Yra tų genialiai paprastų receptų, kur vos keli ingredientai ir mažai darbo susijungia į puikų rezultatą. Vienas tokių - šis be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu, kurio gaminimą jums šiandien ir parodysime.
Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet juos drąsiai galite keisti kitais mėgiamais vasiais - konservuotais ananasais, kriaušėmis, mangais ar kuo tik sugalvosite.
Beje, pagal šį receptą pagamintas tortas bus minkštutis, labai kremiškas ir tai yra viena priežasčių, kodėl jį taip mėgstame, bet jeigu norite tvirtesnio torto (pvz. ruošiatės jį transportuoti) į kremą papildomai įdėkite 2 arbatinius šaukštelius želatinos: pirmiausia ją išbrinkinkite su 40 ml šalto vandens, tada ištirpinkite virš garų vonelės (ar atsargiai mikrobangėje) ir kiek pravėsusią, bet dar truputį šltą supilkite plakdami grietinėlę, drauge su kondensuotu pienu.
Nekeptam sausainių tortui pagaminti mums reikės:
- 2 pakelių sasainių
- 400 ml grietinėlės (35 arba 36 proc. riebumo)
- 300 g konservuotų persikų (gryno svorio)
- 200 g saldinto kondensuoto pieno
- 0.5 citrinos
- 2 arb. šaukštelių želatinos (nebūtina, naudokite jei norite tvirtesnio torto).
Pradedam!
1. Jei kremui naudojate želatiną, į mažą indelį įpilkite 40ml šalto vandens, ant jo užbarstykite želatiną ir palikit 15-20min išbrinkti. Jei želatinos nenaudojate, žingsnį praleiskite.
2. Konservuotus persikus labai gerai nuvarviname nuo sirupo likučių ir supjaustome nedideliais kubeliais.
3. Jei naudojate želatiną, ją ištirpinkite virš garų vonelės (ar atsargiai mikrobangėje). Neužvirinkite! Palikite truputį pravėsti.
4. Šaltą grietinėlę supilame į dubenį ir plakame iki suputos. Tada įspaudžiame citrinos sultis.
5. Jei naudojate želatiną, nuolat plakdami labai plona svorele ją supilkite į grietinėlę. Plakame iki grietinėlė įgaus lengvo standumo, joje imsite matyti plaktuvo žymes. Tada toliau plakdami pamažu supilame kondensuotą pieną.
6. Plakame iki kremas ims laikyti formą. Perbraukus per jį šaukštu, griovelis turėtų nesukristi (kaip nuotraukoje).
7. Sirupą, likusį nuo konservuotų persikų, perpus atskiedžiame vandeniu. Imame po vieną sausainį. Jį 1-2 sekundėms merkiame į sirupą. Beje, jeigu norite subtiliau saldaus torto, vietoje sirupo galite naudoti pieną.
8. Iš pamirkytų sausainių ant kepimo popieriaus išdėliojame kvadratą.
9. Porą šaukštų kremo atsidedame torto šonams aptepti, o trečdalį likusio kremo tepame ant sausainių. Ant viršaus beriame trečdalį konservuotų persikų, šaukšu juos lengvai spusteldami į kremą.
10. Ant viršaus vėl dedame sluoksnį sirupe pamirkytų sausainių (dėdami lengvai spustelime, kad neliktų tarpų). Ant viršaus vėl tepame kremo ir dedame konservuotų persikų.
11. Dedame paskutinį sausainių sluoksnį. Aptepame likusiu kremu ir užberiame likusius konservuotus persikus.
12. Torto šonus aptepame atsidėtu kremu, atidžiai užpildydami tarpelius, kad neliktų kremu nepadengtų sausainių.
13. Tortą dedame į šaldytuvą nakčiai, kad sutvirtėtų ir susigertų. Beje, pastovėjęs parą tortas tampa dar skanesnis, visi sluoksniai dar gardžiau susijungia.
14. O tada tiekiame valgytojams, pjaustome ir skanaujame!