LaMaistas TV laida "Vakarienė be mėsos"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-01
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Lamaistas TV laida receptai be mėsos

Šį sekmadienį TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Mindaugas Rainys, žinomas TV laidų režisierius ir vedėjas, dalinosi gardžiomis idėjomis, ką skanaus ir sotaus pagaminti be mėsos. Šie receptai puikiai tiks tiek jeigu norite paįvairinti kasdienį meniu, tiek jeigu laikotės Advento tradicijų.

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 12.08 d. laidos tema "Silkė silkutė!" - pasakosime, kaip ją išsirinkti, paruošti ir, žinoma, pasiūlysime ne vieną burnoje tirpstančią idėją, ką iš maistingosios silkutės pagaminti.

 

 

O šioje Adventui ir vakarienės be mėsos idėjoms skirtoje laidoje mūsų šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius rodė, kaip iškepti skanutėlę sultingą lašišą. Vos vienas neįprastas ingredientas ir lašišos skonis sužibs naujomis spalvomis. Šalia taip paruoštos lašišos puikiai tiks grikių ir keptų svogūnų garnyras, kurio skonio paslaptis - svogūnus pakepkite šiek tiek ilgiau negu esate įpratę, kaip tą laidoje darė Vylius. Ruošdamas šį garnyrą Vylius rinkosi maistinėmis savybėmis vertingesnius neskrudintus grikius, tačiau vietoje jų puikiai tiks ir įprasti skrudinti grikiai.

REKLAMA

 

Orkaitėje kepta lašiša

Skani ir sultinga orkaitėje kepta lašiša

 

Norite dar įdomiau? Prie lašišos patiekite šį citrininį krapų padažą, kurio receptu Vylius taip pat dalinosi laidoje. Žinoma, šis padažas puikiai tinka ir prie pačios įvairiausios mėgiamos žuvies. Svarbus momentas - ruošdami padažą jokiu būdu nepraleiskite citrinos perliejimo verdančiu vandeniu žingsnio, nes tai sušvelnina citrinos skonį, tarsi išryškiną subtilų jos salstelėjimą.

 

Citrininis krapų padažas

Citrininis krapų padažas

 

Šioje laidoje mūsų šefas Tomas Rimydis gamino labai nesudėtingai paruošiamą, gardų ir žavingai atrodantį naminį karpio slėgtainį. Tomas jį patiekė su greitai marinuotomis daržovėmis bei pankolių padažu (jų receptus rasite čia, skiltyje Patarimai), bet net ir be šių pagardų karpio slėgtainis bus puikus! Tomas taip pat pasidalino savo firminiu raugintų kopūstų receptu. Koks jis? Žiūrėkite čia!

 

Karpio slėgtainis

Naminis karpio slėgtainis



Laidos svečias Mindaugas Rainys skanumynais tikrai neatsiliko nuo šefų. Jis ruošė du receptus. Vienas iš jų - žiemos vakarams sušildyti tobulai tinkantis čili troškinys be mėsos. Patikėkite, skanumu ir sotumu jis nenusileidžia klasikiniam čili troškiniui. Būtinai pabandykite - pažadame, liksite skaniai nustebinti. Beje, kad troškinys būtų spalvingesnis, galite rinktis skirtingų rūšių konservuotas pupeles, pvz. raudonas pupeles derinti su baltomis ir/ar net juodosiomis pupelėmis.

 

Veganiškas čili troškinys

Veganiškas čili troškinys

 

O jeigu vakarienės norite lengvesnės ar ieškote idėjų, kaip sveikai ir skaniai paįdominti pusryčius, Mindaugas laidoje pasiūlė išbandyti savo firminės granolos receptą. Jos pagrindas - avižiniai dribsniai, o riešutus ar džiovintus vaisius galite drąsiai rinktis pagal savo skonį ar ką šiuo metu turite spintutėje. Šia granolą gardu valgyti užpylus pienu (tam tinka tiek augaliis pienas, tiek paprastas karvės pienas), ja galima gardinti jogurtą ar tiesiog patriauškinti vieną, užsinorėjus skanios užkandėlės :) Laidoje Mindaugas taip pat pasidalino greito kokosinio padažo idėja - ją rasite čia.

 

Naminė granola

Naminė avižinių dribsnių granola
 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital