Pyragėliai su faršu pagal turkišką receptą - purūs ir minkštučiai!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Pyragėliai su mėsa
Autorius apie receptą: Labai skanūs, purūs ir minkštučiai pyragėliai. Kepiau juo šeimynai į mokyklą ir į darbus neštis, pagal turkišką receptą (originaliai jie vadinasi "KIYMALI POGACA"). Labai skanūs, purūs ir minkštučiai pyragėliai. Kepiau juo šeimynai į mokyklą ir į darbus neštis, pagal turkišką receptą (originaliai jie vadinasi "KIYMALI POGACA"). Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
450 gramų miltų
230 mililitrų pieno (šilto)
120 mililitrų aliejaus
21 gramas šlapių mielių
2 šaukštai cukraus pudros
8 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos (be kaupo)
Įdarui:
400 gramų faršo (naudojau jautienos ir kalakutienos)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek paprikos miltelių
Viršui:
2 šaukštai pieno (aptepimui)
1 vienetas kiaušinių trynių (aptepimui)
šiek tiek sezamo sėklų (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną sumaišyti su cukraus pudra ir mielėmis, palikti 10 minučių pastovėti.
2.
Įpilti aliejaus, įberti druską, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir minkyti apie 6 - 7 minutes. Miltų gali reikėt ir trupučio daugiau, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Aš sunaudojau 482 gr. Tešlą ištepti aliejumi ir įdėti į dubenenėlį, uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti šiltoje vietoje apie 45 - 55 minutes.
3.
Įdarui faršą pakepinti ant nedidelės ugnies apie 5 - 6 minutes be aliejaus, nuolat maišant. Sudėti smulkintą svogūną su česnaku ir pakepti, kol jie suminkštės, tada sudėti pomidorų padažą, prieskonius ir apie 1 - 2 minutes patroškinti. Nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti.
4.
Pakilusią tešlą padalinti į 10 lygių dalių, iškočioti maždaug 13 - 14 centimetrų skermens paplotėlius, į kiekvieną dėti 1,5 šaukšto įdaro, užlenkti ir kraštus suspausti.
5.
Bandeles sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir dar palikti pakilti apie 25 minutes. Prieš kepant aptepti trynio - pieno plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ir kmynais. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 18 - 20 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Diana
2024-01-08 17:10
Dabar darausi ir pastebėjau , kad neturiu pomidoro padažo, ir kečiupo, į ką galečiau pakeisti? ATSAKYTI
Erna
2020-03-22 01:12
Sausos mieles tinka? As negaliu rasti cia kur gyvenu ATSAKYTI
Eglė
2020-03-22 11:22
Tinka :) maždaug 7 g turėtų užtekti ATSAKYTI
as
2018-01-15 15:04
Tai ir mieles, ir kepimo miltelius, kaip suprast? ATSAKYTI
Vanda
2018-01-15 19:31
Tikrai taip, jų abiejų derinys dažnai kepiniuose būna naudojamas, nes suteikia ypatingos tekstūros, kurių atskirai po vieną (t.y. vien su kepimo milteliais, arba vien su mielėmis) sunkiai išgausite. O šie pyragiukai labai skanūs - purūs viduje, traškia plutele išorėje, tiesiog puikūs ATSAKYTI
Uoga
2022-04-06 01:58
O jeimdar slakeli acto ipilsit apie ouse arbat saukstelio , tai isvis bus labai labai minkstos bandeles , ir ilgai nesensta . ATSAKYTI
lrena
2017-10-28 17:25
Tesla labai skani ir puri gavosi. Tad puikus pyrageliai:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital