Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-28
Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Yra tų genialiai paprastų receptų, kur vos keli ingredientai ir mažai darbo susijungia į puikų rezultatą. Vienas tokių - šis be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu, kurio gaminimą jums šiandien ir parodysime.

Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet juos drąsiai galite keisti kitais mėgiamais vasiais - konservuotais ananasais, kriaušėmis, mangais ar kuo tik sugalvosite.

Beje, pagal šį receptą pagamintas tortas bus minkštutis, labai kremiškas ir tai yra viena priežasčių, kodėl jį taip mėgstame, bet jeigu norite tvirtesnio torto (pvz. ruošiatės jį transportuoti) į kremą papildomai įdėkite pakelį grietinėlės standiklio arba 1-2 arbatinius šaukštelius želatinos (prieš tai ją išbrinkinkite mažame kiekyje vandens arba pieno, ištirpinkite virš garų vonelės ir atvėsusią supilkite plakdami grietinėlę, drauge su kondensuotu pienu). 


Nekeptam sausainių tortui pagaminti mums reikės:
 

Nekepto sausainių torto ingredientai

  • 2 pakelių sasainių
  • 400 ml grietinėlės (35 arba 36 proc. riebumo)
  • 300 g konservuotų persikų (gryno svorio)
  • 200 g saldinto kondensuoto pieno
  • 0.5 citrinos

 

Pradedam!

1.
Konservuotus persikus labai gerai nuvarviname nuo sirupo likučių ir supjaustome nedideliais kubeliais.

Pjaustyti konservuoti persikai

 

2. Šaltą grietinėlę supilame į dubenį ir plakame iki suputos. Tada įspaudžiame citrinos sultis.

Grietinėlė išplakta iki putų

Įspaudžiamos citrinos sultys

 

3. Plakame iki grietinėlė įgaus lengvo standumo, joje imsite matyti plaktuvo žymes. Tada toliau plakdami pamažu supilame kondensuotą pieną.

Į grietinėlę pilamas kondensuotas pienas

 

4. Plakame iki kremas ims laikyti formą. Perbraukus per jį šaukštu, griovelis turėtų nesukristi (kaip nuotraukoje). 

Standžiai išplaktas kremas

Standžiai išplaktas kremas

 

5. Sirupą, likusį nuo konservuotų persikų, perpus atskiedžiame vandeniu. Imame po vieną sausainį. Jį 1-2 sekundėms merkiame į sirupą. Beje, jeigu norite subtiliau saldaus torto, vietoje sirupo galite naudoti pieną.

Sausainiai mirkomi sirupe

 

6. Iš pamirkytų sausainių ant kepimo popieriaus išdėliojame kvadratą.

Sausainiai tortui išdėlioti kvadratu


7.  Porą šaukštų kremo atsidedame torto šonams aptepti, o trečdalį likusio kremo tepame ant sausainių. Ant viršaus beriame trečdalį konservuotų persikų, šaukšu juos lengvai spusteldami į kremą.

Sausainiai aptepti grietinėlės kremu

Ant torto kremo dedami konservuoti persikai

 

8. Ant viršaus vėl dedame sluoksnį sirupe pamirkytų sausainių (dėdami lengvai spustelime, kad neliktų tarpų). Ant viršaus vėl tepame kremo ir dedame konservuotų persikų.

Dedamas dar vienas sluoksnis sausainių

Sausainiai tortui aptepami kremu ir dedama konservuotų persikų

 

9. Dedame paskutinį sausainių sluoksnį. Aptepame likusiu kremu ir užberiame likusius konservuotus persikus.

Dedamas dar vienas sausainių sluoksnis

Aptepama kremu ir dedama konservuotų persikų


10. Torto šonus aptepame atsidėtu kremu, atidžiai užpildydami tarpelius, kad neliktų kremu nepadengtų sausainių.

Nekepto sausainių torto šonų aptepimas kremu

 

11. Tortą dedame į šaldytuvą nakčiai, kad sutvirtėtų ir susigertų. Beje, pastovėjęs parą tortas tampa dar skanesnis, visi sluoksniai dar gardžiau susijungia.
 

12. O tada tiekiame valgytojams, pjaustome ir skanaujame!

Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais

Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais

Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais

Straipsnio draugas: Gaidelis
Skaityti komentarus
Komentarai (6)
Sandra
2020-05-11 21:48
Labaaaai skanu ! Buvo pats skaniausias desertas per velykas kuris pirmas dingo nuo stalo ATSAKYTI
Giedrė
2020-05-08 15:48
Man kremas gavosi skystesnis nei turėtų. Ar šitą gali lemti citrinos sultys? ATSAKYTI
Sandra
2020-05-11 21:46
Kad būtų drąsiau dėkite pakelį grietinėlės standiklio :) ATSAKYTI
Deimantė
2020-04-01 15:16
Labai skanu! ATSAKYTI
Kamile
2020-04-01 00:09
O grietinėlės reikia plakamosios ar paprastos?? :) ATSAKYTI
Aistė
2020-04-01 09:38
Nebūtina, kad ant grietinėlės būtų parašyta, kad ji "plakamoji", žiūrėkite, kad riebumas būtų 35% arba 36% - tokio riebumo tinka plakimui :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital