Juodai baltas tinginys - varškės ir klasikinis kakavinis viename

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Juodai baltas tinginys - varškės ir klasikinis kakavinis viename
Juodai baltas tinginys - varškės ir klasikinis kakavinis viename
Juodai baltas tinginys - varškės ir klasikinis kakavinis viename
Juodai baltas tinginys - varškės ir klasikinis kakavinis viename
Autorius apie receptą: Šis dvispalvis tinginys sujungia du gėrius viename - nostalgišką šokoladinį vaikystės tinginį ir gaivesnį, kremišką varškės tinginį. Ir tikrai taip - ne tik vaizdas, bet Šis dvispalvis tinginys sujungia du gėrius viename - nostalgišką šokoladinį vaikystės tinginį ir gaivesnį, kremišką varškės tinginį. Ir tikrai taip - ne tik vaizdas, bet ir skonis puikūs sunku susilaikyti nuo dar ir dar vieno gabalėlio. Kad būtų dar žaviau bei skaniau, varškės tinginio sluoksnį aš paįdominau spanguolėmis, o šokoladinio tinginio - migdolų riešutais, bet net ir be šių priedų tinginys bus puikus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 sluoksnis:
200 gramų sausainių (naudojau Gaidelio kondensuoto pieno skonio)
200 gramų varškės 9%
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
50 gramų džiovintų spanguolių (nebūtina)
2 sluoksnis:
200 gramų sausainių
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto (naudojau Gaidelio karamelinius)
100 gramų sviesto
2 šaukštai kakavos
50 gramų riešutų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia ruošiame baltą varškės tinginio sluoksnį. Jam skirtus sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.
2.
Džiovintas spanguoles užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pastovėti 5 minutes, kad suminkštėtų. Nusunkiame.
3.
Varškę, minkštą kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną sudedame į dubenį. Elektriniu trintuvu sutriname iki glotnios masės.
4.
Varškės kremą sumaišome su sausainiais ir džiovintomis spanguolėmis. Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šaukštu arba mentele gerai suspaudžiame, jog neliktų tarpų. Padedame į šaldytuvą, kol ruošime antrą sluoksnį.
5.
Ruošiame antrą tinginio sluoksnį (juodąjį). Jam skirtus sausainius smulkiai sulaužome. Riešutus pasmulkintame ir sumaišome su sausainiais.
6.
Į prikaistuvį dedame sviestą ir ištirpiname ant vidutinės ugnies. Supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą ir maišydami kaitiname ant nedidelės ugnies iki masė taps vientisa ir truputį sutirštės.
7.
Karštą kakavinę masę pilame ant sausainių ir gerai išmaišome, jog visi sausainiai tolygiai pasidengtų. Sukrečiame į formą ant varškės tinginio sluoksnio, standžiai suspausdam, jog neliktų tarpų.
8.
Tinginį padedame į šaldytuvą 5-6 valandoms (arba nakčiai). O tada pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
Kaip ir daugumą konditerijos skanėstų, kondensuotą pieną išrado prancūzas – konditeris ir virėjas Nicolas Appert. Pirmąjį konservų fabriką jis įkūrė 1804 metais, o kondensuotą (arba teisingiau sakant – konservuotą pieną) pirmą kartą pagamino 1827 metais. Tiesa, tai buvo paprastas pienas skardinėje ir jo skonis pirkėjų nesužavėjo. 1835 metais anglų išradėjas William Newton sugalvojo į pieną įpilti cukraus, kad būtų pailgintas jo galiojimo laikas. Tais pačiais metais jis šį išradimą užpatentavo, bet deja, niekada jo nenaudojo. Kondensuotas pienas, kokį skanaujame dabar, vartotojus pasiekė tik 1864 metais, kai amerikietis Gail Bordon užsiėmė industrine sutirštinto pieno gamyba.
Jeigu norite, kad tinginys būtų švelniau saldus, į varškės kremą kondensuoto pieno galite nedėti. Jį pakeiskite kupinu šaukštu grietinės (arba graikiško jogurto) ir trupučiu cukraus arba kitokio saldiklio (jo pakaks labai nedaug).
Spanguolės ir migdolų riešutai suteikia tinginiui daugiau skonio, spalvingumo bei lengvo traškumo, bet spanguoles drąsiai galite keisti abrikosais, vyšniomis, o migdolus - lazdyno, graikinais ar karijų riešutais. Arba galite šių priedų nedėti visai.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Viktorija
2022-08-31 22:37
Puikus dvigubas tinginys! Skoniai superiniai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital