Tiramisu
AUTORIUS:
Alga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 147)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 147)
Tiramisu
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų maskarponės sūrio
15 vienetų biskvitinių pirštelių
1 stiklinė kavos (stipri)
5 vienetai kiaušinių baltymų
4 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų brendžio (arba romas)
5 šaukštai cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius labai gerai nuplauti.
2.
Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti maskarponės sūrį.
3.
Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai įmaišyti baltymus į maskarponės sūrio, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
4.
Paruoštą stiprią kavą sumaišyti su brendžiu/romu.
5.
Į 20 - 25 cm skersmens indo dugną dėti sluoksnį kavoje suvilgytų sausainių (sausainius po vieną greitai įmerkti į kavą ir ištraukti, kad tik spėtų lengvai susivilgyti, bet neištižtų). Ant viršaus sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo.
6.
Desertą 5 - 6 valandas laikyti šaldytuve. Prieš patiekiant, pabarstyti kakava ar tarkuotu šokoladu.
AUTORIUS: Alga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Laura
2017-02-12 14:17
Puikus receptas ATSAKYTI
Gintar4
2017-01-29 16:17
Sofija, o man kaip tik tiramisu skaniausias būna ilgiau palaikytas, kai visi skoniai tarsi susijungia į vieną visumą. Bet čia turbūt mėgimo reikalas. Šitas receptas man labai skanus, toks klasikinis itališkas tiramisu, bet būtinai ateity išbandysiu ir jūsų siūlomą variantą! ATSAKYTI
Sofija
2017-01-28 21:07
Labai prastas receptas! Jei kazkam visgi patiko-reiskias neragavot geresniu. Siulau pakeisti proporcija-uztenka 3 tryniu,3 baltymu ir papildomai i mase imaisyti 1oo ml iki standumo plaktos grietineles. Geriausia naudoti amaretto likeri ir tikrai ne kartu su kava. Sudejus tik suvilgytu kavoje pirsteliu sluoksni, konditerini teptuka suvilgykite likeriu ir tiesiog perbraukit per juos. Arba tiesiog uzlasinkite. Pagaminus palaikyti tik 2,5-3 val,nes paskui jau bus kose. Skanaus ATSAKYTI
Agnė
2017-01-22 18:20
Tikrai tobulas :-) ATSAKYTI
Agnė
2017-01-02 11:44
OMG buvo taip skanu. Dievinu tiramisu. bet kai pats pasigamini tai WOW ATSAKYTI
Violeta
2016-11-17 14:28
Nu labai skanus. Dariau su tais "damų pirštelių" sausainiais. Tik maitinu, tad negaliu valgyti žalių kiaušinių, tai jų nedėjau, o vietoje kiaušinių į kremą įmaišiau 200g platos grietinėlės. Gavosi tikrai skaniai ATSAKYTI
LAIMA
2012-10-29 11:48
dariau si tiramisuvakar,dievisko skonio deertas,visi buvo labai patenkinti.Aciu uz gera recepta ATSAKYTI
Mergina
2011-02-21 11:06
Labai skanus pyragiukas.Darau retai,tai neatsibosta.Mano sese jo gerbeja,tai darau dazniausiai jos pageidawimu. :) ATSAKYTI
Rugilė
2010-11-03 12:12
Mano mėgstamiausias! :) ATSAKYTI
JOVITA
2010-07-06 17:07
SITAS PYRAGAS VERTAS 100tasku mano mylimiausias italiskas pyragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis