O kiek žagarėlių receptų žinote jūs? Dalinamės 19 mūsų mėgstamiausių
2024-02-08
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
Tikras vaikystės gardumynas, nostalgiškai nukeliantis į prisiminimus. Kokie gardūs tie žagarėliai, o geriausia, kad jų yra įvairiausių - tobulai minkštų ir purių, traškių, pagardintų cukraus pudra ar glajumi, įvairiausių formų, su kočiojimu ir net tokių, kurių kočioti nereikia. Skubame dalintis receptais, iš kurių sau labiausiai patinkantį išsirinks kiekvienas, leiskimės į nostalgiškas skonių keliones kartu!
Tobulai minkšti ir purūs, tokie skanūs ir nostalgiški. Pagaminti juos taip paprasta, be jokių įmantrybių, o tuomet pabarstome cukraus pudra ir mėgaujamės vaikystės prisiminimais.
Ar dar pamenate, kaip močiutės ruošdavo tešlą ir į ją mirkydavo paslaptingą strypelį su snaigės antgaliu? Snaigės labai skanios, todėl tikriausiai nuo stalo išgaruos dar šiltos, bet jei spės atvėsti, galite pabarstyti cukraus pudra.
Chiacchiere, kaip ir Lietuvoje žagarėliai, tradiciškai yra apibarstomi cukraus pudra, tačiau Italijoje galite rasti ir įvairesnių variantų - apšlakstyti šokoladu, Nutella, pistacijų kremu jie dar skanesni… Tokius variantus galite išbandyti ir jūs!
Vieniems voveraičių grybus, o kitiems roželes primenantys, traškūs žagarėliai. Nuo stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu dar šilti, o jei spės atvėsti, labai tinka pabarstyti cukraus pudra.
Tikri žagarėliai turi būti traškūs. Laiko patikrintas, iš kartos į kartą keliaujantis receptas. Reikia mažai produktų, nereikia jokių riebalų nei skysčių, greitai pagaminami, tinka ir nemėgstantiems saldžiai - tereikia neberti cukraus pudros.
Purūs ir tikrai labai minkšti žagarėliai, kuriuos mažieji ne tik mėgsta skanauti, bet ir pagelbėti ruošti. Iškepusias auseles babarstykite cukraus pudra.
Tokie žavūs žagarėliai nuostabiai papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais. Pagardinti glajumi, bet jei norisi, galima ir tiesiog pabarstyti cukraus pudra.
Jalebi – tai tradicinis indiškas desertas, lyg indiški „žagarėliai“. Jie saldūs ir traškūs, o tuo pačiu viduje gausiai sultingi, mat išmirkyti šafranu ir kardamonais gardintame cukraus sirupe. Visiškai kitokie nei mums įprasti europietiški desertai, bet – ypatingai skanūs!
Taip paruoštos tortilijos skoniu primena traškius žagarėlius, o pagaminamos beveik akimirksniu. Užkandėlė, kuri nepalieka abejingų tiek vaikų, tiek suaugusių.