Vienos skardos kesadilija su vištiena ir daržovėmis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Vienos skardos kesadilija su vištiena ir daržovėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vienos skardos kesadilija su vištiena ir daržovėmis
Vienos skardos kesadilija su vištiena ir daržovėmis
Vienos skardos kesadilija su vištiena ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Jei mėgstate tex mex virtuvę ir greitus receptus, šis patiekalas subalansuotas jums! Vienos skardos kesadilija yra lengvas, greitas ir nerealiai skanus reikalas, puikiai tinkantis Jei mėgstate tex mex virtuvę ir greitus receptus, šis patiekalas subalansuotas jums! Vienos skardos kesadilija yra lengvas, greitas ir nerealiai skanus reikalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek pasibuvimui su draugais. Galima skanauti su gvakamole, salsa, česnakiniu padažu ar kitu mėgstamu, bet gardu ir tiesiog be nieko papildomo. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
7 vienetai tortilijų (didelių, naudojau Santa Maria)
1 skardinė konservuotų pupelių (arba apie 240g virtų, naudojau juodąsias, bet tinka ir raudonos)
400 gramų vištienos krūtinėlės (arba maltos mėsos)
200 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
170 gramų konservuotų kukurūzų
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto, nebūtina)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas tako prieskonių mišinio (arba pagal skonį, naudojau Santa Maria)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę jungti kaisti iki 220°C temperatūros (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Pasiruošti ingredientus: svogūną ir papriką supjaustyti mažais kubeliais, vištieną - nedideliais gabalėliais.
3.
Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti svogūnus ir paprikas, maišant pakepti 3-4 min.
4.
Į keptuvę dėti vištieną ir berti tako prieskonius. Gerai išmaišyti ir maišant kepti 5–7 min iki kol vištiena bus iškepusi.
5.
Pupeles, kukurūzus perplauti, sukrėsti į keptuvę su vištiena ir viską patroškinti dar 1-2 min, kol pupelės šiek tiek sušils. Nuimti nuo kaitros.
6.
Kepimo formą patepti aliejumi, tada išdėlioti tortilijas. Pirmiausia dėti po vieną tortiliją ant siaurojo kepimo formos krašto taip, kad maždaug daugiau nei pusę tortilijų būtų išlindusios už formos ribų. Ant likusių formos kraštų dėti po dvi tortilijas taip, kad dugnas būtų visiškai padengtas tortilijomis (tarpelių negali būti), tačiau taip, kad užlenkus laisvus tortilijų kraštus būtų galima vėliau uždengti įdarą.
7.
Sukrėsti įdarą ir paskirstyti per visą plotą. Pabarstyti fermentiniu ir čederio sūriu.
8.
Ant įdaro centro dėti likusią tortiliją ir atsargiai pradėti sulenkinėti kraštus - pirmiausia užlenkti tortilijas iš siaurų kepimo formos kraštų, tuomet užlenkti visas likusias keturias.
9.
Ant sulenkto tortilijų sluoksnio padėti antrą kepimo formą (taip kepant tortilijos neatsilenks).
10.
Dėti į iki 220 C įkaitintos orkaitės vidurį ir kepti 20 minučių.
11.
Iškepus, ištraukti kepimo formą, nuimti viršutinę formą ir leisti kesadilijai pastovėti apie 3 minutes, tuomet supjaustyti porcijomis ir tiekti.
Patarimai:
Taco prieskonių mišinį dažnai naudoju tex-mex stiliaus patiekalams, nes jame visi skoniai tobulai subalansuoti. Bet jei neturite ar nerandate, galite naudoti ir atskirus prieskonius - dubenėlyje sumaišykite 1 a.š. saldžios arba rūkytos paprikos miltelių, 1 a.š česnako miltelių, 0.5 a.š. malto kumino, 0.5 a.š. maltų juodųjų pipirų, 0.5 a.š. aitriosios paprikos (jei mėgstate aštriau, galima daugiau), 0.5 a.š. džiovinto raudonėlio ir 1 a.š. druskos (arba pagal skonį).
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aistė
2023-11-04 15:11
Nežinau kokia ten orkaitę naudojat, bet pas mane tai 220 temperatūroje jinai per 20 min. pataptų anglimi ATSAKYTI
Indrė
2023-11-06 09:43
Tai kepti reikėtų silpnesnėje kaitroje, jei pažįstate savo orkaitę. Visos orkaitės kaista šiek tiek skirtingai, jei labai kaitri, galima ir 180 C laipsnių temperatūroje pakepti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital