Autorius apie receptą:
Greita vakarienė ar užkandis! Reikės vos trijų ingredientų, bet jei norisi, galima pridėti ir daugiau - fermentinio sūrio, kepintų svogūnų, saulėje džiovintų pomidorų,
Greita vakarienė ar užkandis! Reikės vos trijų ingredientų, bet jei norisi, galima pridėti ir daugiau - fermentinio sūrio, kepintų svogūnų, saulėje džiovintų pomidorų, pipirų, alyvuogių, ko tik sugalvosite. Tokios kesadilijos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
(...daugiau)(...mažiau)
Simona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai
tortilijų
80 gramų
fetos sūrio
(arba tarkuoto fermentinio)
1 sauja
špinatų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Špinatus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvarvinti skystį, kad torilijos nepažliugtų.
2.
Į sausą keptuvę dėti vieną tortiliją, išdėlioti nuvavintus špinatus, užtrupinti fetos sūrį. Man sūrumo pakanka nuo fetos, bet jei norite, papildomai galite pasūdyti ar pagardinti kitais prieskoniais. Uždengti antra tortilija.
3.
Kepti ant vidutinės kaitros 3 - 5 minutes, kol apskrus, tuomet apversti ir kepti dar 3 - 5 minutes. Patiekti supjausčius į keturias dalis.
Patarimai:
•
Jei nesiseka apversti mentele, galima ant keptuvėje esančios tortilijos dėti lėkštę, apversti su visa keptuve ir tuomet nuo lėkštės atsargiai įdėti atgal į keptuvę.