Spanguolių ir baltojo šokolado pyragas

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Spanguolių ir baltojo šokolado pyragas
Autorius apie receptą: Visaip kaip puikus, labai labai skanus pyragas. Jeigu neturite spanguolių, galite jas pakeisti vyšniomis. Tik jeigu naudosite šaldytas, prieš tai atitirpinkite ir nupilkite Visaip kaip puikus, labai labai skanus pyragas. Jeigu neturite spanguolių, galite jas pakeisti vyšniomis. Tik jeigu naudosite šaldytas, prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį. (...daugiau) Monika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltų
180 gramų sviesto
50 gramų cukraus
2 šaukštai vandens (šalto)
Įdarui:
2 stiklinės spanguolių (šviežių ar šaldytų)
300 gramų balto šokolado
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų migdolų (smulkiai kapotų)
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu naudosite šaldytas spanguoles, jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį. Jeigu naudosite šviežias, jas tiesiog nuplaukite.</p>
2.
Dubenyje sumaišome miltus ir cukrų. Sudedame šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis trupiname jį su miltų mišiniu iki tešla bus panaši į smulkius duonos trupinius (galima tą daryti ir ne rankomis, o tiesiog sudėjus į virtuvės kombainą). Tada supilame šaltą vandenį (jo gali reikėti ir kiek daugiau ar mažiau) iki tešla sulimpa, kai ją suspaudžiate pirštais, o ne trupa. Tešlą sudėti į maišelį ir šaldytuve palaikykite 1-2 valandas.
3.
Įkaitiname orkaitę iki 190 C laipsnių. Tešla išklojame kepimo skardą (stačiakampio formos 21x29 cm). Ir kepame orkaitėje iki gražios aukso spalvos (apie 15 min.). Iškepus išimame ir leidžiame atvėsti.
4.
Įdarui baltąjį šokoladą ištirpinkite dubenėlyje drauge su sviestu. Tirpinti galite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje (ant nedidelės kaitros, vis patikrinant ir pamaišant).
5.
Išplakite grietinėlę iki standumo ir ją, drauge su migdolais, įmaišykite į pravėsusią šokolado masę.
6.
Ant tešlos sudėkite spanguoles ir užpilkite jas šokolado mišiniu. Pyragą palaikykite šaldytuve bent 4 valandas. Skanaus :)
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Dalia
2020-03-03 14:19
Man nepatiko. Idaras toks sunkus ir riebus tarsi valgytum sviesta tiesiai is saldyuvo.. Ir spanguoles neapdorotos gaunasi per kietos, galbut su avietem butu skaniau nes jos minkstesnes savaime. ATSAKYTI
Alina
2016-12-14 13:56
Jurgita, skaniausia su šviežiomis arba šaldytomis, nes jos rūgščios ir ta rūgštelė labai skaniai kontrastuoja su įdaro saldumu. Šaldytų spanguolių būna pirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Jeigu neturite spanguolių, čia tiks ir kitos šaldytos uogos, pvz. avietės ar braškės.

Su džiovintomis gaminti irgi galima, tiesiog pyragas bus saldesnis, kas irgi nėra blogai :) Tik prieš gaminant džiovintas spanguoles pamerkite su trupučiu vandens (arba galima su trupučiu brendžio, jeigu skanaus suaugę) ir palaikykite kelias valandas, kad jos suminkštėtų. ATSAKYTI
Jurgita
2016-12-13 21:11
Ar galima deti džiovintas spanguoles? ATSAKYTI
ausrine
2011-07-18 23:10
labai fainas skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital