LaMaistas TV laida - "Obuoliai ir kriaušės"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-09-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Obuoliai ir kriaušės"

Šio sekmadienio, rugsėjo 13 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei šios laidos svečiai ir išskirtinės Garsios tylos sodybos šeimininkai Simas ir Vida dalinosi idėjomis ir patarimais, ką paruošti iš obuolių ir kriaušių.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Kiekvieną kartą "La Maistas" keliauja po gražiausias vietas, aplankant žmones, kurie yra neabejingi maisto gaminimui.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos filmavimas šį kartą persikėlė į neeilinę Simo ir Vidos sodybą, kurią įkūrė selekcininkas. Tad sode auga virš šimto obuolių rūšių, o pats sodas įtrauktas ir į sodų paveldo sąrašą. Be obelų, sodybos šeimininkė Vida puoselėja nuostabų virš 130 rožių gėlyną.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Simas pasakoja, kad aplink sodą tiesiasi peligriminis kelias, tad gražiojo sodo neaplenkia ir piligrimai, kurie mėgsta čia apsisoti. Piligrimai kviečiami ne tik nakvynei, bet ir nuostabiam pasivaikščiojimui tylos taku ir taip dar labiau įsigilinti į savo vidinę tylą.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Dar vienas įdomus faktas apie sodybą tas, kad šis sodas yra uždaro ciklo, nes Vida ir Simas žolės nešienauja. Žolę, kaip ir obuolių perteklių suėda ožiukai.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Vida su Simu sutaria, kad turint tokį seną sodą su nuostabiomis gėrybėmis būtina iš jų kažką gaminti, o patį sodą puoselėti ir saugoti.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Tad sodybos šeimininkas Simas dalinosi deginto baskų sūrio pyrago receptu. Šis sūrio pyragas labai populiarus, o jį sukūrė ispanų šefas. Populiarumą pyragas įgavo ne tik dėl įdomios išvaizdos, bet ir skonio. Pyragas iš išorės yra apdeginamas, smarkiai sukepamas, tačiau vidus išlieka minkštas ir tobulai kreminis. Tiesa, reikėtų jį pjaustyti jau atvėsusį, nes kitaip tekės. Degintas sūrio pyragas labai paprastai paruošiamas, bet atrodo įspūdingai, o kiekvienas kąsnelis labai gardus. Simas pyragą gamina su kriaušėmis, bet galima ruošti ir be jų. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Simas laidos metu pateikė obuolių ir svogūnų čatnio idėją. Šiuo gardžiu, aštriu ir tirštu čatniu labai tinka gardinti mėsos patiekalus ar mėgstamą sūrį - pagardina kiekvieną kąsnelį.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Šį čatnį puikiai tinka saugoti žiemai, tik tuomet reikėtų laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje, o jei tokios vietos namuose nėra, reikėtų į čatnį įberti daugiau cukraus ir įpilti daugiau acto. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Talentingasis laidos šefas Vylius ruošė keptą sūrio sumuštinį su obuoliais ir kriaušėmis. Šiam sumuštiniui puikiai galima naudoti forminę duoną arba čiabatą. Paruošti sumuštinius labai nesudėtinga, o skonių derinys puikus.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Mėgstantiems obuolius, Vylius siūlo išbandyti labai greitai paruošiamą karamelinį obuolių pagardą. Šiuo pagardu labai tinka gardinti pusryčių blynelius, košes, varškę, jogurtą ar kitus mėgstamus patiekalus.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Antrasis laidos šefas Tomas ruošė įpatingai puošniai atrodančius paukštiena įdarytus obuolių bokštelius. Tomas pamini, kad obuolys puikiai dera su druska, alyvuogių aliejumi ir kitais ingredientais, tad tai puikus vaisius puikiesiems bokšteliams. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Tomas pamini, kad vaisius pirmiausia pasūdo, nes būtent vaisių sūdymas pradžioje suteikia jiems suteikia pikantiškumo ir išryškina skonį. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos metu Tomas pateikė obuolių padažo receptą, kuriuo labai tinka gardinti paukštiena įdarytus obuolių bokštelius. Padažą nesudėtinga paruošti, nereikia daug ingredientų, o labai tinka pagardinti ir kitus mėgstamus paukštienos patiekalus.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital