Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Yra tų genialiai paprastų receptų, kur vos keli ingredientai ir mažai darbo susijungia į puikų rezultatą. Vienas tokių - šis be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu, kurio gaminimą jums šiandien ir parodysime.

Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet juos drąsiai galite keisti kitais mėgiamais vasiais - konservuotais ananasais, kriaušėmis, mangais ar kuo tik sugalvosite.

Beje, pagal šį receptą pagamintas tortas bus minkštutis, labai kremiškas ir tai yra viena priežasčių, kodėl jį taip mėgstame, bet jeigu norite tvirtesnio torto (pvz. ruošiatės jį transportuoti) į kremą papildomai įdėkite 2 arbatinius šaukštelius želatinos: pirmiausia ją išbrinkinkite su 40 ml šalto vandens, tada ištirpinkite virš garų vonelės (ar atsargiai mikrobangėje) ir kiek pravėsusią, bet dar truputį šltą supilkite plakdami grietinėlę, drauge su kondensuotu pienu. 


Nekeptam sausainių tortui pagaminti mums reikės:
 

Nekepto sausainių torto ingredientai

  • 2 pakelių sasainių
  • 400 ml grietinėlės (35 arba 36 proc. riebumo)
  • 300 g konservuotų persikų (gryno svorio)
  • 200 g saldinto kondensuoto pieno
  • 0.5 citrinos
  • 2 arb. šaukštelių želatinos (nebūtina, naudokite jei norite tvirtesnio torto).

 

Pradedam!

1.
Jei kremui naudojate želatiną, į mažą indelį įpilkite 40ml šalto vandens, ant jo užbarstykite želatiną ir palikit 15-20min išbrinkti. Jei želatinos nenaudojate, žingsnį praleiskite.
 

2. Konservuotus persikus labai gerai nuvarviname nuo sirupo likučių ir supjaustome nedideliais kubeliais.

Pjaustyti konservuoti persikai


3. Jei naudojate želatiną, ją ištirpinkite virš garų vonelės (ar atsargiai mikrobangėje). Neužvirinkite! Palikite truputį pravėsti.

4. Šaltą grietinėlę supilame į dubenį ir plakame iki suputos. Tada įspaudžiame citrinos sultis.

Grietinėlė išplakta iki putų

Įspaudžiamos citrinos sultys

 

5. Jei naudojate želatiną, nuolat plakdami labai plona svorele ją supilkite į grietinėlę. Plakame iki grietinėlė įgaus lengvo standumo, joje imsite matyti plaktuvo žymes. Tada toliau plakdami pamažu supilame kondensuotą pieną.

Į grietinėlę pilamas kondensuotas pienas

 

6. Plakame iki kremas ims laikyti formą. Perbraukus per jį šaukštu, griovelis turėtų nesukristi (kaip nuotraukoje). 

Standžiai išplaktas kremas

Standžiai išplaktas kremas

 

7. Sirupą, likusį nuo konservuotų persikų, perpus atskiedžiame vandeniu. Imame po vieną sausainį. Jį 1-2 sekundėms merkiame į sirupą. Beje, jeigu norite subtiliau saldaus torto, vietoje sirupo galite naudoti pieną.

Sausainiai mirkomi sirupe

 

8. Iš pamirkytų sausainių ant kepimo popieriaus išdėliojame kvadratą.

Sausainiai tortui išdėlioti kvadratu


9.  Porą šaukštų kremo atsidedame torto šonams aptepti, o trečdalį likusio kremo tepame ant sausainių. Ant viršaus beriame trečdalį konservuotų persikų, šaukšu juos lengvai spusteldami į kremą.

Sausainiai aptepti grietinėlės kremu

Ant torto kremo dedami konservuoti persikai

 

10. Ant viršaus vėl dedame sluoksnį sirupe pamirkytų sausainių (dėdami lengvai spustelime, kad neliktų tarpų). Ant viršaus vėl tepame kremo ir dedame konservuotų persikų.

Dedamas dar vienas sluoksnis sausainių

Sausainiai tortui aptepami kremu ir dedama konservuotų persikų

 

11. Dedame paskutinį sausainių sluoksnį. Aptepame likusiu kremu ir užberiame likusius konservuotus persikus.

Dedamas dar vienas sausainių sluoksnis

Aptepama kremu ir dedama konservuotų persikų


12. Torto šonus aptepame atsidėtu kremu, atidžiai užpildydami tarpelius, kad neliktų kremu nepadengtų sausainių.

Nekepto sausainių torto šonų aptepimas kremu

 

13. Tortą dedame į šaldytuvą nakčiai, kad sutvirtėtų ir susigertų. Beje, pastovėjęs parą tortas tampa dar skanesnis, visi sluoksniai dar gardžiau susijungia.
 

14. O tada tiekiame valgytojams, pjaustome ir skanaujame!

Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais

Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais

Nekeptas sausainių tortas su konservuotais persikais

Straipsnio draugas: Gaidelis
Skaityti komentarus
Komentarai (10)
Dovydas
2023-06-17 22:09
Įspaudus citriną į grietinėlę, grietinėlėje atsirado gumuliukų.

Prieš dedant kondensuotą pieną, želatiną ir citrinų sultis grietinėlė buvo standi, po to kai sudėjau pasidarė skysta, bet gal sustengs šaldytuve. ATSAKYTI
Karolina
2021-04-10 10:46
Labai skanus tortas, tik reikia dėti želatinos, nes gaunasi toks skystokas. Visai nesaldus,labai lengvi skonio, gaminsiu dar ne vieną kartą :) ATSAKYTI
Diana
2021-12-05 15:06
Aš želatinos nededu, nes man patinka, kai minkštas ir kremiškas, tik svarbu sausainius piene pamirkyti ne per ilgai. Bet aišku, jei norite tvirtesnio, želatinos galite įdėti - aš dėčiau 1-2 šaukštelius, išbrinkinčiau su 50ml šalto vandens, ištirpinčiau ir kol dar lengvai šilta maišydama supilčiau į grietinėlę. Tada tą grietinėlę naudočiau pagal receptą. Iš mano patirties, želatina daug geriau įsimaišo, niekad nesušoka, jeigu ją sumaišau su plakimui naudojamais ingredientais, o ne pilu pabaigoje į suplaktą kremą. ATSAKYTI
Aldona
2020-12-30 18:28
Ačių už puikius receptus ATSAKYTI
Sandra
2020-05-11 21:48
Labaaaai skanu ! Buvo pats skaniausias desertas per velykas kuris pirmas dingo nuo stalo ATSAKYTI
Giedrė
2020-05-08 15:48
Man kremas gavosi skystesnis nei turėtų. Ar šitą gali lemti citrinos sultys? ATSAKYTI
Sandra
2020-05-11 21:46
Kad būtų drąsiau dėkite pakelį grietinėlės standiklio :) ATSAKYTI
Deimantė
2020-04-01 15:16
Labai skanu! ATSAKYTI
Kamile
2020-04-01 00:09
O grietinėlės reikia plakamosios ar paprastos?? :) ATSAKYTI
Aistė
2020-04-01 09:38
Nebūtina, kad ant grietinėlės būtų parašyta, kad ji "plakamoji", žiūrėkite, kad riebumas būtų 35% arba 36% - tokio riebumo tinka plakimui :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital