neįprasto skonio, su razinų papločiais ir grietininiu kremu, skoniu labai primena maskarponės kremą, tad prabangaus skonio tortą galite išgauti taupiau! Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet mums gardžiausia su stipria kava – ji suteikia papildomą prieskonį!
Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti graikiniai riešutai, kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!
Taip keptas blauzdeles ypač mėgsta mažieji valgytojai, nes jas ragauti galima pasiėmus tiesiai į ranką. Paruošti tikrai visai nesudėtinga, o skonis ir išvaizda - puikūs! Galima tiekti ir kaip karštą pagrindinį, ir kaip šaltą užkandį.
Labai greitai paruošiamas ir tiesiog be galo skanus vyniotinis smaližiams. Kondensuoto pieno biskvitą paruošti užtruks visai neilgai, kelios akimirkos kremui paruošti, susukti ir viskas - galima ragauti! Pertepimui galima naudoti rūgštesnę uogienę.
Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus šventinis vyniotinis. Gardus ir pats vienas, ir ant sumuštinio užsidėti. Galima įdaryti ne tik džiovintomis slyvomis, bet ir abrikosais, persikais ar net riešutais.
Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.
Atrodo įmantriai, o pagaminti labai paprasta! Pyragas ne tik kremiškas, bet ir labai gaivus, citrusinis kvapas tobulai dera prie puodelio kvapnios arbatos.
Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras. Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!
Dailus ir gardus užkandis. Galima ruošti su majonezu ir sūriu arba sūrį galima pakeisti grūdėta varške (prieš tai ją nuvarvinkite nuo skysčio), o vietoje majonezo dėti graikiško jogurto, sumaišyto su trupučiu aštresnių garstyčių - taip pat labai skanu.
Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.
Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.
Labai skanus ir tiesiog puikus pyragas. Galima ruošti ne tik su spanguolėmis, bet ir vyšniomis.Jeigu naudosite šaldytas uogas, prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį.
Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.