Minkštutėliai žagarėliai su kefyru (be kiaušinių)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Žagarėliai su kefyru
Autorius apie receptą: Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du kartus iškepiau.
(...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų miltų
500 mililitrų kefyro
150 gramų grietinės (riebios)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Kepimui:
1 litras aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Miltų berkite tiek, kad tešla būtų minkoma, neliptų prie rankų, tik jų nepadauginkite. Tikslus miltų kiekis gali ir šiek tiek skirtis nuo užrašyto, nes miltai miltams nelygūs.
2.
Suminkykite tešlą (žagareliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant butu daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 val. į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).
3.
Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
4.
Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Išėmus, dėkte ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Karolina
2017-11-05 12:24
Labai skanūs! Puikus receptas, lengva padaryti ir skonis puikus! Minkštučiai, purūs - super! Aš panaudojau šiek tiek mažiau miltų, bet kaip ir parašyta recepte, miltai miltams nelygu. Tikrai rekomenduoju! ATSAKYTI
Pipete
2017-10-30 07:55
Na nežinau ką dariau ne taip, bet gavos kietai guminiai!!! ATSAKYTI
Dalia
2017-10-31 16:38
Galbūt miltų padauginote? Jų reikėtų dėti tiek, kad tešla būtų minkoma, neliptų labai prie rankų, bet jokiu būdu nepadauginti. Nes miltai miltams nelygus, skirtingos jų rūšys būna ir nevienodai brinksta, tad ir tikslus kiekis gali skirtis nuo recepte užrašyto, visada reikėtų pagal tešlos konsistenciją žiūrėti. Ir grietinės kokybė dar svarbu, geriausia dėti riebią, tikrą grietinę, ne gaminį grietinės ar nuriebalintą ATSAKYTI
irena
2017-10-22 12:44
kepu panasius,bet dar dedu 1 kiausini ATSAKYTI
Virginija
2017-10-18 17:43
Isbandziau, labai patiko. Tokie minkstuciai, tikrai labai skanus ATSAKYTI
Zina
2017-10-13 12:36
Aciu isbandysiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis