LaMaistas TV laida "Silkė silkutė!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-08
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida silkė

Šio sekmadienio dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei mūsų viešnia, tinklaraščio "Samčio užrašai" autorė Odeta Jackytė Kudopčenkienė dalinosi naudingais patarimais ir receptais, ką paruošti iš silkės kasdieniam ir šventiniam stalui. Advento laikotarpiu ir ant žiemos švenčių stalo silkė yra bene populiariausias produktas ant stalo, bet kaip ją patiekti originaliau ir galbūt tokiu pavidalu, kokiu dar nesate jos ragavę?


Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 12.15 d. laidos tema "Kalėdų belaukiant!", ruošimės Šv. Kalėdų šventiniam stalui, dalinsimės naudingais patarimais bei receptais.

 

 

 

Laidos viešnia Odeta gamino jau tradicija ant stalo tapusią silkę pataluose. Tačiau šį kartą patiekimas originalus ir labai tinkantis šventiniam stalui. Šią silkę pataluose nėra sunku pagaminti, o skonis ir išvaizda sužavi, nuo stalo dingsta labai greitai! Žavu ir tai, kad taip silkė patiekiama porcijomis, todėl itin dailiai atrodys lėkštėse ir gundys paragauti.

REKLAMA

 

Silkė pataluose įdomiau. Odeta ją puošia virtu putpelės kiaušiniu, bet puikiai tiks ir vištos kiaušinio griežinėlis

 

Antrasis viešnios Odetos patiekalas – sočios silkės salotos. Traškūs agurkėliai ir porai suteikia nuostabų skonį, o kiaušinai paverčia salotas labai sočiomis. Galima papuošti smulkintais svogūno laiškais ar baziliko lapeliais ir šios salotos taps tikra vakaro pažiba! Jei neturite ar nemėgstate porų, juos šiose salotose galima pakeisti svogūnais, ypač tiks švelnesnio skonio rausvasis svogūnas. Beje, laidoje Odeta dalinosi naudingu patarimu, kaip nesudėtingai namų sąlygomis išpjauti silkės file. Jei iki šiol bus nedrąsu išbandyti, siūlome pažiūrėti ir įsitikinti, kad tai visai paprasta.

 

Sočios silkės salotos su porais, kiaušiniais ir agurkėliais

 

Laidoje šefas Tomas parodė daugeliui tikriausiai neįprastą ir net negirdėtą spurgų variantą – spurgas su silke. Tomas spurgų formavimui naudoja specialų sifoną - taip jų nereikia formuoti rankomis, tačiau, jei neturite sifono, Tomas siūlo tešlą daryti tirštesnę, dėti daugiau miltų, o purumui padidinti dėti daugiau kiaušinių baltymų arba kėlimo priemonių. Šios spurgos tikrai bus išgraibstytos akimirksniu!

 

Purios spurgos su silke

 

Jei mėgstate sriubas, antrasis laidos šefo Tomo patiekalas tikrai sužavės! Tai silkės sriuba su pastarnokais. Sužavės gaivumu, sotumu ir, žinoma, išvaizda, nes atrodo iš ties puikiai! Neeilinis patiekalas sužavės visus artimuosius.

 

Silkės sriuba su pastarnokais

 

Tomas neapsiribojo dviem receptais ir parodė, kaip paruošti tobulai skanų silkės kapotinį. Jeigu norite dar skanesnio kapotinio, svogūnus pirmiausia šiek tiek palaikykite marinate, pagamintame sumaišius lygiomis dalimis vandenį, obuolių actą bei cukrų (arba medų). Tai sušvelnins jų aštrumą ir suteiks kapotiniui įvairiapusiškesnio skonio.

 

Tobulas silkės kapotinis su garstyčiomis

 

Na, o mūsų puikusis šefas Vylius Blauzdavičius šį kartą parodė silkės su avokadais ir keptomis daržovėmis receptą. Silkė ir avokadai - puikus skonių derinys, silkės surūmas maloniai persipina su avokado kremiška konsistencija, o kur dar kepintos morkytės - tiesiog sunku atsispirti! Vylius patiekalą papildomai pagardino džiovintomis slyvomis, kurios priduoda malonaus salsvumo. O jei neturite slyvų, Vylius siūlo išbandyti su razinomis arba džiovintais abrikosais.

 

Silkė su avokadais ir keptomis daržovėmis

 

Šefas Vylius pateikė ir kiek kitokį, daugybės lietuvių pamėgtų bulvinių blynų variantą – su silke. Blyneliai iškepa traškūs ir ypatingai skanūs. O jei nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, blynus galima kepti ir orkaitėje, patogu, greita ir labai skanu.

 

Traškūs bulviniai blynai su silke

 

Šventinio stalo negalima įsivaizudoti be marinuotos silkės. Pagal Vyliaus patarimą paruošta naminė marinuota silkė su razinomis ir cinamonu - tikra skonio ir Kūčių stalo klasika. Labai paprastas patarimas – palaikti silkę marinate kuo ilgiau, taip ji bus dar skalsesnė.

 

Naminė marinuota silkė

 

Dar daugiau puikių patiekalų ir silkės receptų rasite čia.

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Vytautas
2019-12-08 13:56
Aš nesu kulinaras ir man nereikia jūsų receptų. Prašau pasiūlymų daugiau nesiūsti. ATSAKYTI
Jonas
2019-12-09 06:44
Aciu uz receptus, bet daugiau prasau nesiusti receptu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital