Akimirksnio tortas su meduoliais, bananais ir grietininiu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Meduolių tortas su bananais
Meduolių tortas su bananais
Meduolių tortas su bananais
Autorius apie receptą: Šiek tiek "paturbintas", nes originaliame recepte želatina nenaudojama. Bet pasinaudojau kolegės rekomendacija įdėti želatinos, kad torčiukas būtų tvirtesnis ir gražiai Šiek tiek "paturbintas", nes originaliame recepte želatina nenaudojama. Bet pasinaudojau kolegės rekomendacija įdėti želatinos, kad torčiukas būtų tvirtesnis ir gražiai pjaustytųsi. Gaminau iš pusės porcijos, todėl tradicinei torto formai kiekius dvigubinkite. (...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų meduolių
250 gramų grietinės, 30% riebumo
2 vienetai bananų
1 šaukštelis želatinos
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks. Vėliau ištirpinkite garų vonelėje ir palikite pravėsti.
2.
Meduolius sutrupinkite (naudojausi elektriniu smulkintuvu).
3.
Grietinę išmaišykite su cukrumi (kadangi meduoliai saldūs, cukraus dedu labai minimaliai). Tuomet supilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną ir gerai išmaišykite.
4.
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Dėkite meduolių trupinius, pusę grietinės masės. Išdėliokite 1 bananą, supjaustytą griežinėliais. Vėl berkite trupinius, grietinę, bananus ir ant viršaus užberkite meduolių trupinius. Viršų atsargiai paspauskite.
5.
Dėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms arba geriausiai per naktį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Kepėja
2021-02-11 22:08
Aš dedu ne želatiną, o grietinėlės standiklį. Želatina labai sugeria kvapus ir tortas praranda purumą. Tuo tarpu, standiklis duoda tvirtumo, bet tortas išeina purus. Meduolius naudoju kakavinius, o grietinę pagardinu citrinos sultimis. :) ATSAKYTI
R.
2018-11-14 00:07
O zelatina reikia pakaitinti vonelej ir tada pilti ar uztenka tik isbrinkinti? ATSAKYTI
Aušra
2018-04-18 18:43
Labai puikus ir pigus receptas! Valgom ir kaip desertą, ir kaip pusryčius su kava, ir kaip užkandį ATSAKYTI
2018-03-31 20:31
O vaškė kur? ATSAKYTI
Reda
2018-03-31 21:08
O prie ko čia varškė? :-) Šis tortas be varškės, jis tik su grietine :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital