Labai skani lašiša tešloje su kreminiu sūriu ir špinatais
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Labai skani lašiša tešloje su kreminiu sūriu ir špinatais
Autorius apie receptą: Šitas patiekalas visada palieka įspūdį mano svečiams. Traški plutelė, rožinė lašiša ir tirpstantis žalias špinatų ir kreminio sūrio sluoksnis – gardi puošmena Šitas patiekalas visada palieka įspūdį mano svečiams. Traški plutelė, rožinė lašiša ir tirpstantis žalias špinatų ir kreminio sūrio sluoksnis – gardi puošmena jūsų šventiniam stalui. Galima pasiruošti iš anksto ir kepti tik prieš pat patiekiant, jei norite karšto patieko. Galite ir išsikepti, ir leisti atvėsti – labai tiks ir kaip šaltas užkandis. Naudokite vieną didesnį žuvies gabalą arba keletą mažesnių sudėtų, kaip vienas didelis. Mėgaukitės su žaliomis lapinėmis salotomis arba su mėgstamiausiomis agurkų salotomis. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 pakelis sluoksniuotos tešlos
500 gramų lašišų filė be odos
150 gramų špinatų
150 gramų filadelfijos sūrio
1 vienetas kiaušinių
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis sezamo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Suberkite špinatus į kiaurasamtį, nuplaukite. Užvirinkite pilną virdulį vandens ir verdančiu vandeniu palengva nuplikykite špinatus kiaurasamtyje. Jie susitrauks. Nupilkite šaltu vandeniu, kad atvėstų. Rankomis gerai negręžkite špintus, kad būtų kuo sausesni ir labai smulkiai sukapokite peiliu.
3.
Dubenėlyje šakute išpurenkite Philadephia sūrį, sumaišykite su špinatais, pertrintu česnaku ir pagardinkite druska bei pipirais.
4.
Išvyniokite sluoksniuotą tešlą ir padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ant tešlos dėkite lašišą ir ant jos užtepkite špinatų ir sūrio mišinį. Atrąją sluoksniuotos tešlos dalį dėkite ant viršaus ir užspauskite galiukus. Patepkite viršų plaktu kiaušiniu ir paberkite sezamo sėklomis.
5.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Ilma
2017-02-26 00:43
Marijona, galite bandyti, tik bus rūkyta lašiša gana sūri, tai papildomai nebedėti druskos ATSAKYTI
Marijona
2017-02-24 11:16
o lasisa galima deti rukyta? ATSAKYTI
Genutė
2017-02-20 20:29
Labai skanus patiekalas , jau daug kartų kepėme...Lašiša truputį pasūdome ir citrinos sultimis aplaistome..Kepame su sluoksniuota tešla..O špinatus sumaišome su sūrio užtepėle, kuri yra su česnakais ...truputį lengviau gaminti , o skonis labai geras ... ATSAKYTI
Regina
2017-02-15 12:18
As gaminau su bemiele - labai skanu ATSAKYTI
as
2017-02-15 08:44
o tesla turi būti mielinė ar bemielė?
ATSAKYTI
Laura
2017-02-10 11:02
Tame ir recepto gerumas - niekaip lasisos ruosti nereikia, tiesiog deti ant teslos stambiais gabalais pasmulkinta ir viskas :) Vakar gaminom - fantastiskai skanus patiekalas! ATSAKYTI
nesuprantu
2017-02-09 15:00
tik neaisku kaip ruošti lašiša ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis