LaMaistas TV laida - "Sūris!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-01-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Sūris!"

Šio sekmadienio, sausio 12 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias, sūrio ekspertas Vytautas Vaga dalinosi puikiomis patiekalų idėjomis ir patarimais, kuriuos visus sieja vienas nuostabus ingredientas - sūris!

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Šioje laidoje mūsų šefas Vylius parodė, kaip pagaminti nuostabiai skanų keptą varškės sūrį šoninės “marškinėliuose”. Šiam patiekalui pagaminti tinka bet koks mėgstamas nesaldaus pieno sūris, gali būti be jokių priedų, su kmynais arba pikantiškas. Toks sūrio patiekimas taps mėgstamas ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl to, kaip greitai jį galima pagaminti.

 

Keptas varškės sūris šoninės "marškinėliuose"

 

Antrąjį patiekalą Vylius gamino puikiai tinkantį desertų stalui - keptą saldaus pieno sūrį su cinamonu ir medumi. Vylius pataria taip keptą sūrį tiekti su rūgšteles turinčia uogiene, pavyzdžiui, juodųjų serbentų arba bruknių. Labai originalus, puikaus skonio desertas, kuris sužavės visus smaližius.

 

Keptas saldaus pieno sūris su cinamonu ir medumi

 

Vylius pagamino ir trečiąjį patiekalą - duonelėje keptą sūrį su šonine. Paruošti visiškai nesudėtinga ir neužima daug laiko, o valgyti labai gardu ir patogu. Puikiai atrodantis užkandis tinka tiek artimųjų pasisėdėjimui, tiek tą akimirką, kai norisi pasigardžiuoti kažkuo greitu ir skaniu užkandžiu prie mėgstamo filmo.

 

Duonelėje keptas sūris su šonine

 

Trimis patiekalais Vylius neapsiribojo ir parodė ketvirtąjį - orkaitėje keptus Portobello grybus su pelėsiniu sūriu. Beje, sūris čia puikiai tiks ir kitoks mėgstamas, ypač, jeigu jis intensyvesnio skonio, pvz., Čederio. Puiki idėja, kai pradžiugina netikėtai atvykę svečiai ar tiesiog norisi įdomaus, gardaus patiekalo, kuriam pagaminti nereikia ilgai stoviniuoti virtuvėje.

 

Laidos svečias Vytautas Vaga pateikė tobulo sūrio sumuštinio idėją. Sumuštiniui ypatingą skonį suteikia Reblochon sūris, tačiau, jei jo nerandate arba neturite, galite keisti į Gruyère ar Raclette arba tiesiog rinktis stipresnio skonio Camembert ar Miunsterio sūrius. Būtina išbandyti visiems sumuštinių ir sūrių mėgėjams. Sumuštinį vytautas pagardina kepintais pievagrybiais ir marinuotais agurkėliais, kurie suteikia dar daugiau skonio ir tekstūros.

 

Tobulas sūrio sumuštinis

 

Taip pat Vytautas parodė, kaip paruošti nuostabiai skanią kremišką bulvienę su sūriu. Vytautas pataria rinktis mažiau krakmolingas bulves tam, kad bulvienė būtų dar malonesnės ir švelnesnės tekstūros. Šią bulvienę pagaminsite greitai ir skaniai, puikus pasirinkimas norint sočiai pavalgyti ir sušilti žiemos vakarais.

 

Kremiška bulvienė su sūriu

 

Vytautas pasidalini ir puikiu patarimu, kaip laikyti sūrį namuose, kad jis šviežias ir skanus išliktų kuo ilgiau. Vytautas ne tik pataria, kokias medžiagas tam naudoti, bet ir parodo, kaip dailiai įvynioti sūrį.

 

Antiena su keturių sūrių pyragėliu ir sultinio padažu

 

Mūsų laidos šefas Tomas Rimydis gamino antieną su keturių sūrių pyragėliu ir sultinio padažu. Prie šio gardaus, išskirtinai atrodančio patiekalo Tomas rekomenduoja šalia patiekti keptus pastarnokus. Juos paruošti ypatingai lengva - neluptus sudėti į įkaitintą orkaitę, pakepti iki kol žievelė apskrus, tuomet atvėsinti, nulupti žievelę ir supjaustyti.

 

Mėgstantiems saldžiai Tomas pateikė desertiniu varškės kamuoliukų su ožkos sūriu idėją. Tai neabejotinai galėtų būti viena skaniausių ir ryškiausių puošmenų ant desertų stalo. Paruošimas nereikalauja daug laiko, o šaltalankių, varškės ir lengvas sūrumo derinys maloniai nustebina.

 

Varškės kamuoliukai, patiekti su spanguolių uogiene

 

Tomas parodė ir dar vieną desertą - greitą naminį varškės sūrį su uogiene. Tai gali būti originalus užkandis prieš patiekalą arba nuostabus, lengvas desertas. Galima eksperimentuoti su skoniais ir pabarstyti šiek tiek čiobrelių arba tiekti su papildomu šaukšteliu mėlynių uogienės. Beje, šiam desertui puikiai tiks ir spanguolių ar bruknių uogienė.

 

Greitas naminis varškės sūris su uogiene

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

 

O kaip paruošti šviežią naminį varškės sūrį, rasite čia!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital