Pyragėliai, bandelės, kibinai ir čeburekai - viliojančiai kvapnūs ir užburiančiai minkšti... Vos žvilgtelėjus norisi suleisti dantis ir ragauti ragauti ragauti!
Skanūs ir šilti, skanūs ir atvėsę! Ir su sultiniu, ir su salotomis, ir paprasčiausiai be jokių priedų. Pristatome net 42 nuostabius receptus!
Minkšti ir su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantys pyragėliai. Jie tokie skanūs, kad, panašu, jog nuo stalo tirpsta vien nuo žvilgsnių. Papildomai į įdarą tinka dėti mėgstamų uogų.
Pyragėliai iškepa labai gardūs! Juos galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis, o vietoje sūrio naudoti varškę, ar sūrio tiesiog nedėti visai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.
Kas gali būti geriau nei puodelis kvapnios arbatos ir dar kvapnesnė suraityta bandelė? Puodelis kvapnios arbatos ir suraityta švediška cinamoninė bandelė Kanelbullar! Puri ir minkštutėlė tešla, daugybė vijų, kvepiančių cinamonu ir traškūs cukraus perliukai - nesvarbu, ar labiau mėgstate tiesiog atsikąsti, ar plėšti sluoksnį po sluoksnio - ji tobula…
Siūlome susipažinti su Azerbaidžane kepamais kutabais. Plonytės tešlos pyragėliai kepami su įvairiais mėsos, žalumynų, sūrio, daržovių įdarais ir patiekiami su gaiviais padažais. Kepimui nenaudojama ar naudojama tik vos vos riebalų, tad kutabai yra sveikesni nei čeburekai, o skoniu jiems tikrai nenusileidžia. Kviečiame įsitikinti!
Jei labai mėgstate kibinus, bet abejojate savo jėgomis - siūlome išbandyti šį puikų receptą! Tešla minkšta, bet standi, todėl kepami kibinai išlaiko dailią formą ir jų vidus išlieka sultingas. Maltą mėsą galite gardinti mėgstamais prieskoniais ar niekada nenuviliančiais druska ir pipirais.
Minkštos, kvapnios ir labai skanios bandelės su rudens karalaičiais - obuoliais! Plėšomos bandelės puikiai tinka su stikline pieno ar kakavos, ar tiesiog puodeliu arbatos.
Pagal turkišką receptą kepti, minkšti ir labai skanūs pyragėliai. Neabejotinai gardūs ir šilti, ir atvėsę, todėl puikiai tinka pasiimti su savimi į darbą, net jei neturite kur pasišildyti pietų.
Chačiapuris - tikras Gruzijos virtuvės simbolis. Tai minkštos tešlos, labai soti, sūriu pripildyta duonelė, kurios įvairios variacijos kepamos skirtingose Gruzijos dalyse. Siūlome išmokti kepti Imeruli chačiapurį, vieną iš žinomiausių ir labiausiai mėgstamų chačiapurių, kurio skonis tikrai nukels į vaišingąjį Kaukazą.
Labai skanūs, minkšti pyragėliai su saldžiu varškės įdaru. Pyragėliai ypač skanūs su stikline pieno, o atvėsę - su puodeliu arbatos. Iškepusius ir atvėsusius patariame laikyti sandariame inde ar maišelyje, kad nepradėtų kietėti.
Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Tex-Mex virtuvėje jie žinomi pavadinimu čimičangos ir gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais nuo sūrių iki saldžių. Šiame recepte pateikėme mūsų mėgiamą įdaro variaciją, bet drąsiai eksperimentuokite, nes griežtų taisyklių čia nėra - vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.
Jei yra bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios plėšomos bandelės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę. Šiame recepte jos gamintos su nesaldžiu sūrio įdaru (sūrį galima naudoti bet kokį mėgstamą), bet galima jas gaminti ir saldžias - tiesiog į tešlą dėti truputį daugiau cukraus, o įdarui - pvz. cinamono ir cukraus mišinį, aguonas, uogienę ar kt.
Traški plutelė išorėje ir sultingas, minkštutėlis įdaras - tiesiog tobuli čeburekai! Labai gardu su stikline kefyro ar puodeliu šilto sultinio, o gardūs išlieka net atvėsę. Beje, labai patogu pasiimti į darbą ar kelionę.
Labai skani mielinė tešla bandelėms! Minkštutėlės išliktų net kelias dienas, bet dažniausiai suvalgomos daug greičiau. Tešlai kildinti nereikia ieškoti pakankamai šiltos vietos namuose - ji kildinama šaldytuve, todėl ir paruošti galima iš vakaro. Bandeles galima ruošti be jokio įdaro ar gardinti lašinukais, tirštesne uogiene ar net apsukti dešreles - visaip labai skanu.
Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, o įdarą galima rinktis ne tik recepte siūlomą, bet ir kitokį mėgstamą, pvz., kupmį su sūriu, kepintus pievagrybius ar daržoves.
Puikūs obuoliniai pyragėliai - tešlai nereikia nei mielių (todėl nereikia kildinti), nei kepimo miltelių! Pyragėlius kepti galima keptuvėje, aliejuje, arba orkaitėje. Skaniausi jie, žinoma, dar šilti, bet gardūs ir atvėsę, taip pat juos galima pašildyti mikrobangėje! Pyragėliai nėra labai saldūs, todėl, jei norite, galite juos puošti cukraus pudra ar glajumi.
Nė neįtarėme, kad varškės tešla taip puikiai dera su mėsos įdaru! Paruošti paprasta, o ragauti labai skanu. Beje, galite rinktis ir kitokį įdarą - kopūstų, grybų ar kokį tik sugalvosite.
Puikūs, gardūs pyragėliai pagaminami labai lengvai. Ruošiami iš nesudėtingos kefyro tešlos, o ir mielių neprireiks. Pavyksta sotūs ir labai gardūs - nuo stalo dingsta labai greitai.
Tešla minkšta, putli, o kildinti ją galima šaldytuve netgi iš vakaro susiminkius. Ruošiame su įvairiausiais mėgstamais įdarais - tiek saldžiais, tiek sočiais, pvz., kepintais obuoliais, tiršta uogiene ar varške, lašinukais ar smulkintu rūkytu kumpiu ir sūriu.
Bandelės yra toks dalykas, kuris dingsta beveik iš karto nuo stalo. Labai lengvas receptėlis, viens du ir garuoja. Ir svarbiausia, kad tokio pat skanumo ir kitą dieną išlieka.
Minkštutėlės garuose ruoštos bandutės nepaliks abejingų. Tobulos vienos, bet visada džiaugiasi kompanija. Įdarykite jas kepsninėje ruoštomis daržovėmis, plėšyta mėsa, keptomis jūros gėrybėmis, o galbūt uogomis ir kondensuotu pienu. Nuostabios šiltos, bet puikios ir atvėsusios, tad džiaugsis būdamos jūsų iškylos palydovėmis.
Šie veganiški kibinai – minkšti, trapūs, su sultingu sojų faršo ir svogūnų įdaru viduje. Juos paruošite greitai ir visai nesudėtingai, vien iš augalinių ingredientų. Receptas universalus, tad šią veganišką tešlą kitąkart galite įdaryti ir keptomis daržovėmis ar kruopų įdaru. Naudingas patarimas: suformuotus kibinus prieš kepdami trumpai palaikykite šaldytuve; tuomet kepimo metu jie geriau laikys savo formą, neprasiskirs. Patiekite kibinus šiltus, su puodeliu sultinio ar arbata.
Bandelės ar pyragai su vaisiais, uogiene ar varške, mėsa, lašinukais, grybais, ryžiais ar kopūstais… Įdarai, žinia, yra skonio reikalas, vistik skonio pagrindas – teisinga tešla. Ši tešla yra viena paprasčių, pagirtinas yra ne tik tešlos paruošimo paprastumas ir greitis, bet ir gaminių iš jos skonis.
Skaniosios bandelės iš turkiškos mielinės tešlos. Net ir atvėsusios jos išlieka minkštos, gardžios ir labai primena mokyklos laikus! Gardžios ir vienos, ir prie salotų ar šilto sultinio.
Mini pyragėliai su mėsa - pavyksta tokie žavūs, o kokie gardūs. Nuo stalo dingsta labai greitai, o tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kepa orkaitėje, tad ilgai virtuvėje sukiotis nereikės.
Labai skanios, todėl rekomenduojame išbandyti. Darbo nereikia labai daug, tik šiek tiek laiko kol tešla pakils, bet jos vertos laukimo. Jei mėgstate tuną, kepkite su juo, o jei ne - rinkitės kitus mėgstamus priedus.
Rudens ir žiemos laikotarpis be aguonų skonio neįsivaizduojamas... O kai desertas dar primena vaikystę ir "mokyklines bulkutes", norisi tuoj pat kibti į darbą!
Jeigu jums patinka karaimų pyragėliai kibinai, rekomenduojame išsikepti jų pusbrolių iš Didžiosios Britanijos - sočiųjų Kornvalio pyragėlių! Šie pyragėliai pasižymi dar paprastesne ir kiek trapesne tešla bei didžiule įdarų įvairove. Pasakojame kaip juos kepti žingsnis po žingsnio!
Labai purios, kvapnios ir gardžios bandelės su varškės ir bananų kremo įdaru. Tinka smaližių pusryčiams ar desertui prie kavos, uogos tinka pačios įvairiausios, kokių turite.
Labai skanūs kibinai be mėsos - su varške ir saulėje džiovintais pomidorais. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, todėl puikiai tiks pasiimti ir į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti pietų.
Skanus, greitai paruošiamas patiekalas - traškiose taco geldelėse patiekiama vištiena ir daržovės. Toks patiekalas ypač tiks, jei svečių vakarienei nesodinsite prie stalo - pyragėlius patogu valgyti laikant rankose.
Labai skanios ir paprastos bandelės. Tešlai paruošti nereikia daug laiko, gerai kočiojasi, nereikia jokių papildomų miltų pabarstymui ir yra tikrai labai skani. Žinoma, įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį, bet šis variantas super skanus.
Kvapnios, minkštutėlės ir labai gardžios bandelės - plėšomas pyragas! Įdarui galite naudoti šoninę, lašinukus ar ruošti ir su kitokiais - morkomis, prievagrybiais, raugintais kopūstais, sūriu ar... kuo tik užsimanysite!
Minkšti beliašai su kopūstų įdaru! Galima ruošti su raugintais kopūstais arba patroškintais šviežiais. Pyragėliai minkšti ir sultingi, o ragauti tinka ir šilti, ir atvėsę.
Saldžiosios čimičangos - išorėje traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jei norite, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galite jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite labai greitai, lengvai ir turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyksta akimirksniu. Jeigu nenorite smaližiauti, čimičangų nereikėtų volioti cukruje, o įdarui puikiai tinka virtos vištienos likučiai, konservuotos pupelės, taip pat tinka dėti kepintų daržovių ar grybų.
Tradicinės angliškos Velykų bandutės, papuoštos kryželiu. Skanaukite dar šiltas vienas, mirkykite puodelyje juodosios arbatos su pienu ar užsitepkite sviesto.
Nesudėtingos, minkštos ir labai skanios bandelės iš moliūginės tešlos! Galbūt atrodo įmantriai, bet paruošti jas tokios formos tikrai nesudėtinga, nes receptas labai detalus. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios.
Mini pyragėliai su mėsa yra labai paprastas, gardus ir neįmantrus užkandis, juos įvertins sotų ir paprastą maistą mėgstantieji. Pyragėliai puikiai tiks ir atšalę, o ypač skanu patiekti su sultiniu. Beje, ruošti juos galite ne tik su faršu, bet ir su daržovėmis, pvz., raugintais kopūstais, ar net grybais!
Tradicinę Chačapurį duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jos skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles.
Purios ir labai skanios. Beje, tikslus miltų kiekis priklausys nuo kiaušinio, apelsino dydžio, varškės drėgnumo ir miltų rūšies. Jeigu nenorite saldžių bandelių, o norisi ko nors saldesnio, dėkite mažiau cukraus, tiesiai į tešlą įtarkuokite rūkyto kumpio, sūrio, įmaišytkite paprikos gabalėlių.
Pavadinimas skamba įmantriai, tačiau nieko sudėtingo tikrai nėra! Gardžios tešlos pyragėlius galite ruošti ne su saldžiu varškės ir obuolių įdaru, bet ir su sočiais bei pikantiškais!