Nekeptas maskarponės tortas "Pina Colada" - gaivus ir greitai pagaminamas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 179)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 179)
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Gaivus nekeptas maskarponės tortas Pina Colada
Autorius apie receptą: Be galo skanus ir labai greitai pagaminamas tortas, kuris itin puošniai atrodo ant stalo, o paruošti - paprasčiau nebūna. Pagaminti užtrunku apie 30-40 min, kartais ir greičiau. Į Be galo skanus ir labai greitai pagaminamas tortas, kuris itin puošniai atrodo ant stalo, o paruošti - paprasčiau nebūna. Pagaminti užtrunku apie 30-40 min, kartais ir greičiau. Į kremą dar labai tinka įpilti šlakelį kokosų likerio arba romo. Jeigu nemėgstate ar po ranka neturite konservuotų ananasų, galite daryti ir su persikais arba šaldytomis vyšniomis ar kitomis uogomis. Tik prieš tai uogas atitirpinkite ir nupilkite skystį. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
230 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
100 gramų sviesto
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo, galima keisti graikišku jogurtu, žr. patarimus)
1 skardinė konservuotų ananasų (mažesnė, pjaustytų kubeliais, apie 350g gryno svorio)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 šaukštai citrinų sulčių
14 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į nedidelį indelį ar puodelį supilkite 100 ml kokoso pieno, ant jo paviršiaus užbarstykite želatiną. Palikite išbrinkti 15-20 min.
2.
Konservuotus ananasus labai gerai nuvarvinkite nuo sirupo (galite padėti ant popierinių rankšluostėlių, kad sugertų skysčio perteklių).
3.
Sausainius sumalkite elektriniu trintuvu iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
4.
Apvalios formos (naudojau 22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Suberkite sausainių trupinius ir pausdami rankomis suformuokite pagrindą bei daugmaž 5 cm aukščio kraštelius. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą.
5.
Želatiną ištirpinkite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje. Dubenyje sumaišykite grietinėlę ir likusius 100 ml kokoso pieno. Lengvai plakdami šluotele į šį mišinį pamažu supilkite ištirpintą dar šiek tiek šiltą želatiną.
6.
Maskarponę sukrėskite į didesnį dubenį, suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu truputį paplakite, kad maskarponė suminkštėtų. Toliau plakdami per kelis kartus supilkite grietinėlės ir kokoso pieno mišinį bei citrinos sultis. Plakite iki kremas įgaus purumo, ims laikyti formą (tai šiek tiek užtruks, bet tikrai įvyks, labai standus kremas būti neturi - tiek kad perbraukus pirštu liktų žymė).
7.
Ant torto pagrindo sudėkite trečdalį kremo, tada išdėliokite ananasų gabalėlius ir sudėkite likusį kremą, išlyginkite torto paviršių.
8.
Palaikykite tortą šaldytuve bent 3-4 valandas (o dar geriau - per naktį), kad sustingtų.
9.
Patiekdami galite papuošti konservuotų ananasų gabalėliais, pabarstyti kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais ar kaip tik norisi.
Patarimai:
ĮDOMUS FAKTAS: Plačiai paplitusi legenda sako, kad kokteilį „Pina Colada“ sugalvojo Puerto Rike prieš daugiau nei 200 metų gyvenęs Robert Cofresi. Ir, nors iš prigimties buvo turtingas, jis tapo piratu, kai 1800 m. valstybės galia ėmė žlugti. Apmaudu, kad originalaus jo sukurto „Pina Colada“ recepto iki šiol taip ir nepavyko rasti, tačiau šis gėrimas nuo 1978 m. tapo nacionaliniu Puerto Riko kokteiliu.
Į kremą dar labai tinka įmaišyti 1-2 šaukštus kokosų likerio arba romo, tad bus višika Pina Colada :)
Su kokosu pienu šis tortas man pats skaniausias, bet jeigu jo neturite po ranka, galite pakeisti graikišku jogurtu. Tada darykite taip - želatinos dėkite 14g ir jai išbrinkinti naudokite 70 ml sirupo nuo konservuotų ananasų (atitinkamai cukraus į kremą dėkite šiek tiek mažiau). Viename inde maskarponę išsukite su cukrumi ir graikišku jogurtu. Kitame inde labai lengvai paplakite grietinėlę ir plakdami į ją plona srovele supilkite ištirpintą dar lengvai šiltą želatiną. Grietinėlę supilkite į dubenį su maskarponės ir jogurto mišiniu, supilkite citrinos sultis. Viską išplakite iki kremas ims laikyti formą.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Sandra
2024-03-01 19:08
Citrina sutraukė viską ir taip pat iš pyliau. ATSAKYTI
Anonimas
2023-08-18 20:35
Citrinos sultys sutrauke grietinele. Teko viską išmest... ATSAKYTI
Simona
2023-04-08 16:16
Nesuprantu kokiu jums būdu gaunasi tas kremas, plaku jau virš 10min, atrodo kaip pienas.. ATSAKYTI
Airida
2022-12-13 18:08
Sveiki, kuo galima pakeisti ananasus? ATSAKYTI
Justė
2022-12-14 16:57
Tiktų ir kiti konservuoti vaisiai, pavyzdžiui, persikai. :) ATSAKYTI
Evelina
2022-08-11 12:40
Sveiki, sausainiu pagrindas nepilnai sustingo. Kas galejo itakoti? Per mazai sviesto? ATSAKYTI
Dovilė
2022-12-14 17:02
Jei įdėjote tiek sviesto, kiek nurodyta recepte, jo turėtų pakakati. Galbūt per silpnai suspaudėte subėrus trupinius į formą. Reikėtų suspausti gana standžiai, su jėga, tada gerai sutvirtėja ir gražiai pjaustosi. Ir šaldytuve būtinai palaikyti, kol ruošite krema (ar net šaldiklyje galima). Ir sausainius reikėtų sumalti smulkiai, iki beveik miltų konsistencijos, nes jei lieka gabaliukų, jie sunkiai susispaus į standų pagrindą. ATSAKYTI
Kotryna
2022-04-18 20:34
Sveiki, norėjau pasiklausti dėl 1-ojo punkto, kur ta masę reikia dėti paskui kai gamini. I krema? ATSAKYTI
Dovilė
2022-04-18 20:52
Taip, į kremą. Apie šią želatinos masę parašyta 5ame pukte - ją ištirpinti ir įmaišyti į grietinėlės bei kokoso pieno masę. ATSAKYTI
Asta
2022-03-26 20:20
Bandžiau, labai patiko. Tik man norėjosi daugiau rūgštelės, tai įdėjau daugiau citrinos sulčių. ATSAKYTI
Ieva
2022-01-20 08:39
Labai skanus ir nesunkiai pagaminamas! ATSAKYTI
Vita
2021-12-27 20:38
Labai patiko, gaivus, greitai pagaminamas ir labai skanus tortas! ATSAKYTI
Milda
2021-09-30 15:06
O grietinėlė ir sūris gali būt iš šaldytuvo ? Ar reikia kambario temperatūros? Kaip jūs darote? :) ATSAKYTI
Dovilė
2021-11-09 16:02
Aš naudoju tiesiai iš šaldytuvo :-) ATSAKYTI
Jurgita
2021-04-29 13:19
Man rodos anksčiau šis receptas buvo be kokosų pieno ir želatinos. Senasis receptas buvo tik su maskarpone ir grietinėle, ir labai patiko mano mamai. Bet neberandu senojo varianto. Ar čia labai jausis kokosų pienas? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-29 15:59
Taip, Jurgita, kadangi senasis kremas daug kam atrodė per riebus (nors man jis labai patinka:), jį pakoregavau į truputį lengvesni ir labiau kokosiškesnį. Kokoso pieno skonis šiame atnaujintame kreme jaučiasi, bet taip švelniai, tikrai ne per intensyviai.

O ankstesnis kremas buvo iš 500g maskarponės, 100g cukraus (arba pagal skonį), šaukštelio vanilės, 300ml grietinėlės (35 proc. riebumo) ir šaukšto citrinos sulčių. Gaminama taip - pirmiausia maskarponė šaukštu išsukama, jog būtų vientisesnė. Tada šalta greitinėlė išplakama su cukrumi bei citrinos sultimis iki standumo ir atsargiai įmaišoma į maskarponę. Ant torto pagrindo (jo ingredientai liko tokie patys) išdėliojamas sluoksnis konservuotų ananasų, jie apibarstomi pora šaukštų kokoso drožlių, ant viršaus dedamas kremas. Tortas palaikomas šaldytuve bent 5-6 valandas (arba per naktį). Prieš patiekiant jį galima papuošti konservuotais ananasais, apšlakstyti tirpintu baltu šokoladu. ATSAKYTI
Jurgita
2021-04-30 12:41
Ačiū jums labai, kad priminėt senąjį receptą. Pagaminsiu mamai sekmadieniui, jai labai patiko ATSAKYTI
Pamastymui
2021-01-09 22:13
As tai isplakciau grietinele pirmiausia iki standumo. Lengvai imaisyciau i maskarpone ir tada supilciau zelatina ir kokosu piena. Lygiai taip pat kaip daromi kiti pyragai su maskarpones kremu. ATSAKYTI
Dovilė
2021-02-25 14:52
Tikrai galima ir taip, jeigu dažniausiai taip gaminate ir sklandžiai pavyksta. Visgi ruošiant aprašytu būdu kremas pavyksta kiek puresnis ir želatina užtikrintai nesušoka (kas kartais nutinka pilant ją pabaigoje, priklausomai nuo želatinos rūšies bei kremo ingredientų temperatūros). Bet jeigu kitokia eiga jums įprastesnė, drąsiai ja ir vadovaukitės. Torto skonio paletę sudaro būtent ingredientai :) ATSAKYTI
Urtė
2021-01-06 22:11
Tobulas tortas, vienas skaniausių, ką esu dariusi, labai rekomenduoju! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital