Greiti buritai - kaip pasigaminti?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-10-06
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Greiti buritai - kaip pasigaminti?

Praėjususį sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - Vienos puodo vakarienės" mūsų šefas Vylius Blauzdavičius dalinosi patarimu, kaip paruošti greitus buritrus. Vylius atskleidžia, kad tam puikiai tiks ir įvairiausi likučiai - čili troškinys, ryžiai, mėgstamas padažas! Taip pat pamatysite, kaip nesudėtingai susukti buritus, kad juos būtų patogu valgyti. Daugiau buritų ruošimo patarimų ir receptų rasite šiame straipsnyje.

Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video, o receptą rasite žemiau:

 

 

Greiti buritai su čili con carne

Porcijų skaičius: 2 vnt.
Gaminimo laikas: 15 min

Buritai su čili con carne


Ingredientai:

  • 2 tortilijos lakštai  (naudojome Santa Maria)
  • 150 g čili troškinio 
  • 60 g Chunky salsa padažo (naudojome Santa Maria)
  • 80 g virtų ryžių 
  • 40 g konservuotų kukurūzų
  • 40 g salotų lapų


Gaminimo eiga:

  1. Ant tortilijų lakštų dėti ryžius, čili troškinį, paskirstyti
  2. Dėti konservuotus kukurūzus, plėšytus salotų lapus
  3. Tolygiai paskirstyti Chunky salsa padažo
  4. Susukti, kaip parodyta video.

 

Patarimai:

  1. Buritus galite ruošti ir su bet kokia mėgiama mėsa - tiesiog ją apkepinkite keptuvėje su norimais prieskoniais (pvz. "Spice Mix for Burito"), galite dar įdėti šiek tiek konservuotų pupelių.
  2. Jeigu  buritais norite mėgautis iš karto susikę, skaniasi ji bus jeigu čili troškinį bei ryžius pirmiausia pašildysite, o tortilijos lakštus trumpai pakpinsite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
  3. Jeigu buritus norite pasiruošti iš anksto ir turėti šaldytuve kaip greitą užkandį, ingredientus naudokite šaltus, o paruoštą buritą susukite į foliją. Norėdami pašildyti buritus šaukite juos su visa folija į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių. Arba šildykite sausoje keptuvėje - išvyniokite iš folijos ir vis apversdami šildykite uždengtoje keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių.
     

„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3! 

Visus laidose gaminamus receptus rasite čia.

Straipsnio draugas: Santa Maria
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital