Kepame kesadilijas - greituosius tortilijų pyragėlius! Pagrindiniai principai ir 9 skanutėliai receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-01-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Kesadilijos
@ Shutterstock

Kesadilijos yra kepti tortilijų pyragėliai su sūriu ir įvairiais priedais: kepta vištiena, faršu, pupelėmis, daržovėmis... Šis greitas ir sotus patiekalas ypač populiarus Meksikoje ir JAV, taip pat mėgstamas visame pasaulyje. Siūlome išmokti gaminti puikiąsias kesadilijas ir dalinamės keliais patikrintais receptais, tačiau netruksite įsitikinti, kad eksperimentuoti gaminant šį patiekalą yra labai lengva!

 

Paprastas meksikiečių patiekalas, kurį patobulino amerikiečiai

Sudurtinis žodis quesadilla susideda iš dviejų žodžių - queso (sūris) ir tortilla (pyragėlis, paplotėlis). Pavadinime ir slypi autentiškos kesadilijos receptas - tai keptuvėje apkeptas, kukurūzų miltų paplotėlis su sūriu. Meksikoje tokios paprastos kesadilijos populiariausios, tačiau jas „prisijaukinę“ amerikiečiai šį patiekalą gerokai patobulino.

Amerikiečiai arba į valstijas persikėlę imigrantai iš Meksikos gyveno turtingiau, turėjo daugiau galvijų ir naminių paukščių, tad galėjo maitintis sočiau ir prabangiau. Paprastos, dažniausiai gatvėje parduodamos kesadilijos ilgainiui pavirto „rimtu“ patiekalu. Į kesadilijas imta dėti mėsos, pupelių, kukurūzų ir kitokių daržovių, prieskonių. Kesadilijas labai gardu patiekti su tradiciniu Meksikos virtuvėje avokadų padažu gvakamole.
 

Kesadilijos, patiektos su gvakamole. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Kesadilijos - nepamirškite tortilijų, sūrio ir... fantazijos

1. Tortilijos. Pagrindinis kesadilijų ingredientas yra plokšti, tvirti blyneliai - tortilijos. Meksikoje dažniausiai naudojamos iš kukurūzų miltų iškeptos tortilijos, o kituose kraštuose populiaresnės tortilijos iš kvietinių miltų. Apkeptos kukurūzinių miltų tortilijos truputį traškesnės ir tvirtesnės, kvietinės - kiek elastingesnės, tačiau jos taip pat puikiai išlaiko net ir didesnį įdaro kiekį.

Jeigu norite, kad patiekalas būtų truputį sveikesnis galite rinktis pilno grūdo tortilijas (jos truputį tamsesnės), o jeigu norite paeksperimentuoti ir nustebinti valgytojus, ieškokite žalsvų tortilijų su špinatais ar rausvų - su pomidorais. Neišsigąskite, tortilijų su daržovėmis skonis nėra itin išraiškingas, prie jų tiks toks pats įdaras, kaip ir prie kukurūzinių ar kvietinių miltų tortilijų.

Panašų į kesadilijas užkandį galima kepti ir su armėnišku lavašu. Svarbu prisiminti, kad lavašas plonesnis, ne toks tvirtas ir elastingas kaip tortilijos, tad, jeigu jį naudosite kesadilijų gamyboje, paskleiskite tik ploną sluoksnį įdaro. Taip pat lavašas gan greitai įmirksta, todėl įdaras turėtų būti sausesnis. Būtina naudoti tik labai šviežią lavašą - truputį pabuvęs ir apdžiūvęs lavašas lenkiant gali įtrūkti.

2. Sūris. Būtinas kesadilijų ingredientas yra sūris. Meksikoje tradiciškai naudojamas Oachakos sūris (isp. queso Oaxaca). Tai nenokintas, švelnaus skonio, iš ilgų, plokštokų juostų susuktas sūris, kuris tempiamas plyšta plonesniais siūleliais kaip itališka mocarela.

Lietuvoje tokio sūrio vargiai rasime, tačiau kesadilijoms tiks bet koks jums patinkantis, lengvai besilydantis sūris. Galite drąsiai naudoti fermentinius ar puskiečius sūrius, ar mocarelą. Venkite minkštučių kreminių sūrių, jie nėra pakankamai lipnūs ir tortilijos bei įdaras „nesusiklijuos“. Ilgai brandinti, kietieji sūriai taip pat netiks, nes jie prastai lydosi.

Kesadilijoms galite maišyti kelių rūšių sūrius ir derinti juos prie kitų ingredientų. Jeigu gaminate kesadilijas su aštriu mėsos įdaru, rinkitės skonį papildysiantį, truputį aštresnį sūrį, pavyzdžiui, Čederio. Prie švelnesnio skonio kesadilijų su vištiena labiau tiktų olandiškas Gaudos sūris, o įvairios daržovės (ypač pomidorai) itin „draugauja“ su mocarela.
 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

3. Priedai ir pagardai įdarui. Meksikoje populiarios paprasčiausios kesadilijos iš kukurūzinės tortilijos ir sūrio. Jose daugiau priedų gali ir nebūti, tačiau dažnai įdedama truputį aštrumo suteikiančių, smulkiai pjaustytų chalapos pipirų (Lietuvoje prigijęs neteisingas šių pipirų pavadinimo tarimas jelapenai). Kartais gaminamos ir sotesnės kesadilijos su sūriu bei chorizo dešra, cukinijų žiedais, grybais, mėsa, paukštiena.

JAV populiaresnės sotesnės kesadilijos su daugiau ir įvairesnio įdaro. Į kesadilijas dedama mėsos, pupelių, kukurūzų, daržovių, grybų. Pastaruoju metu vis madingesnės gurmaniškos kesadilijos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu ar karamelizuotais obuoliais ir skrudinta šonine. Gaminamos ir saldžios „kesadilijos“ su riešutų sviestu ir bananais, braškėmis, kitomis uogomis.

Tortilijų skonis neutralus, jos puikiai dera su įvairiais priedais, tad kesadilijas galite gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais. Tai praktiškas ir tikrai labai skanus būdas sunaudoti įvairius likučius. Gaminkite kesadilijas su įvairiais sūriais, dešra, kumpiu, keptos vištos ar mėsos kepsnio likučiais, įmaišykite nuo mišrainės atlikusius konservuotus kukurūzus ar primirštą pupelių skardinę...

Nuotraukos šaltinis Shutterstock



4. Paruošimas. Kesadilijų paruošimas primena picos gaminimą. Įprastai tortilija pabarstoma sūriu, uždedami pasirinkti priedai ar įdaras, užberiama dar šiek tiek sūrio ir uždedama antroji tortilija. Jeigu norite, tortilijas galite patepti majonezu, kečupu ar kitokiu mėgstamu padažu.

Ingredientų sluoksniavimas tarp dviejų tortilijų yra tradicinis kesadilijų paruošimo būdas, tačiau tokią kesadiliją (ypač jeigu tortilijos paplotėlis didelis arba įdėta daug įdaro) neįgudusiam šefui, neturinčiam plačios mentelės apversti sunku. Jeigu turite didelius paplotėlius, norite kepti sočias kesadilijas su daug įdaro, geriau formuokite perlenktus pyragėlius. Sūrį ir visus priedus sudėkite ant vienos tortilijos pusės, kitą pusę užlenkite ir paspauskite. Vidinį tortilijos kraštelį galite truputį sudrėkinti vandeniu, tuomet krašteliai tvirčiau sulips.

Kesadilijų gaminimas. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

5. Kepimas. Tradicinės kesadilijos kepamos sunkioje, ketaus keptuvėje (isp. comal). Joje kepami ir tortilijų paplotėliai. Tiek kesadilijos, tiek tortilijų paplotėliai kepami be jokių papildomų riebalų. Iš dviejų tortilijų susluoksniuota arba iš vienos tortilijos perlenkta kesadilija dedama ant įkaitusios keptuvės, jos viršus paspaudžiamas delnu ar plačia mentele. Pakepama, kol apačia apskrus, apsilydys sūris, tuomet kesadilija apverčiama ir vis paspaudžiant viršų apkepinama iš kitos pusės.

Kesadilijos taip pat gali būti kepinamos riebaluose, tuomet jos vadinamos quesadillas fritas. Šios kesadilijos visuomet gaminamos iš sulenktos tortilijos. Į keptuvę įpilama tiek riebalų, kad kesadilija būtų apsemta iki pusės. Riebaluose kesadilija kepama taip pat kaip ir sausoje keptuvėje - vis paspaudžiant viršų ir atsargiai apverčiant, kad apskrustų abi pusės.

Jeigu neturite tikrai kokybiškos, nesvylančios keptuvės, tačiau nenorite kesadilijų skrudinti riebaluose, galite keptuvę tik vos vos patepti aliejumi. Kesadilijas taip pat galite iškepti iki 200°С įkaitintoje orkaitėje (užtruks apie 10-15 min). Jeigu kesadilijas kepsite orkaitėje, prieš kepimą rekomenduojame vandeniu patepti ir suklijuoti tortilijų kraštelius, o suformuotas kesadilijas kelias minutes paslėgti (uždėkite ant jų pjaustymo lentelę, o ant jos - stiklainį su vandeniu ar sunkų puodą). Orkaitėje kepamos kesadilijos turi būti tvirčiau sulipusios, kad kepimo metu neišsiraitytų.
 

Kesadilijos, patiektos su gvakamole ir salsa. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

6. Patiekimas. Iškeptos apvalios, iš dviejų tortilijų suformuotos kesadilijos perpjaunamos į keturias dalis. Jeigu kesadilijos keptos iš perlenktų tortilijų, tai apskritimo puselės perpjaunamos pusiau. Riebaluose skrudintas kesadilijas prieš tai rekomenduojame padėti ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius ir tik tuomet perpjauti perpus arba tiekti nepjaustytas, kaip čeburėkus.

Keptos kesadilijos gali būti apdėliojamos papildomais, šviežiais ingredientais: avokadu, pomidorais, smulkiai sukapotais svogūnais, kalendromis, čili pipirais. Jos dažniausiai tiekiamos su padažais: gvakamole, įvairiomis salsomis, grietine arba apšlakstomos citrinų sultimis.

Kesadilijos valgomos karštos, tačiau jos skanios ir atvėsusios. Jeigu norite iš anksto išsikepti kesadilijų ir jas atvėsusias pasiimti į darbą ar išvyką, rekomenduojame karštas kesadilijas vėsinti ant grotelių. Vėstant ant grotelių, karštis laisvai cirkuliuos, nesikaups garai ir kesadilijų apačia neįmirks, net ir atvėsusios jos išliks traškesnės, nebus tokios tąsios, kaip vėsinant tiesiog lėkštėje.

 

9 SKANUTĖLIAI KESADILIJŲ RECEPTAI - NUO MĖSIŠKŲ IKI DESERTINIŲ

Pateikiame kelis tradicinius ir kiek šiuolaikiškesnius įvairių kesadilijų receptus. Pasisemkite įkvėpimo ir drąsiai eksperimentuokite - kesadilijos tam puikiai tinka!

 

Meksikietiškos kesadilijos su sūriu ir chalapos paprikomis

Šios kesadilijos yra „senoviškiausios“ ir populiariausios Meksikoje. Jos valgomos kaip užkandis ir yra truputį sausokos, tad būtinai turėtų būti patiektos su šviežia salsa, daržovėmis, gvakamolės padažu ar grietine. Didesnėse parduotuvėse, konservuotų gaminių lentynoje rasite konservuotų chalapos paprikų (ant stiklainio turėtų būti užrašyta jalapeño). Jos konservuojamos nepjaustytos arba pjaustytos griežinėliais. Chalapos paprikas galite pakeisti bet kokiais šviežiais ar marinuotais aitriaisiais pipirais ar žiupsneliu maltų čili pipirų.
 

Kesadilijos tradicinės

Meksikietiškos kesadilijos su sūriu. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 kesadilijoms (16 trikampėlių) Jums reikės:
8 tortilijų;
100-150 g tarkuoto fermentinio ar puskiečio sūrio;
2-4 (pagal aštrumo poreikį) marinuotų chalapos paprikų arba poros šaukštų marinuotų chalapos paprikų griežinėlių.

Gaminimas:
Tarkuotą sūrį paskirstykite ant 4 tortilijų, ant sūrio užbarstykite smulkiai sukapotų chalapos paprikų (nuo jų nuspauskite skystį arba sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad apdžiūtų). Uždenkite likusiomis 4 tortilijomis.
Suvožtas kesadilijas kepkite po vieną. Dėkite ant gerai įkaitusios keptuvės (jeigu keptuvė prasta, „traukia“ produktus, ją patepkite aliejumi) ir vis paspausdami viršų delnu ar mentele kepkite iki kol apskrus apačia ir apsilydys sūris, apie 3-4 min.
Kesadiliją atsargiai apverskite ir vėl vis paspaudami viršų kepkite iki kol apskrus ir kita pusė.
Iškeptą kesadiliją perpjaukite į 4 dalis ir tiekite su paririnktais padažais, šviežiomis daržovėmis. Tokie sūrio trikampėliai tiks ir prie sriubos.

 

Aštrios kesadilijos su faršu, pupelėmis ir avokadais

Faršą šioms kesadijoms galite paruošti taip, kaip patinka jums. Jį galite troškinti su įvairiomis daržovėmis, puikiai tiks ir čili troškinio likučiai (tik juos ilgėliau patroškinkite, kad nugaruotų didžioji dalis skysčio). Avokado galite ir nenaudoti, tačiau jis subalansuoja aštrumą, vietoje jo taip pat puikiai tiks ir salstelėję kukurūzai, paprikos ar gaivūs pomidorai.
 

Aštrios kesadilijos

Kesadilijos su faršu. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 kesadilijoms (8 didesniems trikampėliams) Jums reikės:
4 tortilijų;
100-150 g tarkuoto fermentinio ar puskiečio sūrio;
200 g faršo;
0,5 svogūno;
0,5 skardinės pupelių;
1 avokado (nebūtina, galite pakeisti paprika, kukurūzais, pomidoru);
4 šaukštų aštraus padažo (pavyzdžiui, sriracha arba aštraus pomidorų padažo);
druskos, pipirų, čili pipirų miltelių arba smulkinto, šviežio čili pipiro;
šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:
Svogūną smulkiai sukapokite ir pakepinkite su faršu šlakelyje aliejaus. Pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Jeigu susidarė daug skysčio, didesnę jo dalį nupilkite. Atidėkite, kad truputį avėstų
Pupeles nupilkite nuo skysčio, perplaukite ir palaukite, kol apdžius. Avokadą supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite su faršu.
Tortilijas patepkite aštriu padažu, vieną pusę apibarstykite trupučiu sūrio, dėkite faršo įdaro, vėl užberkite dar truputį sūrio ir užlenkite. Kraštelius gerai suspauskite.
Sulenktas kesadilijas kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min., kepimo metu paspauskite viršų, kad įdaras geriau suliptų su išsilydžiusiu sūriu.
Iškeptas kesadilijas perpjaukite perpus ir tiekite su švelnesniu, aštrumą subalansuojančiu padažu, pavyzdžiui, gvakamole ar tiesiog šaukštu grietinės.

 

Sočios kesadilijos su vištiena, paprikomis ir kukurūzais

Virta ar kepta vištiena puikiai dera su įvairiomis daržovėmis, skirtingais sūriais, todėl kesadilijos su vištiena labai populiarios ir mėgstamos. Tai puikus pasirinkimas, jeigu orkaitėje kepėte vištą - nurankiokite paukštienos likučius nuo kaulų, jų tikrai pakaks bent kelioms puikioms kesadilijoms.
 

Kesadilijos su vištiena

Kesadilijos su vištiena. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 kesadilijoms (8 didesniems trikampėliams) Jums reikės:
4 tortilijų;
4 šaukštų majonezo ar tepamojo sūrio;
100-150 g tarkuoto fermentinio ar puskiečio sūrio;
150 g virtos arba keptos vištienos;
0,5 mėlynojo svogūno;
0,5 paprikos (galite naudoti kelių spalvų, bus gražiau);
2-3 šaukštų konservuotų kukurūzų.

Gaminimas:
Vištieną supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su smulkiai sukapotu mėlynuoju svogūnu, kubeliais pjaustyta paprika, konservuotais kukurūzais.
Tortilijas patepkite majonezu, vieną pusę apibarstykite trupučiu sūrio, dėkite vištienos įdaro, vėl užberkite dar truputį sūrio ir užlenkite. Kraštelius gerai suspauskite.
Sulenktas kesadilijas kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min., kepimo metu paspauskite viršų, kad įdaras geriau suliptų su išsilydžiusiu sūriu.
Iškeptas kesadilijas perpjaukite perpus ir tiekite su gaiviais padažais. Prie šių kesadilijų tiktų pomidorų salsa, jogurtinis padažas, švelnesnė adžika.

 

Greitoji kesadilija su sūriu ir kumpiu

Jeigu nusibodo įprasti karšti sumuštiniai, juos galite pagaminti panaudodami tortilijų paplotėlius. Kesadilijas galima gaminti ne tik su kumpiu, bet ir su mėgstama dešra ar įvairiais mėsos likučiais. Jeigu norite, tortilijų paplotėlius galite patepti majonezu, pomidorų ar kitu mėgstamu padažu.
 

Kesadilijos su kumpiu

Kesadilijos su sūriu ir kumpiu. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 kesadilijoms (16 trikampėlių) Jums reikės:
8 tortilijų;
100-150 g tarkuoto fermentinio ar puskiečio sūrio;
100-150 g mėgstamo kumpio.

Gaminimas:
Ant 4 tortilijų užberkite šiek tiek sūrio, uždėkite plonai pjaustyto kumpio ir vėl apiberkite sūriu. Uždenkite likusiomis 4 tortilijomis.
Suvožtas kesadilijas po vieną kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min., kepimo metu paspauskite viršų, kad įdaras geriau suliptų su išsilydžiusiu sūriu.
Iškeptas kesadilijas perpjaukite į 4 dalis ir patiekite su mėgstamu padažu, šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.

 

Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Kesadilijas galima gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais, dėl to jas ypač mėgstu. Tinka įvairios daržovės, grybai ir mėsa. Tradicinė kesadilija dažniausiai ruošiama su vištiena, paprikomis ir svogūnu, bet fantazijai ribų nėra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Galite patiekti kaip pirmą patiekalą, užkandį, taip pat puikiai tiks priešpiečiams. Kesadilijų įvairovė begalinė, o jas paruošite paprastai ir greitai. Avokadas suteikia daugiau skonio bei tekstūros, bet jo nededant irgi bus skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Jei mėgstate tex mex virtuvę ir greitus receptus, šis patiekalas subalansuotas jums! Vienos skardos kesadilija yra lengvas, greitas ir nerealiai skanus reikalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek pasibuvimui su draugais. Galima skanauti su gvakamole, salsa, česnakiniu padažu ar kitu mėgstamu, bet gardu ir tiesiog be nieko papildomo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Dėti sūrio į kesadilijas būtina, tačiau į vidų taip pat galima dėti daugybę kitų produktų, pavyzdžiui, skirtingų rūšių mėsos, svogūnų, daržovių bei aitriųjų paprikų. Šiame recepte be mėsos deriname žiedinius kopūstus ir skrudintus lazdynų riešutus, kartu su aitriosiomis paprikomis ir sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Tortilijų užkandžiai populiarūs ant daugelio stalų. Šios kesadilijos taip pat bus pamėgtos ir svečių greit išgraibstytos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greita vakarienė ar užkandis! Reikės vos trijų ingredientų, bet jei norisi, galima pridėti ir daugiau - fermentinio sūrio, kepintų svogūnų, saulėje džiovintų pomidorų, pipirų, alyvuogių, ko tik sugalvosite. Tokios kesadilijos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus, greitas ir visai nesudėtingas užkandis! Skanus ir ką tik paruoštas, ir atvėsęs, todėl puikiai tiks neštis į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti. Jei avokadų neturite, jų galite visai nedėti ar gardinti kitomis daržovėmis, pvz., paprika, pomidorais (tik nupilkytie skysčio perteklių).

Receptą rasite čia.

Spalvingos ir gaivios kesadilijos, kurias paruošite keptuvėje arba ant grotelių. Itin smagu pamirkyti kesadiliją į maloniai aštrią salsą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

 

Pusrytinės kesadilijos su minkštai keptais kiaušiniais

Kesadilijos - universalus patiekalas, kurį galite valgyti ne tik pietums ar vakarienei, bet ir pusryčiams. Ryte siūlome rinktis maistingas kesadilijas su kiaušiniais. Jeigu norite, papildomai galite įdėti ir smulkinto, skrudinto kumpio, šoninės, dešros ar nedideliais gabaliukais pjaustytų daržovių.
 

Kesadilijos su kiaušiniene. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 kesadilijoms (8 trikampėliams) Jums reikės:
4 tortilijų;
100-150 g tarkuoto fermentinio ar puskiečio sūrio;
8 kiaušinių;
šlakelio pieno;
druskos, pipirų;
trupučio sviesto ar aliejaus kepimui.

Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su pienu, pagardinkite druska, pipirais. Patepkite keptuvę aliejumi ar sviestu ir vis pamaišydami iškepkite plaktus kiaušinius. Pakepkite truputį ilgiau, kad jie nebūtų vandeningi.
Truputį atvėsusius kiaušinius sumaišykite su tarkuotu sūriu.
Įdarą paskirstykite ant vienos tortilijos pusės ir užlenkite. Kraštelius gerai suspauskite.
Sulenktas kesadilijas kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min., kepimo metu paspauskite viršų, kad įdaras geriau suliptų su išsilydžiusiu sūriu.
Iškeptas kesadilijas perpjaukite perpus ir tiekite su grietine ar graikišku jogurtu.

 

 

Sluoksniuotas kesadilijų apkepas su faršu - meksikietiška pica

Šis ypač sotus patiekalas iš kelių kesadilijų sluoksnių dažnai vadinamas meksikietiška pica. Pateikiame labai paprastą variantą, tačiau galite drąsiai eksperimentuoti ir į vieną sluoksnį dėti tik sūrį bei daržoves, į kitą - sūrį ir truputį mėsos, trečią - sūrį ir kepintus grybus...
 

Meksikietiška pica

Meksikietiška pica. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

1 kesadilijų apkepui Jums reikės:
4 tortilijų;
200-250 g g tarkuoto fermentinio ar puskiečio sūrio;
200-250 g faršo;
1 nedidelio svogūno;
2-3 pomidorų;
druskos, pipirų, čili pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių;
trupučio aliejaus kepimui.

Gaminimas:
Svogūną smulkiai sukapokite ir pakepinkite su faršu šlakelyje aliejaus. Pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Jeigu susidarė daug skysčio, didesnę jo dalį nupilkite. Atidėkite, kad truputį atvėstų.
Į apvalią, kepimo popieriumi išklotą formą ar nedidelę keptuvę (be plastikinių detalių, nes patiekalas kepamas orkaitėje) įklokite pirmąją tortiliją. Ant jos berkite sūrio, dėkite kepinto faršo, užbarstykite kubeliais pjaustytų pomidorų (skystį truputį nuspauskite). Šitaip suluoksniuokite visą apkepą.
Apkepą kepkite iki 200°С įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 min. iki kol išlydys sūris ir truputį apskrus. Patiekite apibarstę žalumynais. Supjaustykite gabaliukais lyg pyragą ir skanaukite su grietine, salsa ar kitokiu padažu.

 

 

Vegetariška kesadilija su brokoliais ir kukurūzais

Tradicinės kesadilijos dažniau gaminamos su mėsa ar paukštiena, tačiau vegetariški jų variantai taip pat puikūs. Siūlome pasigaminti gardžią, švelnaus skonio kesadiliją su brokoliais ir kukurūzais.
 

Kesadilija su brokoliais

Kesadilija su brokoliais ir kukurūzais. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 kesadilijoms (8 trikampėliams) Jums reikės:
4 tortilijų;
100-150 g tarkuoto fermentinio ar puskiečio sūrio;
0,5 brokolio;
4 šaukštų konservuotų kukurūzų;
trupučio druskos, pipirų.

Gaminimas:
Brokolį išskirstykite šakelėmis, stambesnes šakeles perpjaukite pusiau. Brokolį sudėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir 3-4 min. apvirkite, kad suminkštėtų, bet neprarastų traškumo ir žalios spalvos. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, nuvarvinkite ir palaukite, kol apdžius. Brokolį sumaišykite su kukurūzais, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Vieną tortilijos pusę apibarstykite trupučiu sūrio, dėkite brokolių įdaro, vėl užberkite dar truputį sūrio ir užlenkite. Kraštelius gerai suspauskite.
Sulenktas kesadilijas kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min., kepimo metu paspauskite viršų, kad įdaras geriau suliptų su išsilydžiusiu sūriu.
Iškeptas kesadilijas perpjaukite perpus ir tiekite su gaiviais padažais. Prie šių kesadilijų labiausiai tiktų česnakinis jogurto padažas (jogurtą sumaišykite su šaukštu grietinės, pagardinkite druska, pipirais, pertrintu česnaku ir smulkintais žalumynais).

 

 

Vegetariška kesadilija su grybais ir špinatais

Kesadilija su grybais ir špinatais yra švelnaus, tačiau gan ryškaus skonio bei labai aromatinga. Šiai kesadilijai naudojami pievagrybiai, tačiau sezono metu juos tikrai galite pakeisti kitokiais grybais.
 

Kesadilija su grybais ir špinatais

Kesadilija su grybais ir špinatais. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 kesadilijoms (8 trikampėliams) Jums reikės:
4 tortilijų;
100-150 g tarkuoto fermentinio ar puskiečio sūrio;
200-250 g pievagrybių;
1 svogūno;
didelės saujos špinatų;
trupučio druskos, pipirų;
šlakelio aliejaus ar sviesto kepimui.

Gaminimas:
Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje ar svieste iki kol bus skaidrus, suminkštės. Sudėkite pavalytus, riekelėmis pjaustytus grybus, pagardinktie druska, pipirais ir viską kepinkite iki kol grybai suminkštės, nugaruos susidaręs skystis. Galiausiai suberkite špinatus ir dar minutėlę pakepinkite, kad viskas susimaišytų, špinatai susitrauktų.
Vieną tortilijos pusę apibarstykite trupučiu sūrio, dėkite grybų įdaro, vėl užberkite dar truputį sūrio ir užlenkite. Kraštelius gerai suspauskite.
Sulenktas kesadilijas kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min., kepimo metu paspauskite viršų, kad įdaras geriau suliptų su išsilydžiusiu sūriu.
Iškeptas kesadilijas perpjaukite perpus ir tiekite su padažu. Šias kesadilijas, jeigu tik nesibaiminate didelio kalorijų kiekio, labai tiktų mirkyti į šiltą bešamelio padažą.

 

 

Desertinės „kesadilijos“ su riešutų sviestu ir bananais

Tortilijos yra neutralaus skonio duonelė, tad jas galima naudoti ne tik sūrių, bet ir saldžių patiekalų gamyboje. Siūlome tortilijas aptepti riešutų sviestu (galite pakeisti karamelizuotu, kondensuotu pienu, šokoladiniu kremu arba tepamu, saldžiu varškės sūreliu), išdėlioti bananų gabaliukus, uogas ir uždengti kita tortilija. Kesadiliją primenantis desertas tikrai sužavės smaližius!
 

Desertinė kesadilija

Desertinė „kesadilija“. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 kesadilijoms (16 trikampėlių) Jums reikės:
8 tortilijų;
8 šaukštų riešutų sviesto (arba karamelizuoto, kondensuoto pieno, šokoladinio kremo ar kreminės varškės);
2 didelių bananų;
kelių šviežių ar iš uogienės ištrauktų uogų.

Gaminimas:
Visas tortilijas aptepkite riešutų sviestu (galite jį truputį pašildyti, jeigu sunkiai tepasi). Ant vienos tortilijos išdėliokite riekelėmis pjaustytus bananus, uogas ir uždenkite kita riešutų sviestu patepta tortilija.
Tortilijas paspauskite delnu. Galite pjaustyti trikampėliais į 4 dalis ir valgykite nekeptas arba galite pašildyti keptuvėje po porą minučių iš kiekvienos pusės, kad tortilijos būtų traškesnės.
Desertines „kesadilijas“ (ypač jeigu jos šiltos) tinka patiekti su ledais, plakta grietinėle ar tirštu jogurtu.
 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Nijolė
2021-01-21 07:59
Ačiū. Tikrai labai geri, (bei skanūs) receptai. Verta gaminti. ATSAKYTI
Nerida
2020-01-02 11:56
Puikus ir naudingas, išsamus straipsnis, gaminsiu. Ačiū ATSAKYTI
Ugne
2019-01-06 20:19
Aciu uz gerus patarimus, kesadilijos pavyko puikiai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital