1.
Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Baltymą išplakite iki standžių putų.
2.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su cukrumi, kol tryniai taps purūs ir pabals. Šaukštu arba mentele įmaišykite miltus. Tuomet į tešlą atsargiai, per tris kartus, įmaišykite išplaktus baltymus. Stenkitės neplakti ir nepermaišyti masės, kad nesubliūkštų oro burbuliukai baltymuose.
3.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, mentele paskirstykite po indą ir išlyginkite paviršių. Kadangi kepimo miltelių nenaudojame, keksas daugiau nekils ir pats kepdamas neišsilygins.
4.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepęs. Iškepusį keksą išimkite iš kepimo indo, atsargiai nulupkite kepimo popierių ir leiskite jam visiškai atvėsti. Išplaukite kepimo indą, nusausinkite ir į jį grąžinkite atvėsusį keksą.
5.
Vaniliniam sluoksniui ant 120 mililitrų šalto pieno užbarstykite 2,5 šaukštelio želatinos ir palikite išbrinkti apie 10 minučių. Pieną su išbrinkusia želatina truputį pašildykite, kad želatina ištirptų, tik saugokite, kad neužvirtų. Leiskite šiek tiek atvėsti.
6.
Išplakite 100 gramų grietinėlės su 50 gramų cukraus iki standumo. Neperplakite. Sudėkite 200 gramų graikiško jogurto, šaukštelį vanilės pastos ir dar paplakite, kad viskas išsimaišytų. Lėtai supilkite atvėsusią želatiną, nuolat plakdami elektriniu plakikliu.
7.
Paruoštą masę užpilkite ant kekso, išlyginkite ir papurtykite į šonus su visu indu, kad paviršius būtų lygus. Palikite šaldytuve apstingti bent valandai.
8.
Šokoladinis sluoksnis ruošiamas taip pat kaip ir vanilinis, tik naudokite šiek tiek mažiau želatinos ir vietoje vanilės berkite kakavos miltelius. Ant 120 mililitrų šalto pieno užbarstykite 2 šaukštelius želatinos ir palikite išbrinkti apie 10 minučių. Pieną su išbrinkusia želatina truputį pašildykite, kad želatina ištirptų, tik saugokite, kad neužvirtų. Leiskite šiek tiek atvėsti.
9.
Išplakite 100 gramų grietinėlės su 50 gramų cukraus iki standumo. Sudėkite 200 gramų graikiško jogurto, 15 gramų kakavos miltelių ir dar paplakite, kad viskas išsimaišytų. Lėtai supilkite atvėsusią želatiną, nuolat plakdami elektriniu plakikliu.
10.
Paruoštą masę užpilkite ant apstingusio vanilinio sluoksnio, išlyginkite ir papurtykite į šonus su visu indu, kad paviršius būtų lygus. Atsargiai uždenkite maistine plėvele (saugokite, kad ji neprisiliestų prie paviršiaus) ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms arba per naktį.
11.
Papuoškite tarkuotu ar kapotu šokoladu.
•
Nurodyti ingredientų kiekiai skirti 20×20 cm kepimo indui. Geriau naudoti stiklinį, kurio kraštai nėra nuimami, kad dar nesustingęs kremas neištekėtų.
•
Naudokite riebią grietinėlę, bent 30% riebumo, kad ją būtų galima suplakti iki standumo. Grietinėlę plakite šaltą ir aukštame inde, kad ne taip prisitaškytų.
•
Vietoje graikiško jogurto galima naudoti grietinę, o vietoje vanilės pastos - vanilės ekstraktą arba ankštį.
•
Jei bijote, kad ne visi želatinos grūdeliai ištirpę, pašildytą pieną prieš pildami į grietinėlės masę, perkoškite per sietelį.