Obuolių ir svogūnų čatnis

AUTORIUS:
Simas Šatkauskas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Obuolių ir svogūnų čatnis
Obuolių ir svogūnų čatnis
Autorius apie receptą: Šis puikaus skonio, tirštas ir aštrus obuolių ir svogūnų čatnis puiki idėja išsaugoti gėrybes žiemai. Paruoštą čatnį galima laikyti rūsyje ir išsitraukus Šis puikaus skonio, tirštas ir aštrus obuolių ir svogūnų čatnis puiki idėja išsaugoti gėrybes žiemai. Paruoštą čatnį galima laikyti rūsyje ir išsitraukus gardžiuotis prie mėsos patiekalų. (...daugiau) Simas Šatkauskas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuolių (nuluptų ir išpjautais sėklalizdžiais)
6 vienetai rausvųjų svogūnų
12 vienetų česnako
100 gramų imbiero
100 mililitrų obuolių acto (6 proc.)
100 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (reikės tik žievelės)
1 šaukštelis cinamono
2 šaukšteliai kumino (arba pankolio sėklų)
1 vienetas aitriosios paprikos (nedidelės)
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius supjaustome 1 cm kubeliais. Svogūnus supjaustome smulkiai. Česnaką ir nuluptą imbierą kuo smulkiau sukapojame.
2.
Citrinos žievelę plačiomis juostomis nupjauname nuo citrinos (neliesdami baltosios dalies, pjauname tik geltoną) ir susmulkiname šiaudeliais. Aštrią papriką supjaustome plonais šiaudeliais.
3.
Visus ingredientus sudedame į puodą ir vis pamaišydami kaitiname ant nedidelės ugnies iki išsiskiria skystis ir masė pavirsta į košę.
4.
Gaminant čatnį laidoje virti mums užtruko apie valandą, bet tikslus laikas labai priklauso nuo puodo dydžio, obuolių rūšies ir viryklės kaitros.
5.
Karštą čatnį sukrečiame į svarius iškaitintus stiklainius ir užsukame sandariais karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Paliekame atvėsti.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Čatnį, kaip ir kitus konservus, geriausia laikyti vėsiame rūsyje arba sandėliuke. Jeigu tokio neturite ir laikysite spintelėje, gamindami dėkite šiek tiek daugiau acto bei cukraus.
Jeigu čatnį gaminsite greitam suvartojimui, obuolius galite naudoti ir saldesnius, tačiau jeigu ruošite saugojimui per žiemą, obuolius rinkitės rūgštesnius,.
AUTORIUS: Simas Šatkauskas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital