Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį
AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį
@ Shutterstock
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį
Autorius apie receptą: Tortas labai gardus, sodraus skonio, kremiškas, o jeigu norisi šiek tiek lengvesnės tekstūros torto, galima maskarponės sūrį pakeisti rikota.
Tortui naudojau 24 cm skermens
(...daugiau) Renata
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas želatinos
Papuošimui:
30 gramų šokolado (tarkuoto)
Pagrindui:
200 gramų šokoladiniai meduoliai
120 gramų sviesto (tirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilkite 4 - 5 šaukštais šalto vandens ir palikite 15-20 minučių išbrinkti. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2.
Meduolius sutrupinkite elektriniu smulkintuvu arba patvarų maišelį padaužykite virtuviniu plaktuku. Sumaišykite su sviestu ir 2 šaukštais kondensuoto pieno. Meduolių mase išklokite formos dugną, paspausdami šaukštu. Dėkite į šaldiklį, kol ruošime kremą, jog truputį pastingtų (jeigu pagrindą ruošiate labiau iš anksto, tada dėkite į šaldytuvą).
3.
Išbrinkusią želatiną pašildykite garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies, nuomaišant, kol granulės ištirps. Neleiskite užvirti. Kai ištirps, nuimkite nuo ugnies ir palikite truputį atvėsti.
4.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ar ant labai mažos ugnies, pamaišant. Grietinėlę išplakite iki standumo.
5.
Maskarponės sūrį plakite elektriniu maišytuvu, sudėkite šokoladą, kondensuotą pieną. Kai masė bus vientisa, plona srovele, maišant, supilkite želatiną. Nepilkite vienu ypu, nes želatina gali sušokti gumulėliais. Labai atsargiai įmaišykite grietinėlę. Masę pilkite ant sausainių pagrindo. Palikite sustingti bent 3 valandas ar per naktį.
6.
Puoškite tarkuotu šokoladu.
AUTORIUS: Renata
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
mamos dienos skanėstai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis