Kremiška bulvienė su sūriu

AUTORIUS:
Vytautas Vaga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kremiška bulvienė su sūriu
Kremiška bulvienė su sūriu
Kremiška bulvienė su sūriu
Autorius apie receptą: Ši bulvienė kremiška, sūriška ir soti. Puikiai tinkanti ilgiems žiemos vakarams pajaukinti. Prieš valgydami nepamirškite gerai išmaišyti - taip visi ingredientai susijungs Ši bulvienė kremiška, sūriška ir soti. Puikiai tinkanti ilgiems žiemos vakarams pajaukinti. Prieš valgydami nepamirškite gerai išmaišyti - taip visi ingredientai susijungs į puikų skonio patyrimą.
(...daugiau) Vytautas Vaga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
750 gramų bulvių (didelių)
750 mililitrų sultinio
200 mililitrų grietinėlės
220 gramų svogūnų
60 gramų sviesto
15 gramų česnako
2 gramai maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
100 gramų čederio sūrio (naudojau West country farmhouse Cheddar)
pagal skonį petražolių
pagal skonį traškūs kepti svogūnai
pagal skonį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puodą dedame ant viryklės, nustatome vidutinę kaitrą.
2.
Į puodą dedame sviestą. Jam ištirpus dedame smulkiai pjaustytus svogūnus ir smulkintą česnaką. Kepiname iki svogūnai ir česnakai suminkštės.
3.
Į puodą dedame nuskustas supjaustytas bulves ir pilame sultinį.
4.
Verdame iki bulvės bus minkštos.
5.
Pilame grietinėlę, pagardiname pipirais. Paverdame dar 5 minutes.
6.
Viską sutriname elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Pagal skonį pagardiname druska
7.
Patiekiant ant lėkštės dugno dedame tarkuoto čederio sūrio (vienam dubenėliui daugmaž 50g sūrio). Ant viršaus pilame sriubos.
8.
Papuošiame smulkintomis petražolėmis, traškiai keptais svogūnais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
9.
Prieš valgant būtina viską išsimaišyti!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Sriubai bulves geriau rinkitės ne tokias krakmolingas - bulvienė bus malonesnės tekstūros.
Bulvienės tirštumą koreguokite savo nuožiūra, nes jis labai priklausys nuo naudojamų bulvių krakmolingumo. Jeigu viską sutrynę matysite, kad sriubos norėtųsi skystesnės, įpilkite papildomai sultinio ir gerai išmaišykite.
AUTORIUS: Vytautas Vaga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital