Autorius apie receptą:
Traškūs, trapūs ir skanutėliai žagarėliai kitaip - šį kartą ne saldūs, o šiek tiek pikantiški, pagardinti kmynais.
Traškūs, trapūs ir skanutėliai žagarėliai kitaip - šį kartą ne saldūs, o šiek tiek pikantiški, pagardinti kmynais.
Tomas Rimydis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
200 gramų
miltų
100 gramų
kefyro
50 gramų
sviesto
1 vienetas
kiaušinių
5 gramai
maltų kmynų
pagal skonį
druskos
šiek tiek
aliejaus
(naudojau rapsų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dubenyje sumaišomi kmynai su puse miltų kiekio.
2.
Įmušamas kiaušinis, beriama druskos ir išmaišoma.
3.
Dedamas minkštas kambario temperatūros sviestas ir gerai išmaišoma.
4.
Supilamas kefyras, išmaišoma.
5.
Dedami likę miltai ir užminkoma prie rankų nelimpanti tešla.
6.
Ji plonai iškočiojama ir formuojami žagarėliai.
7.
Žagarėliai verdami iki 180-200 laipsnių įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
8.
Išvirę žagarėliai dedami ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Šiuos žagarėlius labai tinka patiekti su karamelizuotų pastarnokų kremu, kuris ruošiamas taip: puode išlydoma 50g cukraus iki kol pradeda ruduoti. Į cukrų dedama 300g kubeliais supjaustų pastarnoku. Jie maišant apkepinami iki kol apsitraukia cukraus plutele. Tada ant pastarnoku pilama 250 g riebios grietinėlės ir 250 g pieno. Viskas troškinama 15 - 20 min. iki pastarnokai suminkštėja. Viskas sutrinama elektriniu trintuvu iki vientisos masės, pagal skonį pagardinama druska, pipirais, dar labai tinka įdėti po 1 gramą maltos kalendros, cinamono bei kardamono.