Nekeptas gaivus varškės tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 136)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 136)
Nekeptas gaivus varškės tortas
Autorius apie receptą: Paprastas, gaivus ir gardus tortukas, padarytas iš to, ką turėjau savo virtuvėje. Ingredientai skirti 20 cm skersmens formai. Paprastas, gaivus ir gardus tortukas, padarytas iš to, ką turėjau savo virtuvėje. Ingredientai skirti 20 cm skersmens formai. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
100 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
150 mililitrų pieno
140 gramų balto šokolado
50 mililitrų vandens
14 gramų želatinos
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek cukraus
Viršui:
400 mililitrų vandens
230 gramų konservuotų vaisių (pjaustytų)
1 pakelis aviečių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Torto pagrindui sviestą ištirpinti, sausainius susmulkinti iki trupinių, išmaišyti su sviestu. Torto formos (naudojau 20 cm skersmens apvalią formą) dugną iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti sausainių masę, išlyginti šaukštu ir paspausti. Padėti į šaldytuvą.
2.
Kremo sluoksniui želatiną užpilti šaltu vandeniu, palikti, kad išbrinktų. Pieną pakaitinti ant viryklės iki virimo, išjungti. Sudėti smulkintą šokoladą, maišyti, kol jis visiškai ištirps, supilti išbrinkusią želatiną, gerai išmaišyti, kad ištirptų. Palikti truputį atvėsti.
3.
Į varškę įmaišyti vanilinį cukrų, supilti atvėsusį pieną su šokoladu, cukrų, viską išplakti ir supilti ant susingusio torto pagrindo. Padėti į šaldytuvą.
4.
Kol kremas stingsta, pasiruošti viršutiniam sluoksniui konservuotus vaisius - juos nuvarvinti ir supjaustyti. Želė paruošti pagal instrukcijas ant pakelio tik su kiek mažiau (apie 400 ml) vandens, jog būtų tvirtesnė. Žele palikti atvėsti.
5.
Sustingus varškės kremo sluoksniui, sudėti ant jo konservuotus vaisius ir atsargiai užpilti želė sluoksnį. Dėti tortą į šaldytuvą, kol sustings.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
.
2023-05-05 16:31
Labai prastas. Niekas nepavyko ir išisluoksniavo ATSAKYTI
Saule
2022-04-17 13:22
Isbandziau, be man nepatiko, mazai skonio. Sokoladiniu sausainiu pagrindas visai cia netinka. ATSAKYTI
Deimantė
2021-12-22 18:07
Sveiki,o mascarponės sūris tiktu? ATSAKYTI
Jurgita
2021-06-06 13:53
Puikiai pavyko. Receptas teisingas. Sekmes gaminancioms ! ATSAKYTI
Agnė
2019-11-14 15:23
Kokią varškę geriausia naudoti? ATSAKYTI
Veronika
2019-11-27 12:03
Bet kokią, kreminę. Būna specialiai tortams, kepiniams kibirėliuose tokia varškė. Arba galima rinktis tą, kuri būna supakuota po 180g, tokia su mažiau gabaliukų, o jei jų yra, galima pertrinti, kad būtų graži, lygi masė. :) ATSAKYTI
Rita
2019-11-11 16:46
Kokie konservuoti vaisiai cia labiausiai tiktu,patarkit kas gaminot sį torta ATSAKYTI
Rita
2019-11-11 16:51
Man į tokio tipo tortus labai patinka konservuoti persikai :) ATSAKYTI
Rusnė
2019-01-25 14:26
Gavosi super geras tortas :) ATSAKYTI
Alma
2019-11-14 18:47
Kokią varškę naudojote? ATSAKYTI
Diana
2018-05-08 21:07
Laukiu kol sustings ATSAKYTI
Mantas
2018-05-06 10:43
Puikiai išėjo
ATSAKYTI
Jana
2018-03-02 07:01
O jei dar parasytumete, kokio skersmens torto formos inda reiktu naudoti, butu is vis pasaka :) ATSAKYTI
Danguolė
2018-03-02 12:48
Autorė yra parašiusi pačiame recepto viršuje, kad 20 cm formą naudojo :) ATSAKYTI
Miglė
2017-11-23 14:18
O želė pilti šiltą ar atvėsintą? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-11-23 19:43
Žele būtinai pilkite visiškai atvėsintą, jog ji neaptirpintų varškės kremo sluoksnio. Patikslinome šį momentą ir recepte, jog būtų aiškiau :) ATSAKYTI
Greta
2017-04-21 00:26
Atrodo labai skaniai. Kaip padaryti, kad šonai būtų tokie super dailūs? ATSAKYTI
Dovile
2017-04-21 12:45
Labai nesudetinga, bet reikia tam acetato juostos (buna pirkti konditeriniu prekiu parduotuvese). Ji yra tokia tarsi celofanine juostele, bet neprilimpanti prie kremu. Tada procesas paprastas - pries surenkant torta, formos sonus iskloti ta acetatine juostele (arba ja apjuosti biskvita) ir tada surinkineti torta. Tada isemus torta is formos juostele nuimsite (ji nusiims visiskai lengvai) ir sonai liks tokie grazus kaip nuotraukoje.

Va keletas internetiniu parduotuviu, kur galima nusipirkti tos juosteles:
http://smagukepti.lt/kepimo-formos/1161-acetato-juosta-sokoladui-fc.html
http://kepejas.com/produktas/acetatine-juosta-tortui/ ATSAKYTI
Greta
2017-04-22 02:07
Dovile,ačiū labai už atsakymą! Nebūčiau pagalvojusi, kad taip paprasta. Deja dalis torto jau šaldytuve, tai šįkart teks stengtis gražiai apipjauti.. ATSAKYTI
Dovilė
2017-04-23 18:55
Niekis, kitąsyk galėsite išbandyti, skonio tas šonų dailumas nekeičia :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital