O kiek žagarėlių receptų žinote jūs? Dalinamės 19 mūsų mėgstamiausių

2024-02-08
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
O kiek žagarėlių receptų žinote jūs? Dalinamės 19 mūsų mėgstamiausių

Tikras vaikystės gardumynas, nostalgiškai nukeliantis į prisiminimus. Kokie gardūs tie žagarėliai, o geriausia, kad jų yra įvairiausių - tobulai minkštų ir purių, traškių, pagardintų cukraus pudra ar glajumi, įvairiausių formų, su kočiojimu ir net tokių, kurių kočioti nereikia. Skubame dalintis receptais, iš kurių sau labiausiai patinkantį išsirinks kiekvienas, leiskimės į nostalgiškas skonių keliones kartu!
 

Tobulai minkšti ir purūs, tokie skanūs ir nostalgiški. Pagaminti juos taip paprasta, be jokių įmantrybių, o tuomet pabarstome cukraus pudra ir mėgaujamės vaikystės prisiminimais.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio ir tiesiog tirpstantys burnoje. Sužavi ir mažus. ir didelius smaližius, nes jie būtent tokie - sunkiai atsivalgomi.

Receptą rasite čia.

Ar dar pamenate, kaip močiutės ruošdavo tešlą ir į ją mirkydavo paslaptingą strypelį su snaigės antgaliu? Snaigės labai skanios, todėl tikriausiai nuo stalo išgaruos dar šiltos, bet jei spės atvėsti, galite pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai paprastas, lengvas ir greitas žagarėlių receptas be tešlos kočiojimo.

Receptą rasite čia.

Šiame recepte kiaušinių nereikia! Pavyksta labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių.

Receptą rasite čia.

Chiacchiere, kaip ir Lietuvoje žagarėliai, tradiciškai yra apibarstomi cukraus pudra, tačiau Italijoje galite rasti ir įvairesnių variantų - apšlakstyti šokoladu, Nutella, pistacijų kremu jie dar skanesni… Tokius variantus galite išbandyti ir jūs! 

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate minkštus, purius žagarėlius, šie kaip tik jums. Jie būtent tokie ir neatsivalgomai skanūs.

Receptą rasite čia.

Vieniems voveraičių grybus, o kitiems roželes primenantys, traškūs žagarėliai. Nuo stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu dar šilti, o jei spės atvėsti, labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio! Iškepė skanūs, trapūs ir labai minkšti. Puikus būdas pasilepinti ir palepinti artimuosius.

Receptą rasite čia.

Tikri žagarėliai turi būti traškūs. Laiko patikrintas, iš kartos į kartą keliaujantis receptas. Reikia mažai produktų, nereikia jokių riebalų nei skysčių, greitai pagaminami, tinka ir nemėgstantiems saldžiai - tereikia neberti cukraus pudros. 

Receptą rasite čia.

Purūs ir tikrai labai minkšti žagarėliai, kuriuos mažieji ne tik mėgsta skanauti, bet ir pagelbėti ruošti. Iškepusias auseles babarstykite cukraus pudra. 

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami, be jokių įmantrybių, pavyksta traškūs, skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Banuelos – tai autentiškas meksikietiškas desertas, traškūs kunkuliuojančiame aliejuje virti tešlos paplotėliai, apibarstyti cukrumi ir maltu cinamonu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Tokie žavūs žagarėliai nuostabiai papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais. Pagardinti glajumi, bet jei norisi, galima ir tiesiog pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate traškius žagarėlius, šie būtent tokie. Pavyksta labai skanūs, o pabarsčius cukraus pudra jiems sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Jalebi – tai tradicinis indiškas desertas, lyg indiški „žagarėliai“. Jie saldūs ir traškūs, o tuo pačiu viduje gausiai sultingi, mat išmirkyti šafranu ir kardamonais gardintame cukraus sirupe. Visiškai kitokie nei mums įprasti europietiški desertai, bet – ypatingai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Traškūs, trapūs ir skanutėliai žagarėliai kitaip - šį kartą ne saldūs, o šiek tiek pikantiški, pagardinti kmynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tokie žavingi ir skanutėliai žagarėliai pradžiugins kiekvieną. Aromatingi, su medumi, jiems tiesiog sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Pavyksta labai skanūs, kvapnūs ir minkštučiai žagarėliai. Pabarstome cukraus pudra ir mėgaujamės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Taip paruoštos tortilijos skoniu primena traškius žagarėlius, o pagaminamos beveik akimirksniu. Užkandėlė, kuri nepalieka abejingų tiek vaikų, tiek suaugusių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Trapūs žagarėliai įdomiau - šį kartą su aguonomis! Tokie žagarėliai bus tikra švenčių pažiba!

Receptą rasite čia.

Purūs, skanūs, žavūs, tokie puikūs ant šventinio ar kasdienio stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital