Moliūgų tartaletė

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Moliūgų tartaletė
Moliūgų tartaletė
Moliūgų tartaletė
Moliūgų tartaletė
Autorius apie receptą: Gaivi ir jauki moliūgų tartaletė, kurioje tobulai dera visi skoniai - kriaušių ir moliūgų salstelėjimas, aviečių rūgštelė bei kietojo sūrio natos. Tinka valgyti vieną Gaivi ir jauki moliūgų tartaletė, kurioje tobulai dera visi skoniai - kriaušių ir moliūgų salstelėjimas, aviečių rūgštelė bei kietojo sūrio natos. Tinka valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 gramų miltų
250 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
10 gramų druskos
1 šaukštelis maltų kmynų
pagal skonį pipirų
Įdarui:
200 gramų moliūgų (naudojau sviestinį)
200 gramų kriaušių
100 gramų kietojo sūrio
100 gramų alyvuogių aliejaus (arba pagal skonį)
50 gramų aviečių (galima ir nedėti)
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek maltų kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltai sumaišomi su su maltais kmynais
2.
Kiaušinis lengvai paplakamas dubenėlyje.
3.
Minkštas kambario temperatūros sviestas išsukamas iki purumo. Į sviestą dedami miltai, kiaušiniai ir druska su pipirais.
4.
Tešla užminkoma, kol nebelimpa prie rankų. Paruošta tešla atvėsinama šaldytuve apie 20 min.
5.
Supjaustomi kubeliais moliūgas ir kriaušės.
6.
Atvėsusi tešla iškočiojama ir ja išklojamas formos dugnas (naudota apvali 24 cm skersmens forma). Ant tešlos sudedami moliūgai ir kriaušės. Ant viršaus užberiamos avietės.
7.
Paruoštas tortas pabarstomas tarkuotu sūriu ir pašlakstomas alyvuogių aliejumi
8.
Kepama iki 180 C laipsnių įkaitojoje orkaitėje apie 20-25 min., kol tešla gražiai apskrunda.
9.
Traukiame iš orkaitės, pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šį tartaletė skani ir viena, bet ji taip pat labai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų - laidoje ją patiekiau su troškintais jautienos žandais ir pagardinau druskoje keptų moliūgų padažu. Įdomu detaliau? Žiūrėkite čia
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital