Nekepti tortai ir pyragai - 42 burnoje tirpstančios idėjos
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-04-05
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 30)
Puošnus ir labai skanus tortas visai nereiškia, kad reikės ilgai suktis virtuvėje prie orkaitės!
O dar geriau tai, kad nekeptas tortas beveik visuomet reiškia, kad jis bent kelias valandas turės praleisti stingdamas šaldytuve, tad visus šiuos skanuolius galite ruošti iš vakaro, besiruošdami šventei.
Ši tiramisu versija gaivesnė, pavasariškesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.
Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, skoniu kažkuo primenantis ledus - toks, kuriam tikrai sunku atsispirti.
Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings.
Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir uogos - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti! Puošiame uogomis arba šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas ir uogos. Mums patinka jį gaminti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgiamas ar turimas šaldiklyje.
Tai pietinėse JAV valstijose mėgstamas ir dažnai gaminamas desertas, angliškai vadinamas Banana split cake. Jį, kaip nostalgišką, prisimena daugybė pietinėse valstijose užaugusių amerikiečių. Čia susijungia Amerikoje populiaraus ledų deserto Banana split skoniai pyrage! Pyragas itin mėgstamas, nes paruošiamas labai greitai, patiekti galima baveik iš karto ar palaikyti šaldytuve, o jo tekstūra lengva, kreminė ir švelni.
Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet bus puikus ir be jo. Jei norite įdomiau, į kremą įmaišykite šiek tiek tirpios kavos, o jei gaiviau - šlakelį citrinos sulčių.
Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadame, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.
Švelniai kokosinis, su gaivia konservuotų anasų rūgštele - šis tortas dieviškas! O pagaminti - paprasčiau nebūna! Užtruksite vos 30-40 minučių, o rezultatas džiugins labai labai.
Sotus ir sodrus karamelinis sūrio tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar gabalėlio! Puoškite karamelizuotais riešutais, granola ar kitai skanėstais.
Ne veltui šis tinginys, dar žinomas Chocolate Tiffin vardu, yra karalienės Elžbietos mėgstamiausias desertas, patiekiamas kone prie kiekvienos popiečio arbatos. Šis iš Škotijos kilęs gardumynas yra labai šokoladiškas, ne toks saldus kaip lietuviškas pusbrolis, sausainių sluoksnis kiek traškesnis, bet jį tobulai subalansuoja kremiškas šokoladinis viršus. Jei tinginį mėgstate, primygtinai rekomenduojame pabandyti šį jo užjūrio pusbrolį - nesigailėsite.
Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar kitus mėgstamus.
Pristatome puikų varškės tortą, kurį smagu ruošti ir dar smagiau ragauti! Želė rinkitės mėgstamo skonio, jei norite, galite puošti vaisiais, uogomis ar plakta grietinėle.
Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.
Gaivus, skanus, dailus ir labai paprastai pagaminams - šis nekeptas tortas yra vienas tų receptų, kuriuos verta išsisaugoti. Ingredientai labai paprasti, išeiga gana nedidelį, o skonis ir vaizdas tikrai puikūs.
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas smaližiams! Ruošti galima ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis uogomis. Puikiai tinka šaldytos uogos ar iš kompoto.
Labai labai skanus, subtiliai kapučino kava kvepiantis, su malonia tekstūra ir riešutų gabalėliais... Pasakiškai skanus ir labai pieniškas tortas - su sūriu, grietinėle ir grietine!
Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.
Gaivus, visai nesudėtingai paruošiamas tortas, kurio sudėtyje avokadai galbūt skamba neįprastai, bet patikėkite - jis čia labai dera. Kiekvienas torto kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.
Šis tortas labai kremiškas, bet tuo pačiu ir gaivus. O turint mintyje, kaip žavingai jis atrodo ir kad pagaminsite per 30-40 minučių, jis tiesiog tobulas šventei ar kai norisi nustebinti artimuosius.
Šokoladinis pagrindas, šokoladinis kremas ir šokoladiniai papuošimai - tortas tikriems šokolado mylėtojams! Tortas sodrus, kreminis ir labai labai skanus. Jei norite kiek lengvesnio varianto, maskarponę recepte galima pakeisti rikota.
Tortas, kai tingisi ar nėra laiko kepti biskvitą, o norisi kažko saldaus ir gaivaus. Tortą galima ruošti su pirktiniais plikytais sausainiais arba jų išsikepti namuose.
Šis dvispalvis tinginys sujungia du gėrius viename - nostalgišką šokoladinį vaikystės tinginį ir gaivesnį, kremišką varškės tinginį. Ir tikrai taip - ne tik vaizdas, bet ir skonis puikūs sunku susilaikyti nuo dar ir dar vieno gabalėlio. Kad būtų dar žaviau bei skaniau, varškės tinginio sluoksnį aš paįdominau spanguolėmis, o šokoladinio tinginio - migdolų riešutais, bet net ir be šių priedų tinginys bus puikus.
Gaivus ir spalvingas mango tortas - galima ruošti su mangų tyre, konservuotais ar šviežiais mangais. Jei norite mažesnio galite produktų imti per pusę mažiau.
Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!
Tortuką paruošite labai labai greitai, tuomet kelios valandos (o geriau pernakt) šaldytuve ir galima skanauti! Beje, jam reikės vos kelių ingredientų, kuriuos, tikėtina, rasite šaldytuve. Šis tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.
Yra tų genialiai paprastų receptų, kur vos keli ingredientai ir mažai darbo susijungia į puikų rezultatą. Vienas tokių - šis be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu, kurio gaminimą jums šiandien ir parodysime. Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet juos drąsiai galite keisti kitais mėgiamais vasiais - konservuotais ananasais, kriaušėmis, mangais ar kuo tik sugalvosite.
Dar vienas tinginių skrynutės receptų - labai gaivus. Atrodo, kad sluoksniai trys, be pagrindo, bet iš tikrųjų ruošti reikia tik du, bet stingstant susiformuoja trys. Nu tai ar ne tinginiams skirta? Galima, žinoma, daryt ir tris atskirus, išgauti kitokį purumą rožinio sluoksnio, bet jis ir taip ganėtinai purus.
Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.
Klasikinis varškės tinginys dar spalvingiau ir įdomiau - su džiovintomis spanguolėmis! Paruošti jį nesudėtinga, o ir nereikės jokių įmantrių ingredientų. Darbo visai nedaug, neužtruksite net 15 minučių, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings šaldytuve. Jei spanguolių nemėgstate ar neturite, galima jas pakeisti ir kitokiomis džiovintomis uogomis ar vaisiais, pvz., razinomis, abrikosais, jo forma ir dailumas tikrai primena tortą!
Ypatingai skanus varškės tortas su šokoladiniai Oreo sausainiais. Jeigu neturite tokių, galima naudoti ir kitokius šokoladinius sausainius su kreminiu pertepimu.
Lengvas kaip debesėlis, minkštutis, tekstūra kažkuo primenantis tiramisu, o skoniu - ledus. Mums šis tortas yra NEREALUS, numylėtas ir gamintas ne kartą ir ne du. Pagal šį receptą pagamintas eklerų tortas yra labai kremiškas ir tai yra viena jo fantastiško skonio priežasčių, bet jeigu norite tvirtesnio torto plakdami grietinėlę papildomai įdėkite pakelį grietinėlės standiklio arba 1-2 arbatinius šaukštelius želatinos.
Skanus torto gabalėlis, kvapnios arbatos puodelis - tobulas derinys... Šiam tortui pagaminti nereikės orkaitės, bet turėsite įjungti viryklę. Šis sūrio tortas sužavės savo skoniu, paprastumu.
Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose. Jei ruošite apvalioje formoje, jis dar labiau primins tortą!
Labai skanus ir ypač lengvai pagaminamas varškės vyniotinis, skoniu labai primenantis nostalgiškąjį Kuršėnų vyniotinį. Puiki idėja smaližių vaišėms! Šis puikus ir tuo, kad jam nereikės kepti biskvito, todėl pavyks net ir pradedantiesiems virtuvėje.
Puikus ir gaivus Tiramisu primenantis tortas su nuostabiomis uogomis - čia jos tinka pačios įvairiausios, o galima naudoti ir konservuotus vaisius! Saldus ir kremiškas sūrio pertepimas tirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu... Torto nereikia kepti, todėl sutaupysite laiko ir nereikės suktis prie viryklės!
Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus :)
Skanutėlis ir nesudėtingai pagaminamas varškės sūris - pyragas, puikiai tinkantis šventiniams Velykų pusryčiams ar gaiviam desertui! Rinkitės kelių skirtingų spalvų želė, taip desertas bus dar puošnesnis!
Labai labai skanus, kremiškas šokoladinis tortas! Tikrų šokolado gerbėjų svajonė! Puošti jį galima uogomis, vaisiais, riešutais ar skanauti visai be papuošimų.
Tikriausiai daugelis jau įprato, kad nekeptų tortų pagrindai dažniausiai ruošiami iš sausainių, o šis kitoks - iš riešutų ir šokolado! Traškus pagrindas tobulai dera su varškės ir balto šokolado kremu ir vis kviečia atsipjauti dar gabalėlį.
Dar vienas pasakiškai skanus Oreo sausainių tortas, kurį taip pat galima ruošti ir su kitokiais šokoladiniais sausainiais su kreminiu pertepimu. Tortas ypatingai puošnus ir tokiu vaizdeliu tikrai nustebinsite svečius!
Paprastas, lengvai ir nesudėtingai paruošiamas, bet nepaprastai skanus ir gaivus tortukas. Tortas ne tik labai skanus, bet ir ypatingai puošniai atrodo.
Labai skanus ir gaivus desertinis tortas! Jį gaminti galite su sausainių pagrindu ar greitai iškeptu ar pirktiniu biskvitu. Konservuotus persikus galite keisti ir kitais konservuotais ar šviežiais vaisiais ar uogomis. Skanaus!
Daugelio šeimininkių pamėgtas ir neretai gaminamas vadinamasis snikerinis tortas. Nesunkiai padaromas ir labai greit suvalgomas - abejingų šis skanėstas tikrai nepaliks. Rekomenduojame išbandyti puikų receptą!
Būtinai išbandykite šį nepaprastai paprastą receptą! Produktų visai nedaug, o recepto prašys visi paragavę. Tortą apliekite tirpintu baltu, juodu ar pienišku šokoladu.
Šį pyragą labai lengva paruošti, todėl jį tikriausiai būtų galima priskirti prie "tinginių" kategorijos, tik gal reikia skirti kiek daugiau laiko. Rekomenduoju išbandyti tiems, kurie mėgsta lengvesnius, gaivesnius, mažiau saldžius pyragus.
Viena kulinarijos klasikų - tiramisu. Tiesiog tirpstantis burnoje, maloniai suderinantis marcarpone švelnumą, romo kartumą bei šokolado saldumą. Šį skanėstą galite pasigaminti griežtai pagal receptą, ar patobulinti darant jį torto formoje ir paįvairinti uždedant ant kremo vyšnių, braškių ar kitų mėgstamų uogų.