Tobulas sūrio sumuštinis

AUTORIUS:
Vytautas Vaga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Tobulas sūrio sumuštinis
Tobulas sūrio sumuštinis
Tobulas sūrio sumuštinis
Autorius apie receptą: Gurmaniško skonio, sotus, su lengva agurkėlių rūgštele - šis sūrio sumuštinis abejingų nepalieka. Labai rekomenduoju jį išbandyti būtent su Reblochon sūriu, tačiau Gurmaniško skonio, sotus, su lengva agurkėlių rūgštele - šis sūrio sumuštinis abejingų nepalieka. Labai rekomenduoju jį išbandyti būtent su Reblochon sūriu, tačiau jeigu nerastumėte, tiks ir kitokios rūšies minkštas stipraus skonio sūris. (...daugiau) Vytautas Vaga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 riekės forminė duona (kokybiškos, 1 cm storio)
300 gramų sūrio (minkšto stipraus skonio, naudojau Reblochon)
250 gramų pievagrybių
200 gramų marinuotų agurkų
100 gramų svogūnų
8 gramai alyvuogių aliejaus
3 gramai druskos
2 gramai maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pasiruošiame grybų ir svogūnų ruošinį.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame smulkintus pievagrybius ir smulkiai pjaustytą svogūną. Pagardiname druska ir pipirais. Lengvai apkepame kol apskrunda svogūnai ir apkepa pievagrybiai.
3.
Ant vienos duonos riekelės dedame 50g sūrio. Ant sūrio dedame grybų ir svogūnų ruošinį, gražiai paskirstome iki kraštų. Ant viršaus dedame tarkuotus (per burokinę tarką) marinuotus agurkėlius. Juos "užklojame" dar 50g sūrio. Viską uždengiame kita duonos riekele.
4.
Dedame kepti arba į kontaktinį grilį, arba į sausą keptuvę. Jeigu kepsite grilyje, sumuštinio apversti nereikia, o jeigu keptuvėje - apkepkite abi sumuštinio puses.Kepti apie 5 minutes, kol duona gražiai paruduoja o sūris išsilydo tiek kad pradeda bėgti per kraštus (geriausia kepti ant vidutinės kaitros).
5.
Sumuštinį pjauti perpus ir valgyti iškart, nelaukiant kol sūris sustings. Patiekiant galima pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Duoną sumuštiniams rinkitės jums kokybišką ir jums patinkančia. Geriausia kad ji būtų kuo natūralesnė, turinti mažai ingredientų ir be maisto priedų.
Reblochon sūris yra minkštas ir stipraus skonio. Jis suteikia sumuštiniams idealią tekstūrą ir turtingą skonį. Jeigu jo nerandate, galite pakeisti Gruyère ar Raclette sūriais ar tiesiog stipresnio skonio Camembert ar Miunsterio sūriais.
AUTORIUS: Vytautas Vaga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital