Tiramisu
AUTORIUS:
Alga
Tiramisu Tiramisu Tiramisu
Tiramisu Tiramisu Tiramisu
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 15 biskvitinių pirštelių
  • 5 kiaušinių baltymai
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 5 v. š. cukraus
  • 1 st. stiprios kavos
  • 50 g brendžio ar romo
  • 50 g juodojo šokolado
  • kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Gaminimas

Kiaušinius labai gerai nuplauti. Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti el. plaktuvu. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti maskarponės sūrį. Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai įmaišyti baltymus į maskarponės sūrį, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.

Paruoštą kavą sumaišyti su brendžiu/romu. Į 20-25 cm skersmens indo dugną dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (galima po vieną mirkyti kavoje arba tiesiog apipilti kava).Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
Desertą 5-6 val. laikyti šaldytuve.

AUTORIUS: Alga
Skaityti komentarus
Komentarai (34)
Kristina
2015-12-09 15:48
Dariau viena karta, kremas nelabai gavos biski skystokas, nesustingo, nu bet ir neleido, dingo akimirksniu nuo stalo, nes buvo labai skanu nepaisant visko aciu uz receptuka
Eglė
2015-05-20 13:05
Gal galite pasakyti, kaip paruošti tą vieną stiklinę kavos? Negeriu kavos, tad neįsivaizduoju. Ačiū.
Vida
2014-12-21 16:45
Mane irgi gazdina net 5 termiskai neapdorojami kiausiniai. As darau kitaip sita deserta, tegul jis buna nevisai italiskas....sakau su lietuviska gaidele. Vietoj kiausiniu dedu standziai isplakta grietinele po to ja sumaisau su maskarpone. Toliau viskas kaip recepte. Aisku, jis 2 ar 3 paru nesilaiko, bet ir nereikia, skonis pasakiskas, dingsta nuo stalo akimirksniu. Kas gaminsit- pabandykit, tikrai nesigailesit. Grietineles 200 ml, ir truputi culriuko. issiplaka gerai
Sidonija
2013-03-10 13:32
O kas yra 1st. Stiprios kavos? Nelabai supratau )
karolina
2013-01-13 18:06
tradicinis tiramisu su Marsala vynu
LAIMA
2012-10-29 11:48
dariau si tiramisuvakar,dievisko skonio deertas,visi buvo labai patenkinti.Aciu uz gera recepta
Agne
2012-05-28 15:55
o nieko, kad kiausiniai taip ir valgomi termiskai neapdoroti? kaip del tos salmoneliozes???
Toma
2011-06-26 15:44
sakykit kokios kavos reikia,tirpios?
Marija
2011-05-27 15:09
tikras tiramisu yra kabinamas saukstais ,cia ne tortas, o desertas ,jeigu norit galit daryt torto varianta det zelatina ir pjaustysis puikiaias darau ir kaip torta dedu vysniu ar braskiu ,galima prikurt begale variantu
pabandysiu
2011-05-18 20:53
norejau paklausti, o kokia konsistencija jo turetu buti ar sustengsta kaip tikras tortas? Iena rase kad nesustengo?
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis