LaMaistas TV - Vieno puodo vakarienė!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-10-06
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Vieno puodo vakarienė troškiniai

Šio sekmadienio, spalio 6 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, daugelio kulinarinių knygų ir tinklaraščio SezonineVirtuve.lt autorė Renata dalinosi idėjomis, ką dar pagaminti iš moliūgų.
 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 10.13 d. laidos tema "Ką dar iš vištienos?", tad nepraleiskite skanutėlių idėjų!

 


Šioje laidoje mūsų šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius gamino čilį troškinį įdomiau. Kokius slaptus skonį pagerinančius ingredientus Vyliaus naudojo, galite pasižiūrėti čia. Šis čili troškinys puikus jau savaime, bet jeigu norite šventiškiau, patiekite jį kaip Vylius - išskaptuotuose duonos kubilėliuose, užkepdami sūriu. 

Beje, nebijokite eksperimentuoti - šis troškinys labai universalus. Gardinkite jį mėgiamais prieskoniais, įdėkite turimų daržovių ar kaip tik sugalvosite. Tame ir yra čili troškinio žavesys - visoks jis bus puikus.
 

Čili troškinys įdomiau

Čili troškinys įdomiau, patiektas duonos kubilėlyje


Liko nesuvalgyto troškinio? Ne bėda! Laidoje Vylius taip pat dalinosi šiuo patarimu, kaip iš troškinio likučių paruošti skanutėlius tortilijų suktinukus buritus. Būtinai pasižiūrėkite!


Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę kulinarinę patirtį turintis Tomas Rimydis laidoje gamino nostalgiškai lietuvišką šiupinį su mėsa. Bet Tomas nebūtų Tomas, jeigu nesugalvotų, kaip net ir tradicinį patiekalą nuspalvinti naujomis spalvomis. Šįkart Tomas šiupinį paįdomino cinamonu ir užkepė dubenėliuose, užklojęs trapia tešla.

Žinoma, jeigu skubate, šiupinys bus puikus ir be užkepimo - tiesiog palikite jį virsnoti ant nedidelės ugnies puode apie pusvalandį arba dėkite į troškintuvą, uždenkite dangčiu ir šaukite tam pačiam pusvalandžiui į orkaitę.

Beje, nors trapią tešlą pasigaminti namuose labai paprasta (naudokitės šiuo receptu, pasigaminkite daugiau ir laikykite šaldiklyje), tačiau puikiai tinka ir pirktinė trapi tešla arba pirktinė sluoksniuota bemielė tešla (jeigu ji šaldyta, pirmiausia atitirpinkite kambario temperatūroje).

 

Šiupinys su mėsa

Orkaitėje užkeptas šiupinys su mėsa


Tomas taip pat pasakojo, kap pasigaminti prie šio šiupinio labai tinkantį pagardą - grybų sūrį. Grybų sūrio gaminimo video rasite čia.

Laidoje šįkart svečiavosi Renata Ničajienė, daugelio kulinarinių knygą bei tinklaraščio SezonineVirtuve.lt autorė. Renata „La Maistas“ laidoje gamino genialiai paprastus ir be galo skanius vieno puodo makaronus su sezoninėmis daržovėmis ir sūriu. Renata makaronus gardino pomidorais, šparagainėmis pupelėmis, špinatais ir žalumynais, tačiau daržovės jiems tinka ir kitokios. Daugiau patarimų apie jas rasite žiūrėdami laidos įrašą (aukščiau šiame straipsnyje).

 

Vieno puodo makaronai su daržovėmis

Vieno puodo makaronai su daržovėmis ir sūriu vos per keliolika minučių!

 

Desertui Renata laidoje kepė įdarytus obuolius. Su laidos žiūrovais ji taip pat dalinosi gudrybėmis, kaip obuolius galima įdaryti keliais būdais ir kas svarbu, jog jie iškeptų dailūs bei nesutrūkinėję. Šio patarimo video rasite čia.

 

Įdaryti obuoliai

Įdaryti obuoliai su riešutais ir avižiniais dribsniais - be galo skanūs!


Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital