Keptuvėje kepta kefyro tešlos duonelė su sūrio įdaru - tobulas užkandis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Kefyro tešlos duonelė su sūriu keptuvėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Tešlai:
400 gramų miltų
200 mililitrų kefyro
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis sodos (nubrauktas šaukštelis)
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų sūrio (bet kokio mėgstamo: fementinio, mocarelos, rikotos)
1 vienetas kiaušinių
25 gramai sviesto
1 pundelis petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kefyrą sumaišyti su soda, druska ir cukrumi, suberti miltus, įmušti kiaušinį, įpilti aliejaus ir užminkyti tešlą. Miltų dėti tiek, kad tešla būtų minkoma ir elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir pusvalandžiui palikti šaltai.
2.
Įdarui sutarkuoti sūrius ir sviestą, įmušti kiaušinį, suberti kapotas žolelės ir viską išmaišyti. Aš naudopjau fermentinį ir mocarelos sūrius.
3.
Tešlą padalinti į 3 kamuoliukus. Iš kiekvieno tešlos kamuoliuko iškočioti nedidelį blyną, sudėti įdarą ir suėmus kraštus užspausti įdarą tešlos viduje. Tešlą pamiltuoti ir atsargiai rankomis suploti, tuomet kočioti kočėlu, kol gausis plonas blynas. Susidarančius oro burbulus pradurti iešmeliu.
4.
Kepti kiekvieną įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės arba didelės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Galima kepti su šlakeliu aliejaus arba sausoje keptuvėje. Iškeptą patepti gabalėliu sviesto ir apiberti žolelėmis. Ragauti šiltą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Laura
2022-09-20 19:25
Labai skanu patariu pasigaminti tinka ir pusryčiams ir pietums mano draugėms labai labai patiko! ATSAKYTI
Kris
2020-05-29 17:52
Labai skanu. Tik į įdarą dar įdedu kumpio ATSAKYTI
Evelina
2019-12-18 07:53
O man nepatiko, duoneles gavosi tarsi gumines. ATSAKYTI
Diana
2019-12-19 01:00
Galbūt padauginote miltų tešlai, šis momentas labai svarbus - miltų dėti tik tiek, kad neliptų prie rankų tešla, bet liktų elastinga, jokiu būdu neturi būti kieta ATSAKYTI
Monika
2020-04-15 19:08
Aš apie 300gr miltų dėjau. Gavosi labai minkštos ir skanios. Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Milda
2018-11-04 16:03
Super greitas ir skanus užkandis. Ačiū už receptą!:)
Gavosi puikiai. ATSAKYTI
Vardenė
2018-04-16 22:48
Man vistiek nesuprantama... o jei taip: VIENAS blynas, ant jo padengt idaro ir uždėti ANTRĄ blyna. O kraštus užspaudyti... ATSAKYTI
Rita
2018-04-17 07:27
Paskaitykit ankstesnius komentarus, nereikia vieno tešlos blyno dėti ant kitos, kiekvienas kepamas atskirai. ATSAKYTI
lili
2017-09-22 15:41
nesupratau kaip ta tešlą kočioti ir kam 3 kamuoliukai? ATSAKYTI
Greta
2017-09-22 17:50
Nes kepamos trys duonelės :) O kočioti kočėlu kiekvieną iki apskritimo, kas čia neaiškaus? ATSAKYTI
lolita
2017-09-26 09:22
Komentaras
Tai ant viršaus uždeti dar viena kamuoliuka teslos?? kaip suprasti " sudėti įdarą ir suėmus kraštus užspausti įdarą tešlos viduje", tai tada trys duonelės iš triju kamuoliuku neiseina. ATSAKYTI
Greta
2017-09-26 12:31
Žinoma, kad ne, po vieną kepti reikia. Blynus kai kepat, irgi juk ne vieną ant kito į keptuvę pilat, o po vieną kepat :)
Iškočioti VIENĄ kamuoliuką, jo viduryje dėti įdaro, tada suimti kraštus ir kelti juos į viršų (lyg krepšelį formuojant) ir tada visus kraštelius suspausti tarpusavyje, kad įdaras liktų viduje, o iškočioto "blyno" išorės kraštais tarpusavyje susijungtų. ATSAKYTI
A
2020-05-05 20:29
Youtube yra video ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital