Praėjususį sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - Vienos puodo vakarienės" mūsų šefas Vylius Blauzdavičius dalinosi patarimu, kaip paruošti greitus buritrus. Vylius atskleidžia, kad tam puikiai tiks ir įvairiausi likučiai - čili troškinys, ryžiai, mėgstamas padažas! Taip pat pamatysite, kaip nesudėtingai susukti buritus, kad juos būtų patogu valgyti. Daugiau buritų ruošimo patarimų ir receptų rasite šiame straipsnyje.
Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video, o receptą rasite žemiau:
Greiti buritai su čili con carne
Porcijų skaičius: 2 vnt. Gaminimo laikas: 15 min
Ingredientai:
2 tortilijos lakštai (naudojome Santa Maria)
150 g čili troškinio
60 g Chunky salsa padažo (naudojome Santa Maria)
80 g virtų ryžių
40 g konservuotų kukurūzų
40 g salotų lapų
Gaminimo eiga:
Ant tortilijų lakštų dėti ryžius, čili troškinį, paskirstyti
Buritus galite ruošti ir su bet kokia mėgiama mėsa - tiesiog ją apkepinkite keptuvėje su norimais prieskoniais (pvz. "Spice Mix for Burito"), galite dar įdėti šiek tiek konservuotų pupelių.
Jeigu buritais norite mėgautis iš karto susikę, skaniasi ji bus jeigu čili troškinį bei ryžius pirmiausia pašildysite, o tortilijos lakštus trumpai pakpinsite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Jeigu buritus norite pasiruošti iš anksto ir turėti šaldytuve kaip greitą užkandį, ingredientus naudokite šaltus, o paruoštą buritą susukite į foliją. Norėdami pašildyti buritus šaukite juos su visa folija į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių. Arba šildykite sausoje keptuvėje - išvyniokite iš folijos ir vis apversdami šildykite uždengtoje keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių.
„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!