Tortilijų pyragėliai su vištiena, sūriu ir daržovėmis "Kesadilijos"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortilijų pyragėliai su vištiena, sūriu ir daržovėmis "Kesadilijos"
Autorius apie receptą: Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Kesadilijas galima gaminti su pačiais įvairiausiais Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Kesadilijas galima gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais, dėl to jas ypač mėgstu. Tinka įvairios daržovės, grybai ir mėsa. Tradicinė kesadilija dažniausiai ruošiama su vištiena, paprikomis ir svogūnu, bet fantazijai ribų nėra. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų vištienos filė
10 vienetų tortilijų (nedidelių, skirtų takams)
150 gramų fermentinio sūrio („Gouda“, „Ementalio“ ar kt.)
150 gramų čederio sūrio
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 šaukštai sviesto
Marinatui:
1.5 šaukšto česnako miltelių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
2/3 šaukštelio džiovinto raudonėlio
2/3 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi.
2.
Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.
3.
Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Išimame paprikos sėklytes, supjaustome juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus.
4.
Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.
5.
Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.
6.
Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.
7.
Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus. Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.
Patarimai:
Galite naudoti ir didesnes tortilijas, tada atitinkamai paskirstykite paruoštus ingredientus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital