Sultinga lašiša orkaitėje su grikių garnyru

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Lašiša orkaitėje su grikiais
Lašiša orkaitėje su grikiais
Lašiša orkaitėje su grikiais
Autorius apie receptą: Sultinga, gardi ir labai puikiai lėkštėje atrodanti lašiša, puikus pasirinkimas palepinti artimuosius. Tiekti labai skanu su Sultinga, gardi ir labai puikiai lėkštėje atrodanti lašiša, puikus pasirinkimas palepinti artimuosius. Tiekti labai skanu su citrininiu krapų padažu. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas lašišos
1 vienetas apelsinų
pagal skonį prieskonių žuviai
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Garnyrui:
200 gramų grikių (naudojome neskrudintus, bet tinka ir skrudinti)
50 gramų sviesto
2 vienetai svogūnų (dideli)
pagal skonį druskos
Salotoms:
200 gramų salotų mišinio
10 gramų garstyčių
10 gramų medaus (geriau skystesnis)
10 mililitrų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinti grilių arba orkaitę iki 130 laipsnių.
2.
Lašišą dėti ant kepimo popieriaus, tolygiai apšlakstyti iš apelsino išspaustomis sultimis, pabarstyti druska bei pipirais.
3.
Kepti griliuje 20 min. (jei kepate orkaitėje – gali užtrukti truputį ilgiau, tiesiog stebėkite lašišos spalvą).
4.
Pasiruošti grikių garnyrą: grikius išvirti, pagardinti druska. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus. Stipriai sukepinti, iki tamsaus rudumo, sumaišyti su grikiais.
5.
Pasiruošti salotas: dubenėlyje sumaišyti medų, citrinos sultis bei garstyčias iki vientisos konsistencijos. Padažą išmaišyti su salotų lapais (arba patiekti šalia salotų).
6.
Lašišą patiekti apibarsčius prieskoninėmis žolelėmis, drauge su grikių garnyru ir salotomis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Prie taip paruoštos lašišos labai tinka citrininis žolelių padažas.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital