Desertiniai varškės kamuoliukai

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Desertiniai varškės kamuoliukai
Desertiniai varškės kamuoliukai
Desertiniai varškės kamuoliukai
Desertiniai varškės kamuoliukai
Autorius apie receptą: Šiems varškės kamuoliukams ypatingumo suteikia šaltalankių, varškės bei lengvo sūrumo derinys. Jis gali skambėti neįprastai, bet paragavę abejingi nelieka. Vietoje Šiems varškės kamuoliukams ypatingumo suteikia šaltalankių, varškės bei lengvo sūrumo derinys. Jis gali skambėti neįprastai, bet paragavę abejingi nelieka. Vietoje šaltalankių tyrės galite naudoti šaltalankių uogienę (tokiu atveju dėkite mažiau cukraus) ar kitokią mėgiamą rūgštesnę uogienę. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų varškės (riebios, ypač tinka saldaus pieno varškė)
1 šaukštas minkšto ožkos pieno sūrio (arba kreminio sūrelio)
50 gramų šaltalankių tyrės (arba šaltalankių uogienės ar kitos uogienės)
30 gramų cukraus (arba pagal skonį)
20 gramų juodojo šokolado
Patiekiant:
pagal poreikį spanguolių uogienės
1 saujelė mėtų
šiek tiek džiovintų burokėlių miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškė labai gerai ištrinama su minkštu ožkos sūriu, šaltalankių tyre ir cukrumi (kad nesijaustų cukraus kristalų).
2.
Įmaišoma vanilė ir tarkuotas juodas šokoladas.
3.
Iš paruoštos masės formuojami rutuliukai. Aš juos spaudžiau konditeriniu maišeliu į specialią rutuliukų formą (kaip matote video), bet galite formuoti ir drėgnomis rankomis.
4.
Rutuliukai dedami į šaldiklį 20-30 minučių, kad sutvirtėtų.
5.
Patiekiami su spanguolių uogiene ir mėtų lapeliais, papuošiami burokėlių milteliais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Varškės kamuoliukus galite pasiruošti ir iš anksto bei laikyti šaldiklyje. Pusvalandį prieš patiekdami juos tiesiog perkelkite iš šaldiklio į šaldytuvą, kad truputį suminkštėtų.
Šiuos varškės kamuoliukus siūlau patiekti su namine spanguolių uogienę, kurią aš ruošiu taip: storiadugniame puode išlydau 100 g cukraus. Kai cukrus pradeda degti, dedu 100 g šviežių (arba šaldytų) spanguolių ir 50g džiovintų spanguolių. Viską dosniai užpilu vandeniu. Dedu vanilės lazdelę ir verdu atidengtame puode ant mažos ugnies apie 2 valandas. Kai sutirštėja, nuimu nuo ugnies, dedu 50 g pasmulkinto juodo šokolado ir gerai išmaišau, kad šokoladas ištirptų. Palieku atvėsti. Laikau sandariame indelyje šaldytuve.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Toma
2020-01-16 15:31
Laba diena, kur gauti tokia forma rutuliukams? ATSAKYTI
Lina
2020-01-23 14:08
Turėtų būti didesnėse parduotuvėse, kuriose yra konditerijos gamybos prekių arba internete pagal paiešką "pusrutulio formos silikoninė formelė", arba "mažų rutuliukų formelė". Galima formuoti ir rankomis rutuliukus. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital