Čili troškinys įdomiau

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Čili troškinys įdomiau
Čili troškinys įdomiau
Čili troškinys įdomiau
Autorius apie receptą: Sotus ir sušildantis Čili troškinys kitaip - duonos kubilėlyje! Taip patiektas jis bus ne tik labai skanus, bet ir labai puošnus! Sotus ir sušildantis Čili troškinys kitaip - duonos kubilėlyje! Taip patiektas jis bus ne tik labai skanus, bet ir labai puošnus! Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų jautienos faršo (arba kiaulienos, ar vištienos)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių, 1 skardinės)
250 gramų konservuotų raudonųjų pupelių (1 skardinės)
100 mililitrų tamsaus alaus (naudojome nealkoholinį, galima pakeisti sultiniu)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
50 gramų konservuotų kukurūzų
50 gramų juodojo šokolado (bent 72 proc.)
20 gramų marinuoti jalapenai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Patiekiant:
4 vienetai duonos (apvalių kepalėlių)
100 gramų graikiško jogurto (nebūtina)
50 gramų sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Puode įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti smulkiai pjaustytus svogūnus iki suminkštės.
2.
Sudėti jautienos faršą, įberti druskos, pipirų. Faršą gerai išskirstyti mentele ir apkepinti.
3.
Sudėti konservuotus pomidorus bei pupeles.
4.
Troškinti apie 15 minučių (kol užvirs).
5.
Sudėti konservuotus kukurūzus ir smulkintą papriką (jeigu norite suteikti troškiniui dūmo skonio, prieš tai ją apskrudinkite grilyje arba orkaitėje ant maksimalios temperatūros).
6.
Dėti šokoladą, išmaišyti. Šokoladui ištirpus supilti alų.
7.
Patroškinti ant nedidelės ugnies dar bent 15-20 minučių. Troškinti, žinoma, galite ir ilgiau - troškinys bus tik dar skanesnis.
8.
Paragauti, ar patinka skonis. Jeigu norisi, įdėti dar druskos, pipirų ar mėgiamų prieskonių (labai tinka pvz. žiupsnelis kumino ar cinamono).
9.
Troškinį galite patiekti dubenėliuose pabarstę tarkuotu sūriu, arba galite daryti kaip mes - užkepti duonos kubilėliuose. Iš nedidelių duonos kepaliukų (troškinio kiekio užteks daugmaž 4 kapalėliams) išskaptuokite minkštimą. Į kepaliukus dėkite troškinio, ant viršaus dėkite graikiško jogurto ir užtarkuokite sūrio. Dėkite į įkaitintą grilių arba iki maksimalios temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-10 minučių (kol sūris išsilydys, o duona taps traški).
10.
Tiekdami pagardinkite smulkintais žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šį troškinį gaminau švelnesnio skonio, tinkamą ir nemėgstantiems aštriai. Jeigu norite stipresnio skonio, drauge su svogūnais pakepinkite smulkintą čili pipirą arba troškindami įdėkite smulkiai pjaustytų jelapenų.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital