Silkė pataluose įdomiau!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Silkė pataluose įdomiau!
Silkė pataluose įdomiau!
Silkė pataluose įdomiau!
Silkė pataluose įdomiau!
Silkė pataluose įdomiau!
Autorius apie receptą: Originalus būdas, kaip pagaminti ir patiekti silkę pataluose. Tobulai tiks šventiniam stalui ne tik dėl nuostabaus skonio, bet ir dėl stulbinamos išvaizdos. Originalus būdas, kaip pagaminti ir patiekti silkę pataluose. Tobulai tiks šventiniam stalui ne tik dėl nuostabaus skonio, bet ir dėl stulbinamos išvaizdos. Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 riekės duonos
100 gramų burokėlių (virtų)
1 vienetas silkių filė
3 šaukštai majonezo (naudojome Vilniaus pirmą lietuvišką)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1/4 vieneto citrinų
50 mililitrų vandens
1 šaukštelis želatinos
pagal skonį druskos
pagal poreikį žalumynų
3 vienetai putpelės kiaušinių (virtų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 10-20 min išbrinkti. Iš duonos apvaliu konditeriniu žiedu (arba sausainių formelėmis) išspaudžiame apskritimus. Žiedo nenuimame.
2.
Silkę supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame po lygiai ant duonos. Ant viršaus beriame smulkiai supjaustyto svogūno.
3.
Virtus burokėlius sutriname drauge su majonezu ir iš citrinos išspaustomis sultimis iki vientisos masės. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais. Į virtuvinį kombainą sudedame burokėlius, majonezą, įspaudžiame citrinos sultis, gardiname druska ir sutriname iki vientisos masės.
4.
Želatiną ištirpiname virš garų vonelės ir šiek tiek pravėsią supilame į burokėlių masę, gerai išmaišome.
5.
Burokėlių masę pilame ant duonos su silke ir dedame porai valandų į šaldytuvą sustingti.
6.
Puošiame žalumynais ir virtu putpelės kiaušiniu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS: Vilniaus majonezas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital