Autorius apie receptą:
Itin greitai pagaminamas ir labai gardus naminis sūris, kuris puikiai tinka tiek kaip desertas, tiek kaip užkandis prieš patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti čiobreliais ir
Itin greitai pagaminamas ir labai gardus naminis sūris, kuris puikiai tinka tiek kaip desertas, tiek kaip užkandis prieš patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti čiobreliais ir pašlakstyti trupučiu mėlynių uogienės.
(...daugiau)(...mažiau)
Tomas Rimydis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų
varškės
(riebios, sultingos)
50 gramų
mėlynių uogienės
(arba serbentų ar bruknių uogienės)
1 riekė
juodos duonos
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Duona smulkiai sukapojama.
2.
Varškė, uogienė, duona gerai sumaišoma. Pagal skonį pagardinama druska.
3.
Masė sudedama į sūrmaišį ar merliuką. Jis dedamas į ant gilesnio indo uždėto kiaurasamčio. Paslegiama sunkesniu daiktu, kad sūris nusispaustų, gražiai susiformuotų ir nutekėtų skysčio perteklius.
4.
Rekomenduoju slėgti per naktį, bet jeigu skubate, ragauti galima jau po 3 valandų.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Gamindami šį sūrį, drąsiai eksperimentuokite ir su kitokia uogiene ar mėgiamais priedais, pvz. pesto padažu, prieskoninėmis žolelėmis ar kuo tik sugalvosite.